reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

kozica trudno powiedziec skad sie to bierze, lekarze nie wiedza,czy to wirus, bakteria, czy drożdżak. Moze byc z oslabienia,zabkowanie, a takze tzw"choroba brudnych rak", a nawet i pochodna ospy. u nas chyba wlasnie ospa to wywolala.

Daja antybiotyk, ale po tym jeszcze szybciej sie rozwija, wiec dobrze jak daja mocny antybiotyk na krotki czas. My mielismy najpierw ospamox i po tym sie szybciej rozwinelo, na szczescie w nieszczesciu Krzys sam przerwal antybiotyk, wiec po dwoch dniach moglismy podac nowy i ten byl trafny (summamed) choc obrzydliwie gorzki, Krzys byl nim "zachwycony";-).
Jednak przyznam sie szczerze ze najskuteczniejsza bronia okazal sie stary babciny sposob " mokra pielucha" tylko mielismy maly problem, bo skoro malo jadl, malo pil to i malo sikal, ale w koncu sie udalo zebrac tyle by posmarowac caly dziobek w srodku i na zewnatrz.
Wiem ze to obrzydliwe, ale najwazniejsze, ze skuteczne. juz po pierwszym smarowaniu zniknely mu krostki z brody i warg. :tak:

reklama
Siuśkami podobno można wyleczyć wszystko niestety większość z nas nie toleruje tej metody chociażby z powodu samego obrzydzenia. No ale jak mus tu mus . Najważniejsze ze pomogło Krzysiowi.:-)

katrins - mokra pieluchy na takie zmiany skutkuje, od wielu osób slyszałam, nawet znajoma położna mi o tym mówiła, że jak co to poleca.
edyta - pulmicort jest lekiem chyba sterydowym, wiem że stosuje się go też w astmie. Może zobaczyc w tym kierunku, skoro takie dolegliwości pulmonologiczne się utrzymują?

antylopka - Ola ma kaszel już od długiego czasu , kaszle najczęściej w nocy i nad ranem , poprzednia alergolog niewiem na jakiej podstawie ale odrazu stwierdziła ze Ola ma astmę.

Hej kochane:-)
Dawno mnie nie było,ale widze ze tu straszne pusteczki:-(Forum nam zamiera....
Katrins-to straszne co przezyliscie:no:Krzysiulek tak juz sie nameczyl w tym swoim krócitkim zyciu a tu jeszcze takie cholerstwo:baffled: dobrze ze juz wszystko ok,ale co sie nadenerwowaliscie to wasze...
Natalia-Adas ma kiełki małe,wiec tez raczej nie pomoge:-)
Edyta-i u Was nadal nic nie wiadomo:confused:,moze w koncu ta lekarka okaze sie kompetentna osoba i testy cos wykaża,ile mozna...:no:
U nas jakos leci powoli:-)Adas jedzie z moimi rodzicami nad morze w sierpniu na tydz,ja odpoczne a rodzice....chyba nie zdaja sobie sprawy w co sie pakują:-D

kira - moi byli z Wiki 2 tygodnie, my przyjechaliśmy do nich na 4 dni. Nie mieli żadnych problemów, a Wiki była bardzo zadowolona i ani chwilę za nami nie tęskniła. nawet nie do końca chciała gadać przez telefon, tylko mówila, że np: "dzidzia na plazy boso..." i tyle...

aniulka -
kira - moi byli z Wiki 2 tygodnie, my przyjechaliśmy do nich na 4 dni. Nie mieli żadnych problemów, a Wiki była bardzo zadowolona i ani chwilę za nami nie tęskniła. nawet nie do końca chciała gadać przez telefon, tylko mówila, że np: "dzidzia na plazy boso..." i tyle...

rozstanie było trudniejsze dla mnie, niz dla niej

Antylopka no ja właśnie to miałam na myśli, chyba trudniejsze to by było dla mnie niż dla Maćka:-D a Twoja Wikunia już tak pełnymi zdaniami mówi???????? ja jestem w szoku bo Maciek to prawie jeszcze nic :szok::szok:

reklama
Dla mnie to też by było za trudne tak na tydzień czy dwa rozstać się z Kubą. Najdłużej nie było mnie 3dni!

Do góry