reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
cześć beata! Gratuluję fasolki!

edyta pisz jak tam wyniki moczu? z tym zaczerwienieniem na policzku to mnie zaskoczyłaś, nie wiedziałam że coś takiego może być od zęba...

Hej kochane.Melduje sie po przerwie,neta nie mielismy:baffled:
Jutro obiecuje nadrobic z czytaniem i wszyskim odpisze:tak:
Adas mi troszke pokasłuje,taki paskudny,mokry kaszel,mam apteke w domu:dry:uciekam spac i rano sie pojawiam:-)
Beatka-witamy cieplutko i zapraszamy:-)

Mam wynik moczu Olki. Może któraś z was się zna to może mi udzieli odpowiedzi co to są fosforany bezpostaciowe, wyszły licznie. Poza tym krwinki białe- do 2, norma była 1-4, pasma śluzu- pojedyńcze, nabłonki płaskie - pojedyńcze , odczyn zasadowy i ciężar 1.008 a norma jest od 1.015 - 1.025. Zakresy norm mam podawane z uwzglednieniem wieku i płci.
A dziś byłam z Maciejem u lekarza:-(Biedak sie rozchorował na dobre gorączkuje, ma ropną infekcje. Do tego podczas osłuchiwania pediatra wysłuchała jakiś szmer nad sercem:szok:. Osluchiwała go chyba z 4 razy i na satojąco i na leżąco. Uslyszała tylko raz , no i mam z nim przyjsc jak bedzie zdrowy to go osłucha bo mówiła ze przy infekcji to cos takiego może być ale jak by sie powtarzało to da mi skierowanie do kardiolga.:baffled:
Dała mi też skierowanie do chirurga odnosnie tego uciekajacego jaderka i do ortodonty bo mu strsznie krzywo satałe zęby wychodzą.
Jeszcze mu jakieś dziwne plamki powychodziły na twarzy wygladaja jak rozdrapane rany podobno to tez wirusowe i na to ma maśc z antybiotykiem.
A ogólnie ma tez zapisany antybiotyk. Kurcze, dawno nie chorował i znow sie zaczyna. Lekarz twierdzi ze da mi też skierwanie do laryngologa poniewaz on te infekcje wszystkie ma bardzo ropne i cośmusi być nie tak. On miał juz usówany 3 migdał a i tak nadal choruje , chrapie w nocy itd.

Jak nie jeden to drugi, smiejemy sie z mezem ze z powodzeniem mozemy otworzyc aptekę wszedzie jakies lekarstwa.

Edytka-Co to się u Was dzieje jak nie Ola to Maciej.Zdrówka dla dzieciaczków.
Na wynikach się nie znam więc nie pomogę

edyta - jeżeli cos nie jest w normie, to znak, że cos się dzieje. szczególnie, jesli masz norme do wieku podaną. Odczyn jest ok, nie powinno byc śluzu i nabłonku, ale jest pojedyncze więc to nie jest chyba coś strasznego. na moje- jest jakis stan zapalny, ale nic groźnego. Tak mysle, czy to nie ma wpływu, że Olka duzo leków przyjmowała, od antybiotyków często sa grzybice śluzówek (np. pochwa) jak dzidzius nosi pieluszkę to łatwiej przenies bakterie na cewke moczową, ale nie wiem czy to jest przyczyna. Myślę, że lekarz lepiej Ci to wyjaśni, ja tylko sobie gdybam...

Dziewczyny- w sumie to przyszłam się z wami pożegnać, bo wyjeżdżamy jutro na urlop, wracamy 28.02:-D:tak: Nie bierzemy ze soba internetu, tylko laptopa samego, żeby zdjęcia zgrywać:-)
Odezwę się do was w marcu, trzymajcie się i dzieciaczki również:yes:

papapapapapapapa

Hej!
U nas szaleje zima!!! Całe szczęście że mam ferie :-) miło tak posiedzieć w domo i popatrzeć przez okno jak pada śnieg :-)
Wczoraj oglądałam program Mamo to ja i pan doktor powiedział że trzydniówkę dzieci przechodzą tylko raz!!! no i komu tu wierzyć???? mnie się ta wersja bardzo podoba bo mamy to już za sobą ;-)

reklama
Hej kochane
Wreszcie mam chwilke zeby Wam poodpsiywac:sorry2:
Kozica-ja słyszalam tylko wersje ze trzydniowke mozna miec raz:tak:U nas tez bialutko,sniegu napadalo ze hoho.Adas szalal na spacerku,wszyscy happy:-Dtylko mój mąż narzeka,bo jezdzic skuterem w taką pogodę to przerąbane:dry:
Antylopka-miłego odpoczynku kochana:tak:
Edyta-jak dzieciaczki?Zdrowe?Ola to juz przegiecie:baffled:biedna tyle sie nachorowała ze chyba juz wystarczy:dry:
A nas nadal trzyma ten paskudny kaszel:baffled:w oskrzelach czysto,bierzemy Mucosolvan,Stodal,Calcium syrop,smaruje go Pulmexem,psikamy do noska-i zadnej poprawy:-(ciekawe ile jeszcze bedzie go trzymac:baffled:kaszel ma paskudny,az sie zanosi i krztusi:no:
No nic...zdróweczka dla Was i wszelkich chorowitek:tak:

Do góry