reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ja tez mam pełno wolnych rubryczek;-)ale kazde wazenie i mierzenie mi wpisuja,szczepienia i bilans na roczek tez:tak:
Ciekawe dlaczego u Was nie wpisali?:confused:
Zreszta...czy to wazne?Wystarczy ze macie to zapisane-a gdzie to juz nie ma znaczenia;-)

reklama
Aneta-grupa krwi nie ma prawa sie zmienic,tylko współczynnik rh moze ulec zmianie:tak:
Grupa krwi jest zakodowana juz w momencie zapłodnienia,mysle ze kolo 2 roczku mozesz zrobic,ja tez tak bede robic
Wiem,wiem że od Rh chodzi źle się wyraziłam no to koło 2 latek muszę zrobić.

Kira ja mam w ksiazeczce wszytsko o porodzie i stanie dziecka zaraz po narodzinach,certyfikat z badania słuchu, mam tez wszytskie szczepienia, oraz ile wazyl na kazdej wizycie. No ale np teraz jak chodze to juz tam nic nie wpisuja, bo malego nie waza, zadnego bilansu po roku tam nie uzupelniali, fakt wizyt u innych specjalistow jakos nie mielismy wiec nie bylo za bardzo co wpisywac, ale np jak mial wycinane wedzidlo i byl w szpiatlu nikt nic nie pisal, np zabkow tam tez nie zaznaczaja, mimo iz sa na to przeznaczone strony, mi chodzi o to ze w ksiazeczce jest pelno roznych stron, tabelek i rubryczek ktore sa puste, mimo iz powinny byc dawno uzupelnione.Dodam ze ja tez zawsze jestem u lekarza z ksiazeczka ale tam zwyczajnie nikt nic nie pisze. Moze nie maja co bo Szymon jeszcze nie byl chory. Ufff ale sie rozpisalam :-)
U mnie podobnie kupa rubryk wolnych.

Hej :-)dawno nie pisalam ale juz czuje śwateczna przerwe wiec wszystko nadrabiam:tak:

Dzisaj musialm isc z małym do lekarza bo od soboty cieknie mu z nosa a od poniedzialku kaszel i ani Sanosvit ani prawoślazowy nie pomogly...osluchala go zajrzala w gardlo i powiedziala zeby sprobowac jeszcze bez antybiotyku tylko przeciwzapalny syrop Eurespal wiec trzymajcie kciuki zeby pomoglo:tak:

Ja wiem ze pewnie wszystkie dziaciaczki mowia TATA ale u nas bylo zawsze KAKA i w koncu sie udalo hehe Piotrek zaczal mowic oprocz babcia dziadzia i mama tata....tylko ze mojego Andrzeja nie bedzie na swieta ma wrocic albo 29 albo 8 stycznia:-(

Ja nie wiedzialam ze Rh sie zmienia:zawstydzona/y::-) Piotrek ma narazie Rh+ A taka sama jak Andrzej ja tez mam A ale Rh-

Ja to juz powoli sie zaczynam zastanawiac jak to bedzie u nas z choinka czy czasem Piotrek jej nie zdemoluje zanim przystroimy:-)

Natalia-witaj po przerwie,a reszta zaginionych to gdzie?:-p
U nas porzadki swiateczne juz zrobione,swiatecznie w domku za sprawa dekoracji:-ppostawilismy choinke pusta-na razie bez dekoracji-bo mielismy te same obawy co Natalia-szczegolnie ze choinka na wysokosci łapek:-Dno i na razie zero reakcji,popatrzyl,raz dotknął-kuje-niefajne-nie ruszam;-)oby tak bylo:-)
Natalia-smutno bez męża w swieta:-(ale chyba pisalas ze wraca przed swietami:confused:
A potem jak wróci to chociaz chwile z Wami spedzi?Czy znowu wybywa?A jak Piotrus reaguje na tate po tak dlugiej nieobecnosci?
Zdrówka dla chorowitka:-)

Natalia85 witamy witamy:-)
Oby Piotrusiowi pomogło ja chyba Olusi nigdy już nie podam antybiotyku no chyba że będzie naprawdę źle:-(
Co do choinki nie będę kusić losu nawet nie chcę myśleć co mogło by się stać hehe:-Dznajac pomysły Olki to choinka nie ma szans:-D:-D
Zamówiłam sobie na allegro taki fajny stożek ozdobny i sobie postawie na komodzie Maciusiowi tez w pokoiku postawimy maleńką choineczkę i to nam wystarczy. Pokaże wam ten stożek. Powiem wam, że nawet ładnie wygląda. Ja kupiłam w złotej tonacji z białymi lampkami.
Choinka choinki STOŻEK DEKOROWANY-HIT 2008 NEW (492479563) - Aukcje internetowe Allegro

Kira masz racje tak pisalam ale chodzi pokrotce o to ze Andrzej pływa na stanowisku trzeciego oficera i asystent oficera( stopien nizej) mial wskoczyc na jego miejsce ale powiedzieli w biurze ze ten asystent za malo umie i Andrzej musi jeszcze zostac wiec przesuneli podmiane:baffled:

edyta sliczne te choineczki na tym obrazku tak klimatycznie:tak:

A miałyście w ogóle jakiś bilans na roczek? Niby na czym on polegał? U nas w przychodni robią kompleksowy bilans na 2 latka, ale na roczek nic nie było, tylko jak zwykle przy szczepieniu zważyli (nie zmierzyli!!:wściekła/y:) i zbadali standardowo. Jak to jest u was?

Kama-u nas niby typowego bilansu roczniaka nie bylo,ale przy okazji szczepienia-wazenie,mierzenie,obejrzala całego Adasia,gardziołko,osluchala serduszko itp.
Przy okazji dostalismy skierowanie na badanie bioderek.I tyle:-)

Edyta-Cudne te mini choineczki

kama-U nas na roczek było tak samo żadnego bilansu tylko ważenie i osłuchanie

Natalia-Szkoda że męża na Święta nie będziecie mieli.

reklama
U nas też nie było bilansu na roczek.
Natalia witamy!
Edyta fajne te choinki, my będziemy mieli żywą taką 2m! mam nadzieję że się uchowa! Z Kubą raczej nie ma problemu żeby czegoś nie dotykał. Zawsze go kusi i trzeba pilnować ale da się nad nim zapanować :-)

Do góry