reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Laura serdecznie gratuluję fasolki pod serduszkiem, głowa do góry będzie dobrze, dasz radę, choc wyobrazam sobie, ze jestes teraz pełna obaw, ale nie zamartwiaj się na zapas, zanim urodzisz Dominisia będzie juz większą i całkiem rozumną istotką
Dziewczyny to ja się pochwalę, Kubulkowi wybiła sie gorna trojka i na wylocie jest dolna czworka, tej gronej wogole się nie spodziewalismy :szok:
Ja powoli szykuję sie do wyprawy, wczoraj zakupiłam spacerowke-parasolkę, totalne badziewie :-p, byle by podroz przetrwała, bo w sumie to potrzebuje jej tylko na lotnisku i na kilka dni w kraju.
kama ja tez mam "przeboje" z karmieniem małego, ale odpusciłam ostatnio, jak zje ok, jak nie, to będzie głodny, nie zmuszam, bo wiem w czym tkwi powod niejedzenia, to te paskudne zębole tak mu dokuczają, ze wszystko w buzce go drazni...wyjdą, problem minie...mam taka nadzieje ;-)

reklama
Nata gratki dla Kubulka za śliczne ząbki.Ile już ich macie?

Ala dzisiaj przez cały dzień zjadła odrobinę kaszki i banana.Pewnie zębole znowu się pchają.

Mam pytanie czy waszym maluszkom też czuć z buzi jak zęby idą?Ali czuć dość mocno i tak samo ma moja kuzynka ze swoim synkiem.

Laura gratulacje!!!
Aneta - u mojej kolezanki byl problem z jedzeniem, krecenie w nocy i brzydki zapach z ust okazalo sie ze to nie zeby ale nic innego jak lamblie, dopiero teraz zaczeli leczenie a to wcale nie jest takie proste:-(Ponoc bardzo czest wystepuja u dzieci nie zawsze dajac objawy.

Karolki nie strasz mnie :szok: jakie lamblie??? Kuba tez często ma nieświeży oddech, kurcze ja cały czas podejrzewałam grzybki-kandydozę...muszę poszperac
aneta456 mamy 9 ząbkow i 10 na wybiciu, moze juz nawet wyszedł ;-)

Laura gratulacje!!!
Aneta - u mojej kolezanki byl problem z jedzeniem, krecenie w nocy i brzydki zapach z ust okazalo sie ze to nie zeby ale nic innego jak lamblie, dopiero teraz zaczeli leczenie a to wcale nie jest takie proste:-(Ponoc bardzo czest wystepuja u dzieci nie zawsze dajac objawy.
Czytałam o tych lambiach i tam jest npisane że głównym objawem u dzieci jest wodnista kupa.
Ala ten zapach ma tylko czasami a z jedzeniem też raczej nie ma problemu,są czasem gorsze dni ale sporadycznie.
Podejrzewam zęby bo po każdym takim wydarzeniu pojawia się ząb(oczywiście nie od razu)
Myślę że jakby miała te lamblie to brak apetytu byłby non stop no i ten zapach też,bo przecież samo się nie zaleczy tylko ewentualnie rozwinie.

Kurcze no to mnie przestraszylyscie z tym zapaszkiem z buzi :-( Bo Szymciowi tez czuc, no i ja myslalam ze to moze od tego ze smoczka ma w buzi. Bo ja w ciagu dnia jest bez smoczka to nic nie czuc, tylko wlasnie po nocy lub po spaniu w dzien.

Ja mam za to inne pyatnie, czy Wasze maluchy chodza na paluszkach? Bo nasz sie wlasnie nauczyl, chyba wyczail ze jak jest na palcach to jest wyzszy i wtedy wiecej widzi i po wiecej rzeczy siegnac. No i tak chodzi od 2- 3 dni na tych paluszkach. A ponoc to nic dobrego i trzeba zwalczac, tylko nie wiem jak :-(

Laura, gratulacje!!!:-):-):-)
Dasz radę tylko dbaj o siebie i fasolkę. Dzieci będą miały małą różnicę wieku, zobaczysz jak będą zżyte ze sobą i będą się ładnie bawić.
Aneta i Aniulka, Nata,dzięki, też sobie tak tłumaczę, ale czasami jednak trochę się niepokoję, może zanadto, ale to pewnie dla nas matek typowe:tak: Może teraz faktycznie jakieś ząbki mu wyjdą bo ślini się znów okropnie:baffled:
Tomola, Bartuś na paluszkach jak na razie nie chodzi, jeszcze na to nie wpadł:no:

Dziewczyny-mojej kolezanki córeczka miala Lamblie-nie chciala jesc wogóle,otwierala buzie na milimetr i nie dalo rady nic jej wcisnac:no:leczenie dlugie i niefajne ale juz jest ok:tak:
Adasiowi tak nieładnie pachnie z buzi w nocy tylko jak ma katarek-po tym poznaje ze nadal jest-taki ropny zapach-a pozatym to nie
Aneta-Adas tez ostatnio kiepsko mi je sniadania:dry:i tez myslalam o płatkach-musze spróbowac
Tomola-Adas juz dawno chodzi na paluszkach,ale na szczescie tylko jak mu sie przypomni;-)ja mialam taki sposób ze zakładałam kapciuszki-bylo mu niewygodnie na palcach:-p
U nas po wyjsciu tez dwójki na dole,zaczelo sie slinienie na potege,pchanie łapek do buzi i budzenie sie w nocy z płaczem-pewnie ida kolejne:baffled:
NataK-gratki dla Kubuli za ząbeczki:-)

Witam was dziewczyny strasznie długo nie pisałam ale cały czas was podczytuje.
Laura gratulacje malutkiej istotki pod serduszkiem :tak:
NataK gratuluje Kubusiowi zębolka.A u nas czekamy jeszcze tylko na 5 bo ani ich widac ani słychać a tak reszte mamy.
Wiki przechodzi teraz w swoim życiu okres buntu ja nie wiem skąd ona ma takie zagrania jak coś jej nie pasuje położy sie na podłodze ostatnio wyła nie mogłam z nią soie poradzic bo się strasznie wypinała to tylko głosniej coś powiedziłam a ona histeria na maksa nie wiem gdzieś czytałam ze to normalne oby to jej nie zostało. A najgorsze jest to że jak jest ze mna tylko tak robi całe dnie u niani i jest OK pani ja chwali bo szybko się uczy.
Jest taka cwana jak cos chce to podejdzie weźmie za ręke zaprowadzi pokaże i coraz więcej słówek jej wychodzi.
A okres jesienny troszkę zakatarzony ale narazie jest OK wiecie co podaje jej MULTISANOSTOL przed tym jak zaczęłam jej podawać cały czas cos jej lecialo z nosa non stop a jak dostaje sanostol to cisza i sopokój.
Pozdrawiamy Wszystkich bardzo mocno

reklama
Laura gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!
Kuba też ma nieświeży oddech ale dopiero teraz jak są problemy z kupą, apetyt dopisuje więc myślę że to nie lamblie? Może to faktycznie przez zęby tak jak dziewczyny piszą? Przeszliśmy na Nutramigen żeby zobaczyć czy to nie przez Bebiko, dziś kupa była już przed południem ale nadal bardzo śmierdząca...

Do góry