reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witajcie w ten ziomowy dzionek:-) Niewiem jak u was ale u mnie jest kilkucentymetrowa warstwa śniegu i zanosi sie własnie na następne opady.

Najpierw najszczersze gratulacje dla Laury, kochana dasz radę ;-):tak::-)

Widzę, ze poruszyłyście temat nieświeżego zapaszku , Ola też ma ale nie zawsze, u niej przyczyną chyba jest katar który już trwa bardzo długo i cały czas jest gesty ropny.

Jeśli chodzi o chodzenie na paluszkach Ola tez w ciagu dnia czasami tak chodzi ale ona się poprostu tak wygłupia zazwyczaj jak tańczy:-D

Kira ja daję Olce płatki Nestele Chirios te takie wielozbozowe kółeczka. Daje jej ze zwykłym mlekiem oczywscie czekam trochę aż zmiękną i Ola wcina je aż uszy jej się trzęsą , ja też uwielbiam te płatki. Lubi też kulki czekoladowe ale te są bardzo słodkie.
Olka na szczęscie ostatnio nawet ładnie je tylko nie lubi pieczywa:-(Kupuje jej wase i to je bez problemu a poza tym to dobre na jej bolace dziąsełka bo moze się powyzywać.

reklama
dziewczyny mam prośbę!!!!
Któraś kiedyś wkleiła linka do strony ze schematem żywienia, nie mogę tego odnaleźć możecie mi pomóc??? Potrzebna mi rozpiska co kiedy wprowadzać. Dzięki!

WIELKIE dzięki Tomola!!!!!!!!:-)
Właśnie się zastanawiałam czy można podać wątróbkę? Wiem że pewnie niektóre z Was już dawały ale ja muszę uważać co Kuba je bo są cały czas problemy...

Ja się chyba załamię:-( Mało, że Ola jest chora od miesiąca kończy jej się juz 4 antybiotyk dziś pojawiły się drobne krostki.:szok: Rano myślałam że coś ją pogryzło albo po prostu to uczulenie. Po południu bylam u rodziców jak wrócilismy patrze a ona juz cała wysypana, podejrzewam, że to ospa:wściekła/y::angry::wściekła/y:Niektóre krostki już są typowo ospowe niektóre dopiero malutkie ale wysypało ją na całym ciele ale o dziwo we włoskach na głowce nie ma . Także jutro znów do lekarza. Mam dość w ciugu miesiaca to juz będzie 6 wizyta u lekarza.:no:

edyta a moze to trzydniówka ??? wiesz, podobno mozna przechodzic ją kilka razy :confused: a moze organizm w koncu się zbuntował na te wszystkie leki, przeciez antybiotyki pozostają w organizmie przez kilka miesięcy??? naprawdę zal mi Oleńki, czemu to dzieciątko tak ciągle choruje, moze faktycznie spróbuj innych form leczenia bez tych paskudnych, osłabiających antybiotyków, bo inaczej się nie "opędzisz" od tych wstrętnych choróbsk...duuuuuuuzo zdroweczka i mądrego lekarza Wam zyczę ;-)

Ja się chyba załamię:-( Mało, że Ola jest chora od miesiąca kończy jej się juz 4 antybiotyk dziś pojawiły się drobne krostki.:szok: Rano myślałam że coś ją pogryzło albo po prostu to uczulenie. Po południu bylam u rodziców jak wrócilismy patrze a ona juz cała wysypana, podejrzewam, że to ospa:wściekła/y::angry::wściekła/y:Niektóre krostki już są typowo ospowe niektóre dopiero malutkie ale wysypało ją na całym ciele ale o dziwo we włoskach na głowce nie ma . Także jutro znów do lekarza. Mam dość w ciugu miesiaca to juz będzie 6 wizyta u lekarza.:no:
Edyta szczerze współczuję Tobie i Oleńce.Może tylko taki okres Ola przechodzi a potem wyrośnie.Ja jak byłam dzieckiem to strasznie chorowałam,na okrągło leciałam na antybiotykach ,w pewnym momencie przestałam chorować.Daj oczywiście znać czy to ospa.

Ala jeszcze śpi a dzisiaj muszę złapać jej mocz do badania aż się boję co to będzie.

Ostatnia edycja:
edyta dużo zdrówka dla Twojej Oleńki bidulka taka mała a już tyle chemii musi łykać

aneta a co Twojej córci? też chora że mocz będziesz badać?

ja dzisiaj po chorobie Maćka puściłam do opiekunki i cały czas sie zastanwiam czy dobrze zrobiłam bo kataru juz nie ma a kaszel też ustąpił tylko tak od czasu do czasu zakaszle ale już tak inaczej tzn słabiej
my wczoraj przeżyliśmy chwile grozy bo daliśmy małemu ciastko i bidulek zaczął się dusić jejku dziewczyny nie wiedzieliśmy co robić bo dusił się i dusił bardzo długo cały czas Maciek do góry nogami przez kolano przewieszony aż w końcu udało mu się wypluć szok!!!!!ja zaryczana mój Adam cały spocony Maciuś cały aż posiniały na buźce. dziewczyny mówię Wam że jeszcze sie tak nie bałam że przez durnowate ciastko cos strasznego mogło się stać:no:później zobaczyłam na buźce takie małe kropeczki to chyba z tego wysiłku naczynka małemu popękały ale na szczęście dziś już prawie tego nie było widać zostało tylko troszkę pod oczkami

reklama
Edyta - i jak Oleńka? Byliście juz u lekarza. Faktycznie moze to od antybiotyów. Podobno dzici tak mogą reagować, że jak jest duża dawka, to je wysypuje. Nie myśleliście o zmianie lekarza? Z jakiego miasta jesteście bo nie pamiętam :zawstydzona/y:?

A ja bardzo prosze o głosik na mojego śpiącego królewicza :-p
Śpię zdrowo
Głosy można oddawać codzienie :sorry2::-p:tak:

Do góry