reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik-Ala nie cierpi nocnika i nie daje się posadzić.Jak tylko spróbuję to jet płacz na cały dom i zazraz zwiewa.Na razie czekam.
Owszem sika po przebudzeniu ale zanim ją wezmę z łóżeczka to siku już w pieluszce.

Ala też śpi tylko raz w ciągu dnia okolo 9.00-11.00

Nata,Luxik-Fajną muzyczkę słuchają wasze bąble.Alunia to tylko naszą dorosłą.

Jakoś tak nigdy jej nie włączałam innej,muszę spróbować

Antylopka-Brawo dla Wikusi za nocnikowanie.

reklama
Hehehe u nas repertuar BYL podbobny bo zielona zelka i owca to juz mojemu wybrednemu dziecku sie znudzily teraz na topie ta wstretna żaba chodzi i mowi deng deng jak chce sluchac a wogole w teledyskach to musi sie duzo dziac i byc kolorowo :-)aaa i lubi tą barbie girl hehehe:-D

Wiki żadna muzyka nie przeszkadza, tańczy i spiewa do wszystkiego, choc jak nie zna piosenki to spiewa po swojemu, a jak zna to dokładnie nuci melodię.:tak:;-)
Z nocnikiem zaczęłam przed roczkiem,:-) Wiki lubiła jak sie ja sadzało, a teraz dopiero sama się domaga, choć jeszcze nie zawsze zdążymy.:zawstydzona/y: Cieszę się, że na tyle już rozumie, że jak chce siusiu (albo równocześnie jak juz robi w pieluchę) to kojarzy z nocnikiem i idzie po niego.:blink::happy2:

U nas też, Dominika ma jedną drzemkę, z reguły maksymalnie 1,5 godziny, a w nocy zasypia koło 20-stej i śpi do 6 rano.

U nas jedna drzemka okolo 12 i tak godzina do dwoch a dzisiaj spal do 8.20 u nas to chyba rekord tymbardziej ze zasnal wczoraj wczesnie bo po 18 :-)

Hej kochane:-)
Widze ze repertuar podobny u naszych maluszków:tak:
U nas nadal pierwsze skrzypce gra
http://sunny-and-angel.wrzuta.pl/film/cFnn99J86C/gummy_bear_-_cho_ka_ka_o
totalne szalenstwo:tak:
Luxik-Adas wstaje kolo 8,ma drzemke 12-13 ok 2 h i zasypia 20-21
Aneta-Adas ma to samo z nocnikiem:dry: widocznie to jeszcze nie ich pora;-)
NataK-to czekamy na wyniki-bedzie ok:tak:
Adas ostatnio tez ciagle "co to" i jak cos podaje i jak chce to mówi "dam":-D
No i z naszych małych sukcesów-Adaś nie je w nocy:-)udało nam sie wyeliminowac mleko nad ranem:tak:
Pogoda paskudna sie robi:baffled:coraz zimniej,nie raz Adas mial zimne paluszki po spacerze,mimo ocieplanych bucikow.
A jak u Was z pogoda?

Ostatnia edycja:
Czesc kochane
Widze. ze dzieciaczki nam umuzykalnione rosna:-D u nas telewizor nie cieszy sie powodzeniem:no: jedynie zapatrzy sie na gre z samochodami i to tylko z tata:tak:za to gra na bebenku wychodzi mu swietnie, nawet pani sprzedajaca jablka na bazarku jak zobaczyla jak bebni w skrzynke stwierdzila ze chyba perkusista rosnie:szok:cos tam w genach pewnie po ojcu dostal:sorry2:
Ja sie pozale, dzis mialam wolny dzien ( w piatki nie pracuje ) myslalam ze na spacer pojdziemy a Karol dostal kataru w nocy. Wogole to w niedziele w nocy zaczal goraczkowac bylam u lekarza, zrobilam badanie moczu ( wyszlo ok) lekarz powiedzial ze zeby, ale obstawialismy trzydniowke bo po zbiciu temp bylo ok az tu dzis ten katar:-(i pokasluje troszke. Mam nadzieje, ze jutro bedzie ok:tak:Na noc go wysmaruje mascia majerankowa, skropie lozeczko Oil olbas, dam krople do nosa...
U nas jest zazwyczaj jedna drzemka ok 11 ok 2.5 - 3 h.Idzie spac po 21 a wstaje o 7. To jest uzaleznione tez od tego jak ja wstaje albo jak wracamy z mezem z pracy bo czeka na nas:-p
Buziaczki dla Was i maluszkow, oby nas wszystkich omijaly te jesienne przeziebienia:tak:

Cześć Kobietki:-)
Ja tylko na chwilkę żeby się pożalić. Niestety Ola nadal ma infekcje. Po drugim antybiotyku zero poprawy. Dzis w nocy strasznie się dusiła do 4 nad ranem nosilismy ją z mężem bo nie mogła oddychać i plakała. Byłam dzis znów na wizycie i teraz dostała zastrzyki:angry:. Co gorsza wydzielina schodzi na oskrzela. Jeśli nie będzie poprawy po zastrzykach niestety szpital. To chorubsko sie ciagnie juz 3 tydzien.:szok: Maciuś tez jeszcze nie do końca zdrowy i tez na antybiotyku.Doslownie szpital w domu.
Tak Przy okazji zwazyłam Olę waży 1100 :-).
Zdrówka dla wszystkich choruszków. Niestety nie mam czasu zeby poczytać co u was bo dzis jeszcze szykuje impreze imieninową męża. Może w nocy poczytam. Pozdrawiam i miłego dnia życzę wszystkim.:tak:

reklama
Karolki co za pech:-(.........zdrowka dla waszych dzieciaczkow dziewczyny,

Edyta
a twoja corcia to naprawde biedna, no i ty, ahhh, zeby to sie wam skonczylo w koncu.

U nas co mnie jedynie martwi to zasypianie malego i te dziwne przekrecania w nocy:-:)-(,bo zanim zasnie strasznie trzepie nogami, kreci sie,odpycha jakby mu cos przeszkadzalo i w nocy tez cos go budzi i wtedy kladzie sie na brzuch i podwija nogi pod brzuch, i tak spi z buzia na poduszcze i tymi podkurczonymi nogami,tak to juz trwa okolo 2 miesiecy, lekrz nic konkretnego mi nie powiedzial, wiec nie bralam tego tak do siebie,no ale caly czas jest tak samo, jakas kolezanka mojaj mamy kazala mi sprawdzic czy nie ma robakow:baffled::-:)-(

Do góry