reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Aniulka - myśle że to najwyższy czas zeby po mału wprowadzac coraz więcej nowych produktów do diety. Ja od kiedy jem wszystko to zniknął problem z kolkami kupami itd. Na samym poczatku troche żle reagowała ale w końcu sie unormowało. Teraz jem nawet spagetti, dania wielowarzywne w których jest nawet fasolka i tez nic jej nie jest. Poza tym jak zaczełam jesc normalnie waga mi sie w kocu ruszyła i spada w dół :)

reklama
janbor ja podawalam najpierw strzykawka ale to jest strasznie lepkie i dzieciak mi sie krztusil:wściekła/y:ale pani doktor powiedziala ze moge dodac te 5 ml do 30ml wody i podac jako herbatke:tak:moj Karol bardzo dlugo to pil i jakos mu smakowalo, fakt, ze on wszystko wypije: kazdyrodzaj mleka, herbatki, nawet len..o widzisz len na zrobienie kupki pil!!! jak chcesz to Ci wytlumacze jak zrobic odezwij sie na priv:tak:jezeli oczywiscie chcesz...

ja wode koprową podaje tak że odkręcam smoczek od butelki i wlewam do niego...nie ma problemu zawsze wypija;-)poprostu wysysa tak jak mleczko a że smoczek bez butelki to widze kiedy kończy picie

dziewczyny, czy wy karmicie piersią czy butelką? jeśli piersią to podajecie coś dodatkowo? moja pediatra nie kazała mi nic podawać, NIC. Nie dziwiłoby mnie to, gdybym nie czytała, że wy wszystkie coś podajecie.
Mała przybiera bardzo dobrze, ponat 300 gram tygodniowo, nie ma kolek, bóli brzuszka, kupki normalne, choć teraz robi 1-2 dziennie, wczesniej tak 3-4. I dużo siusia.

ja jak pisalam karmie butelka wiec musze dawac dziecku cos do picia i na kolki tez cos by wypadalo zeby sie dziecko nie meczylo:tak:a Ty Antylopka ciesz sie ze nie masz takich problemow:tak:
na butelce jest ten problem ze czasem duzo czasu potrzeba zeby dobrac dobre mleczko dla dziecka bo albo z kupa problem albo z czyms innym...:wściekła/y:

Janbor ja krople koprowe daje bezpośrednio...także jak wolisz możesz dodawać tez do herbatki...dla takiego maluszka poniżej 6 miesiaca 5ml czyli taka łyżeczka od herbaty..

reklama
Antylopka ja karmię piersią i dodatkowo podaję małemu trochę herbaty:tak:koperkową, rumiankową-różnie. Położna mówiła mi że dobrze jest podać tym bardziej teraz jak w domu takie suche powietrze. Poza tym mój mały chyba tego potrzebuje bo nieraz tak marudzi a cyca nie chce...za to jak mu dam herbatkę to wypija ze smakiem:-D

Do góry