reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

janbor a podajesz malej jakas oslone na jelita np acidolac albo lacidobaby?u nas pomagalo.
a zatwardzenie i problem z kupami minal po przejsciu na bebilon...

reklama
tak podaje jej acidolac a przejsc na mleko sie troche boje bo niedawno dałam małej 40 ml Nan 1 bo nie miałam pokarmu i skonczyło sie okropna biegunką:-( kupiłam ten bebilon HA ale boje sie jej podac zeby znowu sie nie meczyla chociaz pediatra powiedziała, ze to dobre mleko i łagodne dla brzucha i łatwo sie wchłania do przewodu pokarnowego. Na razie daje jej moje mleko czasme z piersi a czasme sciagam do butli bo z piersi sie strasznie krztusi, bo szybko leci.

janbor moj tez mial problem z kupami po nanie chociaz byl caly czas na nan ha a jak przeszlismy na bebilon ha w poludnie to wieczorem juz byla kupa i tak juz zostalo ze codziennie robil najpierw po 3 potem coraz mniej a teraz robi 1 :-Dostatnio przeszlismy na pepti bo mial jakies uczulenie.ja moge tylko wychwalac to mleko:tak:moze sprobuj jej podac 30 ml i obserwuj albo zmieszaj z twoim mlekiem(tez niektorzy tak zalecaja). nie boj sie tego mleka jest naprawde dobre. dzieki ze mnie z tym sluzem uspokoilas.a jak czesto jest u Amelki? codziennie?

Hej Janborek :-)
jak dobrze, ze jesteś w końcu w domku :tak:

U nas też były problemy ze zrobieniem kupki :-( najpierw było prężenie potem straszny płacz i kończyło sie czopkiem glicerynowym. Teraz podajemy sab simplex i jest spokój :tak: mały sam sie załatwia nawet 3-4 razy dziennie co jest wielkim sukcesem :-D no i odpukać zapomnieliśmy już co to jest kolka :tak:

Niestety osttanio zauważyłam u małego śluz w kupce i nie wiem czy iść z tym do lekarza? no i osttanio strasznie ulewa :-( nawet pół godziny po jedzeniu :wściekła/y: potrafi dosłownie chlusnąć mlekiem jak wymioty :szok: sama już nei wiem co robić i dlatego wybieramy sie do lekarza :-( dodam tylko ze mały jest na butelce karmiony mlekiem bebika 1 HA i do tej pory nie było żadnych problemów.
Czy wasze maluchy też tak ulewają?

Karolina i Karolek ja właśnie czytałam że sluz w kupce to nie jest prawidłowy objaw, bo może świadczy o nietolerancji mleka lub innych alergiach pokarmowych :-( dużo na ten temat jest chyba w dziale Niemowlaki

reklama
Do góry