reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ostatnia edycja:
reklama
mrowka456 śliczny filmik :-D gratulacje dla córci ;-)

Ewelia Twoja córka też dzielna :-D:-)

Natalia85 ja też mam wrażenia że Wojtuś rozumie co się do niego mówi. Jeśli nie chce spać, a ja mówię że ma się położyć to tak pociesznie kręci głową "nie nie":-D
Jeśli chodzi o smoczek, to u nas jest tylko do spania potrzebny:tak:Wojtek po obudzeniu sam go wyrzuca (dosłownie-zwykle...za łóżeczko:-p) nie ukrywam że cieszę się że nie potrzebuje go ciągle:-)

A mnie jakieś smutki dziś dopadły...:-:)-:)-(

mrowka-Super sobie Julinka radzi z tym chodzeniem.
ewelia-Brawa dla Zuzi.

Ja podobnie jak wy mam wrażenie że Ala dużo rozumie,szczególnie jeśli chodzi o zakazy.Jak wie że jej czegoś nie wolno a chce to chwycić to takie słodkie oczka robi i minkę jakby błagała o pozwolenie.

mrówka gratulacje dla Julci:-) ale sie rozchodziły te nasze maluchy:tak::-)

A ja jestem szczesliwa bo jutro o 6 wraca Andrzej ale i tak najważniejsze ze lot ma za soba(nienawidze jak lata samolotem :no:zawsze mam czarne mysli:no::dry:)

Dziewczyny moze z tymi smoczkami to tez tak ze nasze gaduły nie chca miec zatkanej buzi...:-p:laugh2:zauwazyłam ze Piotrek nawet jak na chwile złapie smoczka to go oddaje i wtedy bez problemu wyglasza swoje monologi:sorry2::-)

Acha i u nas zaczęło sie wyłaczanie telewizora...opanowal ktory to guzik i non stop wyłacza podobnie komputer(chodziaz rzadziej:sorry2:)

fajnie,ze Wasze maluchy reagują posłusznie na zakazy:tak:.Mysle,ze moja Wiki tez duzo rozumie,wie,ze cos jest zabronione,ale kiedy mowie jej,ze czegos nie wolno,bardzo sie cieszy i specjalnie właśnie to robi,taki mały łobuziak.

My za chwile wyjezdzamy na wczasy do Leby,prognoza pogody deszczowa wiec mam nadzieje,ze sie nie sprawdzi.Ja zawsze mam pecha z pogodą,jak gdzies wyjeżdzam:wściekła/y:,mam wiec nadzieje,ze tym razem bedzie inaczej.
Zobaczymy jak wiki zniesie 10-godzinna podróż.

mrowka - brawa dla Julki, teraz tak jeszcze nie poradnie ale za kilka dni bedzie zasuwac na calego, ale i tak rodzice juz teraz maja byc z czego dumni:tak:

Z tym schodzeniem z wersalki, to jak juz pisalam u nas tez Zuzia schodzi, nikt jej nie uczyl, odwraca sie tylem i schodzi i nawet wie ze tylko tak mozna i juz nie ma opcji zeby spadla(chyba ze sie zapomni) to juz jakas wygoda dla mnie:-D

A Zuzia jak cos wezmie do buzi i mowie jej "bee wyrzuc to!" to smieje sie na calego i w dlugą:-D a ja ją gonie.

Gratulacje dla Wszystkich nowych chodzików
Ewelia u mnie ejst na odwrót wiki wchodzi na łóżko ale zejść nie umie ale lada dzień moze ją nauczę .
Jesli chodzi o zakazy moja Wiki tez słucha anajlepsze jest to jak wie że nie wolno i nap idzie do włącazonego piekarnika i móiw sama do sieie niu niu niu i patrzy już nie dotyka dzisiaj chciała wyjść na balkon ale staneła w progu i mówi niu niu niu tak sie można z niej usmiać jeśli macie ochotę zobaczyć poczynania mojego dziecka zapraszam na Bobasy - Wiki17082007 - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne, hosting zdjęć i filmów
tam w zakałdce z filmami jest kilka krótkich

Ewelia, no to gratulacje dla małej:-)
I Mrówka, dla Twojej córy również
Gosia, smutki?Ja też wczoraj wieczorem jakąś chandrę miałam:baffled:
Natalia, u nas z telewizorem to samo, a kompa to za dnia w ogóle nie włączam. Jak widzi światełko do kompa, to zaraz by chciał pstrykać i nie da się go odciągnąć:no:
Syska, udanego wypoczynku
A co do smoczka, to u nas już dawno w ogóle nie ma. Ale od kilku dni zaobserbowałam inną rzecz, że Bartek zaczął ciagać smoka z butelki, co jest dużo gorsze. Widzę że to go momentami uspokaja, nie wiem co robić, czy z powrotem dać mu normalnego smoczka, skoro już go tyle czasu nie brał? Mam nadzieję, że to chwilowe - zabieram mu butelkę jak widzę że nie pije tylko cycka, ale jak on się wtedy złości:baffled:

reklama
oj jakos ostatnio nie mam czasu na czytanei i pisanie, wiec tylko tak szybciutko...
gatuluje wszytskim dzieciaczkom nowych osiagniec!

U nas zaczyna sie wilekie chodzenie, maly chyba faktycznie postanowil nauczyc sie chodzic do roczku zeby moc przejsc samemu przez kosciol :-) kazdego dnia robi postepy.

Pilot do telewizora juz wie ze sluzy do zmiany programow, pilot kieruje w kierunku tv i naciska guziczki i smieje sie jak obraz sie zmienia :-)

Opanowal otwieranie automatu... to akurat jest mniej zabawne, no ale coz, zawsze nowe osiagniecie ;-)

Jesli chodzi o "nie wolno" to jak robi lub chce zrobic cos czego nei powinien, to najpierw to robi a potem grozi paluszkiem ze nie wolno... ubaw po pachy.

Dziewczyny mam pytanie odnosnie pasty do zebow... jakiej uzywaja wasze maluchy? kule bo jest tego tyle w sklepiej ze zglupialam, z fluorem czy bez? Patrzylam na ta z apteki nenodent (czy jakos tak) ale tam nic nei pisze ze nie trzeba jej plukac :confused:

Do góry