reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

A to co zrobiła później to wogole hit ja gotowałam obiad a ona sie kręciła i otworzyła zamrażarkę przykładała ciapki do szuflad i chłodziła buźke tak fajnie to wyglądałao za moment płacz patrze a ta język sobie przykleiła:tak::tak::tak: dobrze ze odkleił sie bez większych uszkodzeń

reklama
aneta - gratulujemy ząbeczka!!!

edyta - to brawa wielkie dla Olenki. Jak bedziesz miala chwile to moze wrzuc filmik jakis, uwielbiam ogladac takie filmiki:-D
Natalia - sprytny chlopak:tak:

tomola - nie ma co sie martwic wszystko w swoim czasie, kiedys zreszta czytalam ze jak dziecko jest zajete szkoleniem jednej umiejetnosci, np chodzenie raczkowanie to moze zapomniec "na chwile" np mowic. Poprostu malutki mozg jest za maly zeby uczyl sie tylu rzeczy na raz.

Moja Zuzia tez nie robi tylu rzeczy, ona np jeszcze nigdy nie zabiła brawa ani kosi kosi:no: nie wiem czemu ale nie chce i tyle. Przybija piątke, pokazuje jaka jest duza, robi "nu nu", pokazuje jak szczeka piesek i tak jak Ola ostatnio ma manie na punkcie pokazywania wszystkiego paluszkiem, gdzie chce isc, gdzie co jest wszystko paluszkami pokazuje, na spacerze kazdego ptaszka pokaze:-D I uwielbia szczoteczke do zebow, chyba sie przejela tym szczotkowaniem bo potrafi z godzine chodzic z ta szczoteczka.

A wogole to mam pytanie puszczacie dzieciakom bajki, bo Zuzia uwielbia Teletubisie, jak jej puszcze to tanczy i sie smieje, patrzy tak po 5 minut gora i jej sie nudzi, idzie gdzies a potem biegnie spowrotem, ale uwielbia je. :tak:

wiki - ale się usmiałam już wyobrazam sobie Wikunie z tym przymarznietym jęzorkiem:-D Oj te nasze dzieciaki czasami potrafia być zabawne. Ola dziś też odkryła kosze pod zlewem i ciagle tam zagladała nawet udało się jej wyciagnąc zużyte chusteczki:dry:.Naszczęscie za któryms razem odpusciła bo przywarła sobie paluszki klapą od kosza.:eek:

Dziś w ogóle jakaś rozdrażnona była szczypała mnie , rzucała zabawkami jak się zdenerwowała i w ogóle o byle co ryczała. Niewiem czy to ta pogoda albo przez to jej chorubsko.Znów nic prawie nie je... Normalnie zwariować czasami można.

ewelia - własnie dziś mi dopiero przyszło do głowy żeby nagrać te wszystkie ciekawe momenty ciagle zapominam ze moj aparat ma funkcje nagrywania , pstrykam setki fotek a nagrania rzadnego. Teraz akurat pozyczyłam aparat siostrze ale jak odda obiecuje ze nagram Olke i wam pokaże.:tak:Cyba że męza telefonem nagram :tak:
Co do bajek Ola patrzy chwilami jak Maciuś oglada ale nie interesuja ją jeszcze aż tak bardzo.
Ostatnio chciało mi się smiac bo leciały Domisie i coś tam było o tańczeniu i Ola jak usłyszła odrazu zaczeła tańczyć.:-D
Ale ostżegam to nic dobrego jak dziecko załapie to już koniec samo bedzie wam przynosiło płyty z bajkami albo bedzie włączało tv.Ja już miałam ten problem z Maciusiem i teraz już bede ostrożna.

Wiki uśmiałam sie z tej zamrażarki. Czego to te nasze szkraby nie wymyślą :D

Jeśli chodzi o bajki to Nikiego to na razie nie interesuje - on zdecydowanie woli książeczki bo można je zjeść. On w ogóle ma manie pakowania wszystkiego do buzi a juz najbardziej wszelkich papierów, pudełeczek itp. Jestem tym trochę przerażona bo choć zwracam dziewczynkom uwagę to niestety w ich pokoju często na podłodze leżą różne drobiazgi - typu koraliki i boję się, że w końcu mały coś takiego połknie. Mówię mu be, be, nie wolno - ale on się tylko śmieje.

Wiki - to ci pędziwiatr wyrósł, rzeczywiscie musisz miec oczy dookola glowy, dobre z tym jezykiem:-D ale te maluchy maja pomysly, najwazniejsze ze to sie dobrze skonczylo:tak:

Ewelia moja wiki też nie umie brawo ani kosi kosi i tańczyć nie umie
a wracając do zwierzątek kupiłam Wiki taką książeczkę dżwiękową wiejskie zwierzęta i ona od tej książki się szybko nauczyła je naśladować.
Jeśli chodzi o humorki mojego dziecka to też pokazuje różki ale powiem wam że przewijam ją na przewijaku ona wie że tam nie ma ze mną szans i jest ok a jak gdzieś indziej próbuję to biega z gołą pupą

Wiki-Nieźle z tym językiem.
Tomola-U nas też nie ma żadnych rewelacji.
Wczoraj Ala nauczyła się robić pa pa,poza tym pokazuje swój brzuszek,jaka jest duża,robi tany tany przy muzyce i bez.Nauczyła się raczkować ale robi to tylko na kanapie lub łóżku,chociaż wczoraj poraczkowała kawałek na dywanie co było wielkim sukcesem.Aha pokazuje kilka rzeczy w domu zegar,lampa,swoje ulubione maskotki pieski i jeszcze kilka zwierzątek w książeczkach.Kosi kosi i brawo za nic w świecie nie chce się nauczyć.No i wie jeszcze gdzie sroczka kaszkę gotowała.

TV nie ogląda bo nie specjalnie ją interesuje,jedynie co to uwielbia reklamę wody mineralnej(zapomniałam jaka to woda),ale występują tam zwierzątka i śpiewają"a pić się chce,a pić się chce"Jak jest ta reklama to żadną siłą jej nie oderwę.
Zapomniałabym o najważniejszym w końcu powiedziała "tata"

Aneta to mi przypomnialas, wczoraj bylam w sklepie i jak pakowalam zakupy to maz odjechal z mala a ona na caly glos "mama, mama":-)Az mi sie lezka w oku zakrecila:-) Tata tez nieraz powie ale to tak sylabami ta-ta-ta-ta-ta

Zuzia tez lubi ta reklame, nieraz jak ja juz wieczorem usypiam to jak leci to odrazu wstaje i tanczy:-D

A ja dziś się poskarżę:wściekła/y:Ola mnie gryzie w cycunie:szok:Niewiem co teraz zrobić . Gryzie coraz częsciej i bardzo mocno:wściekła/y:Coś czuje , że musze ją odstawić:no:
Maciusia karmiłam 2 lata miał wszytkie zęby nigdy mnie nie ugryzł a tej ledwo co wyszły 2 ząbki już gryzie wiec sobie nie wyobrażam jak wyjdą pozostałe.:szok: Poradzcie co mam zrobić???:eek::eek::eek:

reklama
Aneta Filip tż zaraz oczy w telewizor jak słyszy ta reklamę. A poza tym to u nas często Viva leci i tam jest reklama Futrzaka a zaraz po niej Włatcy much i on jak to słyszy to zaraz leci oglądać

Edyta Filipwie też zdarza sie mnie gryźć, nie wiem czy robi to specjalnie bo zdarza się rzadko ale jednak,i czasem mnie tak ugryzie że nie umiem wytrzymać i se krzykne i on się wtedy wystraszy i zaczyna płakać:-p(ja go oczywiście zaraz uspokajam i mówię że mamusia nie chciala;-)) i może dlatego rzadko mu się to zdarza

Do góry