reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Moim zdaniem to luszczyca,jesli ty ja masz to pewnie Olenka ja odziedziczyla,luszczyce ma duzo ludzi, czesto sie z nia spotkalam,moj Carlo tez ma schowana pod wlosami na glowie, i wlasnie takie czerwone sie zaczyna a potem luszczy,na szczescie Edyta to nic groznego.:tak:

reklama
Edyta-Okropne te plamy,oczywiście daj znać co lekarz powiedział.Trzymam kciuki żeby to nie była łuszczyca.Ja też mam na łokciach w głowie i na kolanie.Okropna sprawa.Może nie jest groźna ale okropnie wygląda i nie da jej się wyleczć.Lepiej żeby to było uczulenie wtedy wyeliminujesz pokarm albo kosmetyk i sprawa załatwiona.

Aneta moze nie da sie jej wyleczyc ale zrobic tak zeby nic nie bylo widac, moj Caro dostal troche produktow ktore musi stosowac codziennie, dzieki nim kompletnie nie widac luszczycy,jesli zapomni o jakims z nich skora robi sie czerwona jak na zdjeciu Edyty.
Dla mnie luszczyca to nic strasznego, trzeba o to poprostu regularnie dbac.

Luxik-Wszystko zależy jaki to jest rodzaj łuszczycy,niestety tego dziadostwa jest dużo różnych odmian.Niektóre są bolesne,ja akurat mam tą lżejszą.Chodziłam z tym do różnych specjalistów,ale już mi się odechciało bo tylko wydałam duuuużo kasy a efektów żadnych.Jedyne co mi pomaga to kąpiel w morzu i słońce,dlatego latem zanika niemalże całkowicie.

Ja sama sie męcze pół życia z AZS-em mam uczulenie na kurz...u mnie sie zaostrzylo bo za pożno znalazłam przyczyne ...trzymam kciuki za zdrowie Oleńki pocieszające jest to że im wszesniej zacznie sie działać tym lepsze mozna osiagnać rezultaty w leczeniu ....buziaki dla Oli:tak:

dziewczyny nawet lekarze często mylą AZS z łuszczycą, wyglada to bardzo podobnie i obie przypadłosci sa niestety trudne do wyleczenia:no:

Właśnie wróciłam od lekarza , więc to zwykłe zmiany skórne jak twierdzi deramtolog spowodowane infekcjami dróg oddechowych i przyjmowaniem antybiotyków.:szok:Dziwne no ale przecież ona chyba wie lepiej. :baffled:Rzeczywiscie Ola dość często jest chora i za kazdym razem łyka antybiotyk od urodzenia już chyba z 5 razy.Mówiła ze na alergie jej to nie wygląda a na łuszczyce z kolei jest zbyt gładkie Zeby było smieszniej rano to te zmiany wyglądały jak na zdjęciach takie żywo czerwone a teraz już są blade ale jeszcze widoczne. Dostaliśmy maść Lotriderm i maść robioną.

reklama
Edyta w sumie to chyba lepiej ze to przez antybiotyki bo rozumiem ze jak przestanie je brac to skóra wróci do normy??Kurcze 5 razy to rzeczywiście duzo biedna Oleńka od tych świnstw tak jej sie skóra zaogniła...zdrowia, zdrowia duzo zrowia dlaOli:tak:;-)

U nas z katarem lepiej rano jeszcze lecialo z nosa ale w ciagu dnia i teraz przy zasypianiu suchutko ufff mam nadzieje ze nie zapeszyłam:dry:Kira a jak u Adasia??

Do góry