reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

No Adas tez padł,ale tak samo jak Piotrus:-(
Tyle ze on do 23 spi dobrze,a potem masakra:no:
Gluty caly dzien:-(,ale bylismy u lekarza po recepte i osłuchala go-wiec w oskrzelach i płuckach czysto:tak:Podniosłam łóżeczko po stronie główki,zeby katarek spływal-moze bedzie lepiej

reklama
Katrins dobre.....:-D:-D

Kira
dobry pomysl z tym lozeczkiem, napewno szybciej mu sie nosek oczysci, moj ma taka specjalna poduszke na skos

Katrins tak mi przypomnialas pewna historie z moim brzdacem....bawi sie drzwiami od lazienki a ja stoje kolo nich i myje lustro , kran i takie tam,a on za kazdym razem wali mnie tymi drzwiami o noge, mowie mu ze boli mamusie, nie wolno, on dalej rąbie, po ktoryms razie odeszlam polozylam sie na lozko i zaczelam szlochac na niby , jak sie maly zerwal , na czworaka targal do mamusi, ciagnie mnie za nogawke , a ja na niego patrze a on mnie dwoma raczkami za twarz zlapal , buzie rozdziawil i caluje ta rozdziawiana buziulka,myslalam ze sie rozplacze, ten moj szkrab juz normalnie coraz madrzejszy i kochanszy!!!!

Ala przewaznie zasypia 19.00-20.00 i tak śpi do 5.30-6.00 dzisiaj wyjątkowo do 7.00,ale to dlatego że miała fatalna noc.Idą ząbki i biedulka budzi się co godzinę.
Katrins-Niezła ta historyjka ha ha ha
Luxik-Wrażliwy chłopiec ci rośnie i bardzo mądry.

Dziekujemy dziewczyny za życzonka, przydadzą się bo to chorubsko wcale nie chce przejść. Wczoraj w końcu wezwaliśmy doktorkę. Karolki - ja właśnie myslałam że to na podłożu alergicznym. Wczoraj był tak marudny - cąły dzień płakał. To pewnie od ząbków. Ale się wystraszyłam, bo ząbki już jakis czas mu idą, a wczoraj była diametralna zmiana, oczywiście na gorsze. Lekarka osłuchała, wyoglądała. Niby jest dobrze, ale katar okropny - normalnie zielone gęste gluty lecą jak z kranu. Powiedziała właśnie , ze ona alergie podejrzewa. No ale jest w okropnym stanie. Do tego wieczorem dostał gorączki 38 stopni i teraz rano znowu ma 38. Czy to moze być od zębów? Ja już głupieję. Sama nie wiem co mu jest. Chrype też ma i nie wiem czy to może być faktycznie od alergii? Poza tym katar wodnisty to wiem że jest od alergii, a taki ropny też może być?

Dziewczynki coś wam pokaże to są te zmiany skórne u Olki wczoraj były malutkie dwie kropki a dziś takie plamy i wlasnie to miala ostatnio na raczkach i plecach teraz wyszło na nozkach i pod pachami:-(Czy któres z waszych szkrabow miało takie cos??? Najgorsze to to ze to rozprzestrzenia sie w zaskakującym tempie. Ja obstaje że to ta wstretna łuszczyca jak rozebrałam Ole próbowała to drapac wiec musi ją swedziec.:wściekła/y:To wyglada jak poparzenie. Kurcze myslałam ze jak jej znikło to juz nie wylezie a tu masz.

Załączniki

• oswiadczenie bluz 017.jpg
    oswiadczenie bluz 017.jpg
    50 KB · Wyświetleń: 26
  • oswiadczenie bluz 016.jpg
    oswiadczenie bluz 016.jpg
    43,7 KB · Wyświetleń: 24
  • oswiadczenie bluz 015.jpg
    oswiadczenie bluz 015.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 26
  • oswiadczenie bluz 014.jpg
    oswiadczenie bluz 014.jpg
    40 KB · Wyświetleń: 26
Edyta - jejku co się Oleńce porobiło :-(. Okropnie to wygląda. Aż mi łzy polecialy. Nie masz jakiegoś dobrego dermatologa? Ja bym biegioem poleciała z tym

Edytka fatalnie to wygląda. Chyba jak najprędzej powinnaś pójść z tym do lekarza.

Mrozik mi się tez kojarzy przy alergii wodnisty katar. Druga sprawa, że alergicy szybciej łapią wszelkie infekcje i byc może ten katar alergiczny przerodził sie w jakiś niealergiczny.

edyta 80 Kuba mial to samo :tak: na buźce, na rączkach, pod paszkami i pod kolankami. wygląda to jak AZS lub skaza białkowa, swędzi przy AZS ( nie wiem czy przy skazie rowniez) i łuszczy się po kilku dniach-lec do lekarza, tylko uwazaj na to co ci przepisze-mam tu na mysli masci sterydowe-z nimi trzeba ostroznie:tak: bo choc szybko przynoszą ulgę, to nie mozna ich dlugo stosowac :no:
mała pewnie zjadła cos nie tak lub miala kontakt z jakims kosmetykiem, detergentem itd. napisz pozniej co lekarz stwierdzil-ucaluj Olkę, nie pozwol jej tego drapac, bo moze się wdać jakies paskudztwo-trzymajcie się cieplutko ;-)

mrozik to pewnie przez oslabiony ząbkowaniem organizm Filipek wszystko łapie, temp. troche za wysoka jak na same ząbki, ale pewnie załapał jakąs infekcję przez to, ze jest teraz słabiutki-a moze to faktycznie alergiczne sprawy-tylko skąd te zielone gluciorki ? ropny katar wskazuje raczej na jakis stan zapalny-nie wiem nie jestem specjalistą, ale tak wlasnie mi sie wydaje-trzymajcie się dzielnie-zdroweczka jeszcze raz ;-)

reklama
Nata Ola to miała z 2 miesiące temu na raczkach pleckach zeszło samo.Dzis po południu jade prywatnie do dermatologa bo zanim bym dostała sie panstwowo to znow by jej zeszło. Byłam u alergologa niedawnoi niestety ona nic nie mogla powiedziec bo wszystko zeszło. Macius miał identyczne place ale u niego niby to była łuszczyca po mnie.

Do góry