reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Luxik kurcze troche długo to paskudztwo Tomcia trzyma:no: byle do ciepłej wiosny i o chorobach zapomnicie, przesyłam mu duzego buziaczka i niech juz zdrowieje powolutku maly słodziaczek;-) wiem jak się czujesz dając mu na siłe przerozne leki i odciagając gluciorki z noska, ale nasi chlopcy generalnie nie lubia jak się przy nich cos "majstruje" wiec luzik, będzie dobrze zobaczysz :tak: ja Kubę tez przez dluzszy czas musiałam karmic i poic prawie na siłę, ale juz jest lepiej tzn. bez marudzenia, ale nadal sie wierci okropnie, a co do zabiegow kosmetycznch czy kapieli to juz wogole maraton, trudno go utrzymac, w wannie szaleje jak dziki zając i wszystko dookoła "plywa":-D z ubieraniem tez przeboje, no tak juz z łobuzami jest, nie trawia tych zabiegow i nie ma znaczenia czy są zdrowi czy chorzy, no moze choróbki wiecej marudzą;-) trzymaj sie dzielnie ;-)

reklama
Nie straszcie ta pogodą bo ja chcę dzieci wysłać do babci żeby się dotleniły i do lasu sobie pochodziły.

Mały miał ostatni zastrzyk i wszystko jest ok. Ja coś dzisiaj zaczęłam psikać, ale mam nadzieję ze to tylko do słońca. Kiedyś pamiętam, ze tak miałam - jak wychodziłam na słońce to miałam katar.

NataK, gratulacje dla Kubcia:tak:
Natalia, ja właśnie wczoraj byłam po receptę na wit.D i lekarka nic nie mówiła żeby nie dawać:no:. Jak byłam po te receptę to godzinę musiałam czekać bo lekarka przyjmowała inne dzieci a ja byłam sama prosto po pracy, myślałam że to od ręki załatwię, ale ba. acha, i w poczekalni to głównie były mamy z synkami. Czyżby chłopcy byli bardziej chorowici od dziewczynek?
Luxik, wytrzymaj, jesteśmy z Tobą. ja też czasami myślę, że synek o mnie myśli jak o sadystce jak do czegos go zmuszam.
Ja jestem przeciwna cesarce na życzenie bez wyraźnego powodu, ale to tylko moja opinia, a ostatnio chyba taka moda.

kama-U ns to jest tak:Jak idziesz po receptę na wit.D to siostry wypisują i w rejestracji można odebrać,bo to przecież oczywiste że dziecko musi tą wit.przyjmować.A jak chcesz inne leki np.dla siebie to zaglądają do karty czy bierzesz takie i piszą receptę.Chyba że mają wątpliwości to idą do lekarza z kartą i pytają czy moga wypisać.

Apropo szalika to przyznam szczerze że Ala nie wie co to jest.Zimą miała taki kombinezon że nie wymagał szalika,a teraz wiosną to sporadycznie chustkę przewiązuje.

a ja wam powim, ze tu w Irlandii nie praktykuja podawania dzieciom wit.D czy K WOGOLE :szok: wiec moj Kubus nie dostaje, dopiero w Polsce skonsultuje wszystko z dobrym pediatrą i zobaczymy co mi powie :tak:

NataK mi lekarka powiedziala ze byla ostanio na jakims zjezdzie(bardzo leciwa lekarka jeszcze mnie badała jak byłam malutka) i ponoc polskie dzieci sa za bardzo faszerowane (tak powiedziała hehe) witaminą D....i ze po 8 msc juz nie dawac tak jak pisalam wczesniej...

kama ja tez bez wskazań lekarza nie zrobilam bym cesarki nawet bym sie bała:no:

Luxik życze Ci duzo siły i cierpliwosci i oczywiscie zdrowka dla Tomeczka:tak:

A ja po dzisiejszym spacerze to juz powoli mam dosyc takiego słonca ciesze sie na deszczyk majowy:-poby, oby....

natalia-Coś ty,mało ci było deszczu.Zlituj się kobieto tyle podtopień było ludzie jeszcze nie posuszyli domów a ty o deszczu marzysz.

natalia85 zapraszam do wiecznie deszczowej Irlandii :-D a ja chcę juz słonka i ciepełka, mam dosc wiecznej jesienio-wiosny ;-)

reklama
Boże aneta o czym ty piszesz:szok:przeciez ja o deszczu nie w takim sensie zeby ludziom domy pozatapiało:szok:

Ja mojego bąbla położylam od wczoraj daje mu kasze z butli (taki smoczek z krzyzykiem kupilam) bo jak jest taki zmeczony to nie chce mi sie walczyc z łyżeczką:sorry2:

Do góry