reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

A my własnie wrócilismy od prabacbci Piotrusia naszczescie dobrze zniosl podroz (chodziaz to tylko 1,5 godz było) i nie grymasił tyle twarzy to mu sie podobało!!!:tak:

Ta kreska na ptaszku to rzeczywiscie zadrapanie bo dzis juz tego nie ma ufff nawet nie wiecie jak mi ulżyło:sorry2:

Kludi jak tam Filipek byłaś u lekarze???

reklama
Mój Nikodem to wszystkie papiery bierze do buzi. On ma w ogóle manie brania wszystkiego do buzi. Juz się boję co to będzie jak zacznie chodzić i wejdzie do pokoju dziewczyn. Tam pełno małych rzeczy i oczywiście ciągle coś leży na podłodze.

hej
my tez chorowitki siedzimy w domu!
wczoraj byłam z małym na kontroli i normalnie aż sie we mnie zagotowało!! była ta sama lekarka co ostatnio a musze przyznać że kobieta dziwna co najmniej!
zobaczyła Maćka i stwierdziła że da mu silniejszy syropek bo nic od poniedziałku sie nie zmieniło z jego uporczywym katarem więc ja sie pytam baby czy to konieczne aby dawać dziecku co chwila nowe syropy i inne chemie a kobieta sie wkurzyła i stwierdziła że nie że ten syrop nie pomoże i sru mi to z antybiotykami!! szok! przeciez ja tylko zapytałam czy dziecku tyle chemi nie zaszkodzi tymbardziej że wcześniej nic takiego mu nie dawaliśmy dosłownie szok!
nie kupiłam tego antybiotyku zobaczymy do poniedziałku po inhalacjach co sie bedzie działo no i odciągam mu cały czas te smarki fridą! dziewczyny chyba nie jestem jakąś głupią babą że nie chce od razu dziecku antybiotyków pakować prawda??

Edyta ja mam pytanko do Ciebie bo pisałas o alergiach powiedz jak to zauważyć czy dzidzi ma alergię czy to sa tylko zmiany skórne czy może być np katar bo ja już sie boję że mój Maciek może jakąś alergię ma?

o jeszcze zapomniałam o najlepszym bo zapytałam sie kobiety o jakiś lek dla siebie bo tez jestem chora i powiedziałam że nie wiem co kupić bo dalej karmię piersią a ona mi na to że mam już duże dziecko i powinnam juz przestać karmić. no same powiedzcie szkoda słow...

Madziara z tym to u mnie tez będzie problem bo mój Adam to zapalony wędkarz i boję się aby mały przypadkiem jakiegoś haczyka nie znalazł
nigdy wczesniej tak dokładnie nie sprzątałam jak teraz!!

aniulka - no to rzeczywiscie nie za ciekawie, ale ja sadze ze powinnas sie postawic albo przynajmniej zmienic lekarke, nie chodzic do niej, to bardzo wazne zeby miec zaufanie do swojego lekarza, a tu wyglada jakby ta baba na zlosc chciala zrobic ze niby ona wie lepiej i nikt nie bedzie jej pouczal:no: Nie ma co wybierz sie do innego lekarza w poniedzialek akurat zobaczysz czy z Maciusiem lepiej do tego czasu.

Edyta - pewnie ze zaszczep, nie wiem moze sie nie znam ale szczepionki to chyba sa na dobre i nie powoduja nic zlego:baffled: A jak dzieciaki choruja czesto to nie ma co czekac, antybiotyki caly organizm im zrujnuja. A zabkami sie nie przejmuj, tak jak aneta pisze im pozniej tym mozniejsze i mniej sie psuja, a mojemu chrzesniakowi wyszedl pierwszy jak mial ponad roczek:tak:

karolki - filmik super, usmialam sie, u nas tez Zuzia az piszczy jak gazete zobaczy ale raczej ja je a nie drze, tu wyglada jakby Karolek wyladowal swoje zlosci na tej gazecie, taki wkurzony i musi sie wyrzyc. Pozatym juz tak sie patrzy na Ciebie jak mu zabierasz ta gazete, jeszcze troche i nie bedzie tak latwo.:-D

To ja Wam pokaze jaka Zuzia sobie znalazla zabawe:

Bobasy - Oewelia - Zdjęcia Dzieci, Filmy Dzieci - Załóż galerie swojemu bobasowi - bobasy, dzieci, dzieciaki, galerie, bobaski, zdjęcia dzieci, filmy dzieci, pociechy, noworodki, rodzina, rodzinne

Ewelia rewelacja!!! ale sie z mezem usmialam prawie Karolka obudzilam:-Dkochana dziewczynka i jaka zainteresowana, co to sie dzieje???:-D

aniulka-mój mąż też wedkarz,ale na szczęście sprzet ma w garażu.
Zgadzam się z Ewelią trzeba zmienić lekarza,szkoda gadać o takiej głupiej babie.Ja też mam takiego u siebie byłam ze dwa razy i już więcej nie pójdę.Najpierw dała antbiotyk bo stwierdziła że Ala ma zapalenie oskrzeli,a ja podobnie jak ty nie dałam antybiotyku tylko naradziłam się z innym lekarzem i okazało się że to tylko katarek i sam przejdzie.Potem jak poszłam drugi raz to nas do szpitala skierowała,a jak nas nie przyjeli bo dziecko zdrowe to wysłała nas do następnego i z tamtąd też wróciliśmy z kwitkiem.Wymyśliła nam wodogłowie,powiększoną wątrobę i jeszcze jakiś zespół,ale nie pamiętam.A to wszystko to zwykła trzedniówka po której nie ma śladu.
Ewelia-Niezła zabawa.Alunia też bawi się balonem i gryzie końcówkę,ale nigdy nie wpadła na to żeby strzelać.

Ewelia i Karolki super filmy :-) a co do tego lekarza to bym zmieniła na Twoim miejscu Ewelia.
Ja dziś miałam wychodne :-) pojechałam na cały dzień na zakupy do Wrocławia....jestem padnięta...i bez kasy :-)

reklama
Ewelia świetny filmik. Musze Nikodemowi tez dać balona do zabawy, zobaczymy jaka będzie reakcja.

Aniulka zdecydowanie zmień lekarza. Ja karmiłam Monike 2,5 roku i lekarka mi powiedziała, że oczywiście to mój wybór ale muszę brać preparaty z wapniem bo zbyt długie karmienie szkodzi matce. Ja karmie małego tylko w nocy i lekarz o tym wie, a jakoś mi nie powiedział niech pani sobie da spokój bo to nie ma sensu.

Do góry