reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kludi a może zjadł coś co powoduje rzadszą kupkę my też tak czasami mamy a mogą być to zęby moja Wiki na każdy ząb ma inne objawy jak jej pierwsze wychodziły robiła kupę po każdym jedzeniu teraz z kolei jest marudna przy 2 miała gorączkę. Oczywięście zrób jak chcesz ale ja bym zaczekała jeszcze poobserwowała.

reklama
Aneta-u nas to samo:no:pol nocy placzu,zasypial tylko przy mnie ale to tez na chwilke:no:
W dodatku odstawilam mleko i w nocy chcial jesc,oprocz tego zeby-zel pomagal na chwilke,po 3 bylam juz tak zmeczona ze chcialam podac mu Paracetamol,tak sie wyrywal i plakal ze wytracil mi wszystko:no:poplakalam sie bo juz mialam dosc:no:wyspal sie o 5:45:-(caly dzien marudzi...
Mam nadzieje ze niedlugo bedzie koniec....

Trzymaj się Kira wogole wszystkie trzymajcie sie taki nasz los że to my całe noce koczujemy przy naszych dzieciach. Kira a próbowałaś taką strzykawką mu podać wtedy bez problemu można podać lek adziecko nic nie wyleje

Syropy to ja podawałam tek - brałam zakrętke ze smoczkiem od butelki 0 wlewałam tam tyle ile potrzeba i dawałam, cmokał aż mu sie uszy trzęsły :-D Któraś dziewczyna kiedyś podawała ten sposób. U mnie sie sprawdził ostatnio:tak:

mrozik dzieki za podpowiedz kupie ten euphorbium jeszcze poobserwuje i mam nadzieje ze nie bede musiala podawac....narazie tylko herbatke na suchy nosek dostaje...

Pamietam ze z tym smoczkiem to ja też tak robilam jeszcze dawno dawno temu hehe:-D jak Piotrek mial 2 miesiace i kolki to debridat tak podwałam...:tak:

Kira zdrowka i cierpliwości bo przy takiej koszmarnej nocce to sie nie dziwie że popłakałaś:-(

oj dziewczyny jak to się mowi " jak nie urok to sraczka..."
no tak to juz z tymi maludami jest, ze czasami sil i cierpliwosci brak :tak:
u nas dzisiaj juz lepiej tzn. przy jedzonku bylo marudzenie, ale obyło się bez płaczu i krzykow, wiec jest ok.
Kira ja tez czesto przez Kubę placzę, bo mi nerwy puszczają, kiedy ma te gorsze, uparte i marudne dni.ale bedzie dobrze zobaczysz ;-)
Jesli chodzi o nocki, to jeszcze się nie zdazylo, aby mi płakał i musial byc uspokajany (no poza pierwszymi tygodniami zycia) . czasami marudzi, albo się wierci, ale generalnie to jest ok. i spi do 8-9 rano ostatnio, wiec jak dla mnie tak moze pozostac :-)
Co do syropkow to ez nie ma problemu, bo je lubi i chetnie pije z lyzeczki-tylko na smarowanie dziąsełek jest protest, ale on juz tak ma, ze nie lubi jak się przy nim "grzebie".

Kludi faktycznie, jesli bobo je i pije normalnie a tylko kupki są rzadsze ( nie mowimy o biegunce) to poobserwuj, moze dostał cos nowego, a moze ząbki. z tymi zabkami to roznie bywa, my jednego przeoczylismy, bo wyszedl prawie bezobjawowo, ale pierwszy to wyskoczyl wraz z wszystkimi mozliwymi objawami( luzna kupka, stan podgoraczkowy, marudzonko itd.)

tak się zastanawiam co to za wirus, ktory powoduje tylko kupkę i wymioty, bez goraczki jak to u niektorych maluszkow bylo.bo mi to bardziej podchodzi pod jakies zatrucie pokarmowe:tak:

dziewczyny a tak troszkę z innej beczki, czy wasze maluszki tez nie lubią sie przytulac, bo moj Kuba to się wręcz odpycha :szok: lubi sie przytulac tylko kiedy jest zmeczony i spiacy, wtedy jest rozkoszny, ale generalnie to jest taki na NIE ;-)

Nata mój mały lubi się przytulać, ale nie za długo :)

A co do temperatury przy chorobie to nie zawsze występuje i czasami to tez zależy od dziecka. Często dzieci przechodzą tę samą chorobę zupełnie inaczej.

Kira trzymaj się bidulko będzie dobrze,wiem co czujesz, oby do wieczora później Adaś pójdzie lulu i se odpoczniesz.

U nas bez zmian a nawet chyba gorzej bo wczoraj po jednej biegunce-luźnej kupce z biegiem dnia się poprawiło a dziś jak na razie nic, już 2 albo3razy(juz sama sie pogubiłam) dziś zrobił i to chyba napewno biegunka bo sama woda ze śluzem. Na razie nic nie dawałam bo miałam nadzieje że samo się poprawi, ale chyba dam mu Lakcid ale to dopiero wieczorem bo zostawiłam kiedyś u teściów i musze po niego podjechać.Temperatury brak, wymiotów też brak.

reklama
Kludi-to Filipek ma to samo co Adas mial jakis czas temu-bardzo rzadka kupka która w 90% wsiaka w pieluszke?i ma kwasny zapach?
NataK-no wlasnie te paskudne wirusy tak pomutowaly ze szok:no:ale gdyby to bylo zatrucie to by sie nie przenosilo:no:wiec to jakies obrzydliwe wirusy:angry:
Adas tez sie odpycha,prztyula sie jak jest zmeczony albo jak płacze:sorry2:ale jeszcze sie nauczy przytulac:tak:

Do góry