reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Bartek ma stópkę 12, 5 cm. i ma buciki 19, co się nie zgadza z tabelą od Czarnuli, hmm.:baffled:
Kira, dużo wytrwałości Ci życzę. Na pewno wkrótce maluszek znów będzie ok. Dobrze że poszłaś do lekarza, wiesz na czym stoisz.
Ewelia, Tobie też duzo siły życzę. Wiesz co, BArtek ostatnio też panikuje jak się go na moment zostawi samego w pokoju. Nie wiem, może to wynik trochę rozpieszczenia, bo to cały czas ja lub moja mama się nim zajmujemy i się przyzwyczaił. Albo i się boi.

reklama
Ja mam taką specjalna miarkę do butów, ale tak naprawdę to jest to tylko do orientacji, bo bucik trzeba przymierzyć. Niestety u różnych firm różnie ta numeracja wypada. Moja Ewka nosi buty od 35 do 37 - w zależności od producenta. Z małymi bucikami jest podobnie.

Kira ciesze sie, ze juz sie poprawia:tak:
Wiki gratulujemy takiej ilosci zebow:szok::-)
Ewelia duzo zdrowka zyczymy i cierpliwosci;-)
Nata a moze sprobuj mu odpuscic jeden posilek i pozniej zje:dry:Nadia pisala ze jej lekarka kazala tak zrobic w takim przypadku i poskutkowalo:tak:
Kira ale nie zgodze sie z Twoja lekarka bo rote mozna przejsc nawet bezobjawowo a z nami lezal chlopczyk z innym wirusem i bardzo ciezko to przeszedl, odwodnil sie , mial zapalenie gardla i uszu na dodatek i lezal 2 razy w szpitalu bo byl po kilku dniach nawrot wiec rota nie jest najgorszy:no:kazde dziecko inaczej kazdego wirusa przechodzi a ona niby jak to moze stwierdzic:baffled:moze Adas i nie ma ale co za gadanie:wściekła/y:ale wazne ze jest juz lepiej:tak:
tomola jest taka firma ktora ma buciki dla dzieci z rozna wysokoscia na podbiciu:tak:chyba maja butki w Deichmanie ( czy jak to sie tam pisze:-D) taka firma ze slonikiem:-D

My już po wizycie lekarskiej.Zabraliśmy trochę kupki do pojemnika.Pani doktor powiedziała że wszystko ok.Ta kupka to efekt mleka NAN HA.Podobno po nim taki kolor.

dzisiaj mieliśmy koszmarną noc.Alunia co 1-2godziny budziła się z płaczem.Całą noc nic nie chciała jeść tylko płacz,płacz,płacz.Zęby idą na całego dwie górne jedynki już na wylocie.Aż boję się pomyśleć co to będzie jak będą szły te ząbki z tyłu.Smarowanie dziąseł pomagało ale na krótko.

aneta456 ja jak widzę że mała jest marudna w dzień to na noc daje jej nurofen i dzisiaj dostała bo też ma 3 zęby na wylocie i przespała calutką noc nawet nie jadła o dziwo:szok::szok:

Kurcze jestem wsciekla bo Piotrek chyba podłapał przeziebienie od tego małego ktorym mama sie opiekuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::crazy:Narazie sporadycznie kicha ale wtedy tez sie tak zaczynało :angry: Oprocz witaminy C jakies domowo-apteczne leki co moge podac zeby to cholerswto sie nie rozwineło??????????

Natalia85 poowiem ci szczerze że przez całą zime jak moja wiki zaczynała kichać dawałam jej herbatkę na przeziębienie Hippa albo Bobovity niepamiętam bo teraz mam bobovity herbatka na suchy nosek ale tamta chyba była bardziej skuteczna

Kurcze niewiem co jest grane. Filip wczoraj w nocy i dziś w nocy jak nigdy zrobił kupe:confused: tym bardziej że przed spaniem też zrobił, i była w miarę normalna tzn. ani biegunka ani to bobki czyli zaliczm do normalnych, Ale wczoraj około południa i dziś rano to zrobił taką że pod biegunkę m podchodziło.Piszę że niwiem co jest grane bo po tych niby biegunkach póżniej w ciągu dnia kupa się normalizowała, zobaczę jszcze jak dzisiaj będzie.No i oprócz tych kup to ani nie wymiotuje ani nie ma gorączki więc nie wiem co mam o tym myślecć czy to jakiś wirus czy nie:confused: Może to kolejne zęby? no ale przy wcześniejszych nie miał tak zmienej kupki.

Przeprszam że tak piszę o kupie ale może mi coś poradzicie bo nie wiem czy to zęby czy coś poważniejszego i czy mam do lekarza lecieć:confused:

reklama
Kludi - jak tylko tyle to może być od zębów. U nas zawsze słuchają brzuszka. JA jak Filip ma problemy i przyłoże mu nawet ucho to słysszę bulgot. POdaj na wszelki lacidofil czy lakcid przez 3 dni (nam tak zalecali żeby zrobić osłone). Mnier raczej mówiła że jak nie ma innych objawów, pije to nie chodzić do lekarza, bo tak jeszcze coś złapie (u nas tak raz było). Musiasz obserwować. Jka sie nasili i będzie biegunka lub dojdą wymioty czy temperatura wyższa niż 38 to lepiej pójśc
Natalia - my podawaliśmy euphorbium - psikankoi do nosa z apteki bez recepty - 2 razy dziennie. DO tego nawiżanmie noska. Często kładzenie na brzuszku, żeby mało leżał na pleckach (żeby spływało i nie zalegało, bo będą bakterje sie namnażać - to oczywiscie też nam lekarka mówiła :-p)
Dużo zdrówka dla maluszków
Filip dalej ma katarek, ale do żłobka chodzi, bo prawdopodobni to alergiczny :dry:. Już wie teraz co jest grane jak go oddajemy i płacze. POza tym ma fazę na mamusie i jak się w nocy z płaczem budzi to tylko mama, tata jak bierze to znowu jest ryk

Do góry