reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Wiki-to na bank nie od zebow:no:od zebow to moze byc rozluzniona kupa a nie zielony kwas:dry:który w 90% wsiąka w pieluszke:baffled:
Juz sie prawie pupa zagoila,mam nadzieje ze znowu sie nie zaogni:baffled:ale od wczoraj wieczor nie bylo kupy:dry:ja juz sama nie wiem:dry:

reklama
Kira też myslę idź z tym do lekarza bo nie ma co to już któryś dzień z kolei.
A powiem wam że moja Wiki dzisiaj spała bardo niespokojnie ale myślałam że ją brzuszek boli i własnie przed chwilą odkryłam o co chodziło otóż jak już wcześniej pisałam wychodza jej 3 zęby na górze a dzisiaj strzelila do mnie usmiech i okazało się że w nocy wyszedł ząbek na dole zupełnie niespodziewanie bo jeszcze wczoraj zagladałam i nic nie wskazywało że tam coś się dzieje. Więc mamy już dwie 1 na dole i prawą 2 na dole a wychodzą dwie 1 na górze i prawa 2 razem 6 nieźle

Kira-Koniecznie daj znać co lekarz powiedział,bo to na pweno nie od zębow.A jak ty się biedulko czujesz przecież sama miałaś jakieś problemy?
wiki-Gratulujemy ząbków.U nas idą górne jedynki lewa już na wylocie ale jeszcze się nie przebiła.

Witam
Ja juz nie wiem w co mam rece wlozyc, tyle roboty sie zrobilo przez to chorobskom, ciagle tylko latam sprzatam, piore, prasuje, myje, i tak w kolko.
Zuzia wczoraj nie rzygala, wiec podejrzewalam ze to nie choroba tylko reakcja na kurczaka bo dalam kilka dni temu, wczoraj nie dalam i bylo ok, ale dzisiaj mi zwymiotowala przed chwila wlasnie i sama nie wiem, tak wczesniej miala po mleku w kaszce ale ostatnio zaczelam dawac po odrobince do kaszki bezmlecznej tej mleczknej i bylo ok, dzisiaj rano znow dalam poj lyzeczki moze to po tym. Innych objawow alergii nie ma.
Pozatym jest taka marudna ze nie da sie wytrzymac, wszystko robie z nia na rekach, nawet jak do ubikacji ide to sadam ja na podlodze:no: POdejrzewam ze zeby jej ida.
A jeszcze do tego wszystkiego na pupci ma czerwone krostki, chociaz biegunki nie miala i siedzi teraz z gala pupcia na dywanie:-)
Wogole to jak tylko wychodze z pokoju to wpada w taka histerie ze to az smiesznie jest, a jak sie smieje to sie jeszcze bardziej denerwuje, postaram sie to nagrac i wam pokazac, ale sadystka jestem, moje dziecko placze a ja sie smieje:-D

Jesli chodzi o nocniczki, to Zuzia dostala od kuzyna i nieraz ja sadzam, ale nie jakos systemetycznie i zdziwicie sie ze prawie za kazdym razem robi siusiu, sadzam ja i mowie psi psi psi a ona robi siusiu, bawi sie przy tym bo nocnik to fajne siedzisko i wstaje bo jej latwiej, raz zrobila kupke jak widzialam ze zaczyna robic to szybciutko na nocnik, latwiej jej bylo zrobic bo pielucha nie przeszkadzala. Mimo wszystko jestem zdania ze to duzo za wczesnie i to ze Zuzia robi to raczej nieswiadomie, albo moze bez pieluchy jej zimniej i robi siusiu. A slyszalam ze ok 18 miesiaca robia to swiadomie. No ale wczesniejsze wysadzanie napewno nie zaszkodzi.

Wiki - gratulujemy zabkow

Kira - duzo zdrowia dla Was i daj znac co lekarz powiedzial. A tak przy okazji to nie wiem czym smarujesz Adasiowi pupke ale ja zrobilam tak jak dziewczyny kiedys radzily, smaruje nadmanganianem potasu i Clotrimazolum 3 razy dziennie a takto sudokremem. nadmanganian ladnie przysusza a i clotrimazolum jest dobry

a u nas dzisiaj powtorka z wczorajszej "rozrywki" rano nie zjadł śniadanka, obiadek tez tylko miźnięty, zrobilam kaszkę i troszkę wsunąl, tak mnie wpienil, ze musiałam wyjsc z domu, zeby na niego nie nakrzyczec, nerwy mi puszczają dziewczyny...nie wiem, moze to kolejny zabek się zbliza i przez to jest taki potworny, nie wiem sama, ale mam juz dosyc tych podchodów i szykowania kilku kaszek pod rząd :no:

Wiki gratulujemy nowych kiełków :-)
Kira daj znać co u lekarza, mam nadzieję, ze wszystko będzie ok.;-)
Czarnula 83 ja zawsze przymierzam buciki, bo juz raz kupilam kierując się rozmiarami tzn. byl podany wiek dziecka i niestety byly za male, wiec teraz przykladam malemu do stópki i kupuje troszke wieksze.

Co do nocniczków, to widać że zdania podzielone - może i dobrze, ile mam tyle opinii. Ja przymierzę się po roczku, nie będę się ani małego stresować prędzej bo po co. Tyle, to przewinę jeszcze.
Swoją drogą, wkurzają mnie mamy, a raczej rodzice a nawet dziadkowie, którzy się przechwalają że ich dziecko to w tym wieku to już siedzi, stoi, chodzi, mówi, załatwia się na nocnik i takie tam, jakby to jakiś wyścig był. Nie chodzi mi o was kochane dziewczyny, tylko w moim otoczeniu, w ogóle jak czasem sie z kimś rozmawia, to się takie coś słyszy. Ostatnio, wypytują mnie wszyscy: pewnie mały raczkuje, stoi sam, chodzi. A on nic z tych rzeczy hehe. Ma swoje tempo i tyle.
NataK, mój Bartuś je ok. nie narzekam ostatnio, ale też mu sie nudzi i się kręci, rozgląda, buźkę otwiera, owszem ,ale ile przy tym wygibasów. szok.:-D

My juz po wizycie:tak:
Lekarka powiedziala ze to prawdopodobnie nie rota bo rota dziala duzo silniej,jest gorączka,silne wymioty i pewnie sama bym sobie z rota nie poradzila:no:
Na bank jakis wirus,bo i ja mialam to samo i gardziolko ma zaczerwienione.Ale wychodzi z tego:tak:Dalej dawac Lacidofil i starac sie dawac Orsalit.Nie jest odwodniony i wogole-tak jak Wam mówiłm okaz zdrowia:-p
Przepajac,dawac zupke z marchewki,kleik ryzowy i Sinlac,jakby powtórzyły sie kupki i wymioty to odstawic mleko:dry:
Te wieczorne i nocne placze to zeby:tak:smarowac dziąsła,dawac schłodzone gryzaki.Idzie lewa jedynka-juz prawie w calosci sie przebila:tak:No mam nadzieje ze juz bedzie ok:-)
Ewelia-no to widze ze u Ciebie tez nieciekawie:dry:ale powiem Ci ze Adas tez nie wymiotowal codziennie:no:na 4 dni tego wirusa to zwymiotowal 3 razy,wiec tez nie wiadomo co Zuzi jest:dry:
Wiki-gratulacje dla Wikusi za nowe ząbki:-D
NataK-biedaku:-(ciekawe dlaczego Kubus takie wybredny,moze faktycznie ząbki:dry:

Kira no to dobrze ze idzie ku poprawie, i ze to nic powazniejszego, bo ja juz o Tobie i Adasiu nawet w pracy myslalam.

GRATULUJEMY nowych zabkow! :-)

U nas z butami w ogole katastrofa, bo maly ma tak wysokie podbicie ze szok, nic mu nie wchodzi na stopki. :-(

reklama
Do góry