reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Karolki mój Kuba ma tak samo jak Karolek :-) tylko siedzi albo stoi....jak się go położy na wznak to zaraz się denerwuje i ryczy, nie mówiąc już o leżeniu na brzuchu....niestety podejrzewam że przez to nie będzie raczkował....a szkoda
Co do nocnika to my nawet takowego sprzętu w domu nie posiadamy..... jak dla mnie to jeszcze za wcześnie a i czasu brak bo do pracy trzeba chodzić....
Kama Ty chyba pytałaś o butlę w nocy? Mój Kuba je o 20 (mleko z kleikiem 180ml) i przesypia całą noc, ale wstaje między 5 a 6, tak koło 6 dostaje dopiero śniadanko :-)

reklama
A ja tak na szybko wpadłam do siostry rowerkiem żeby odreagować dzień. Maluchy śpią pod czujnym okiem babci, ale musiałam się troche przejechać, bo jakiś markotny dzień dzisiaj miały. Mama cały dzień w pracy a tato na zebraniu radnych więc cały dzień sama z małymi zmierzluchami:wściekła/y:. Wszystko było na nie.
Madziara pewnie masz racje. kazde dziecko ma swoje tepo rozwoju i ja tez nie zamierzam na razie tej trojcy sadzac bo nawet nie mam jak. trza by je pewnie powiazac ale z doswiadczenia wiem ze to jest mozliwe. pewnie u mnie Majka by zalapala co do Natali i Domiska nie wiem, ale Maja potrafi powtorzyc wszystko wiec przy odrobinie systematycynosci pewnie jakos by to wyszlo.
Lece spowrotem do domku odespac. Kolorowych snow.

przez dwa ostatnie dni duzo sie tutaj czytało o biegunkach, no to u nas wrecz odwrotnie... Szymcia dopadlo zatwardzenie, biedaczek cisnie i cisnie i nie umie :-( Podejrzewam ze to przez soczek jablkowo- marchewkowo- morelowy :-(

witam z rana
tomola watpie zeby to byl ten soczek:no:2 z 3 skladnikow maja dzialanie rozluzniajace:tak:no chyba, ze 90 % soku to marchewka:-D u nas kupa tez gesta a czasem nawet twarda ( o to, ze zielona to sie nie martwie bo bardzo czesto taka jest:sorry2:) ale to wynika z tego, ze dzieci juz duzo rzeczy jedza:sorry2: ja mysle, ze ciemny kolor moze pochodzic od bananow, jagod itd...
Nie wiem czy w tym watku bylo pytanie o pneumokoki ale odpowiem do 6 miesiecy sa 3 dawki i 4 po roczku, od 6 miesiaca 2 dawki w odstepach 6 tygodni i przypominajaca po roku.

Karolina ja pisalam o dawkach wlasnie niedawno z lekarzem rozmawialam o pneumokokach i pytałam czy ktoras mama juz malucha szczepiła;-)

Piotrek zjadł dopiero rano o 6 i pospał jeszcze do 8 byłam w szoku bo zawsze wstaje o 6:-)

A co do nauki to w sumie mialam taka przerwe ze nie jest zle jak siadam do kasiazki denerwuje mnie ze z rana nie moge bo wtedy lepiej idzie:tak::-p no Karolina ty to na farmacji miałaś napewno duzo nauki moge sie tylko domyslac:sorry2:

Dziewczyny jak tutaj jest z rozmiarami butow dla dzieci? chcialabym kupic dla Xaviera buciki ale nie moge nigdzie znalesc na necie rozmiarowki butow dla dzieci. Xavier ma 11 cm stopki. jak kupilam buty do chrztu to kupowalam 11. a tu patrze ze sa jeszcze jakies inne. poradzcie.

ja na pneu... szczepilam malego. ale to bylo w anglii. tam maja dzieci za darmo. mial juz 2 szczepionki. trzecia bedzie w 12 miesiacu.

To i ja sie przywitam:laugh2:
Karolki-a ty co tak wczesnie na forum robisz?;-) tak za nami tesknisz ze spac nie mozesz:-p
Nata-no to masz nieciekawie z Kuba:baffled:pozostaje mi tylko zyczyc Ci cierpliwosci a Kubie mam nadzieje przejdzie i polubi jedzonko:tak:
Natalia-powodzenia na egzaminie:tak:
Czarnula-Adas tez ma 11 cm stópke a buciki nosi 20,chociaz ma tez 19 i sa dobre a inne 19 sa za duze:dry:to tak jak z ubraniami:no:
Kama-Adas teraz zupelnie sie rozregulowal ale do tej pory jadl raz w nocy 1-2 i potem kolo 6,czasem odpuszczal jedno albo drugie,a czasem wystarczala herbatka:tak:
U nas bylo juz lepiej,a wieczorem znowu taka paskudna kupa i zwymiotowal :-(pozatym nie chce mi spac,ryczy,podnosi sie,az spazmów dostaje:baffled:juz sama nie wiem co mam robic,ciagle tylko klade,piore,przebieram,przewijam,usypiam,uspokjam,smaruje:baffled:
Mam nadzieje ze to sie niedlugo skonczy:-(idziemy dzis do lekarza,podejrzewam ze nic mi nie pomoze ale bede miala czyste sumienie.A pozatym zauwazylam ze mi z wagi polecial,nozki mu schudły i buzka sie smuklejsza zrobila,pojde niech go zwaza:dry:
wczoraj zasypial 2 godziny,ciagle plakal i wstawal,zasnal dopiero jak podalam paracetamol:baffled:w nocy tez jak sie obudzil to od razu w placz,zasnął mi na rekach ale sie przebudzal i plakal i w koncu polozylam go sobie na brzuchu i tak spal...
mam tylko nadzieje ze niedlugo koniec:-(

Kurcze Kira współczuję Ci. Nie wiadomo co mu może być jak paracetamol pomógł to wskazanie na ząbki kupy też moga byc od ząbków ale skąd wymioty

reklama
Do góry