Ewelia nie musi a mozepoza tym u Karola zaczelo sie wlasnie tym, ze nie chcial jesc i mu sie odbijalo a dopiero potem sie rozwinelo:-
-
-(a 90 % biegunek to nic innego jak wlasnie wirus ( niekoniecznie rota jest ich tysiace ale o tym jest glosna bo na niego robia testy u nas byl inny a wszystkie daja takie same objawy, na rote znalezli szczepionke moze dlatego jest bardziej znany, choc ta szczepionka nie ma znaczenia raczej w tym czy dziecko zachoruje czy nie to zdanie lekarzy ze szpitali). Nie ma czegos takiego jak biegunka spowodowana zabkowaniem
moze byc lekkie rozwolnienie ( rozluznienie kupek ) ale nigdy biegunka
w zadnej ksiazce fachowej, stomatologicznej nie ma czegos takiego
i wszyscy specjalisci z tej dziedziny na wykladach tez tak mowia.Wiadomo dziecko jest nerwowe i moze miec wiecej kupek i luzniejszych ale nigdy biegunki!!! zazwyczaj jest to wirus, nie zawsze przeciez jest tak drasyczny przebieg, ze dziecko sie odwadnia
a to ze mowia, ze to zabki to czeto dla uspokojenia rodzica - tak powiedzial mi lekarz
sorki za taki medyczny wyklad ale sie ostatnio zagotowalam jak na spacerze matka mi mowi, ze jej dziecko przy zabkach to ma takie biegunki, ze z rak splywaidiotka doprowadza dziecko do odwodnienia i zamiast do szpitala na kroplowke zawiezc to tlumaczy sobie ze to zeby, brak slow!!!!!!!:-
-
-(
Karolki zgadzam sie z tobą w 100%!! u nas to też nie był wirus rota i nie było u nas kataru ale za to bardzo wysoka gorączka :-( co do ząbków to juz słyszałam powymyślane takie objawy ząbkowania ze głowa boli! nie można wszystkich objawów przypisywac ząbkowaniu! szok!
![Wściekła(y) :angry: :angry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/angry.gif)
A co do kroplówek to nie wiem czy wy wiecie dziewczyny bo są w aptekach (moze już o tym pisałyście wiec jeśli sie powtarzam to z góry przepraszam) takie kleiki marchewkowo-ryżowe specjalnego przeznaczenia w butelce firmy Hipp ORS 200. Są tylko w aptekach i mają dodatkowe składniki działające na zasadzie kroplówki. U nas w szpitalu dawali tego w niesamowitych ilościach na biegunki i rozwolnienie. W aptece kosztuje to ok.4-5zł i naprawde pomaga!
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
znalazłam to jest to HiPP ORS 200 Kleik na biegunk