reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Rety dziewczyny jak czytam jak dzieci moga chorowac boje się o Wiki mam nadzieje że nic jej nie będzie póki co jest ok.
Jesli chodzi o pilot i komóra jak najbardziej najlepoiej tolerowane zabawki przez nasze dziecko telefoinu staram się nie dawać ale jak gdzieś jestesmy i zacznie płakać to wteduy na uspokojenie.
A charakterek moje dziecko ma niezły wszystko wymusza a jak nie dam jej czegoś to taki płacz że szok histeria.

reklama
Karolki Mrozik dla waszych maluszkow duzo zdrowka, zeby szybciutko wyzdrowialy!Co sie porobilo z tymi biegunkami??czy to cos powaznego?od czego ta biegunka???biedne maluszki:-:)-(.Mamusie trzymajcie sie!

My za niedlugo idziemy do tesciow, az mnie dreszcze przechodza, az w zoladku parzy-sero:sad::ninja2::oo2:,nie cierpie do nich chodzic, niby sa ok ale znowu beda tarmosic malego, krzyczec piszczec i jak zwykle tesciowa bedzie cmokac ze bede chciala przed osma jechac, zeby maly poszedl spac, i ich wiecznie dracy sie piesek, ah....

Przykro mi z powodu tego ze Tomek uwielbia moich rodzicow a przy rodzicach Carlo ryczy i furi dostaje,ale co tu poradzic.

Karolki jeśli chodzi o odparzona pupę to pamiętam, ze Monika kiedyś miała ten problem i wtedy zastosowałam taki fioletowy płyn do smarowania (nadmanganian potasu) - kupiłam go w aptece. To są tabletki, które się rozpuszcza w wodzie i tym powstałym płynem smarujesz. On bardzo ładnie zasuszył rany i wszystko się dość szybko wygoiło.

kurcze mrozik to i Filipka dopadło??? :szok: bozie to dziecko juz tyle przeszło ostatnio, zal mi maluszka :no: ale co to jest za paskudztwo, bez gorączki??? no zdroweczka zyczę :tak:

to ja na chwile
14 pieluch na dobe to malo:tak:moja mama zostala z Karolem na 3 h i poszlo 12:szok:wiec na dobe ok 40:-(a o odparzeniu nie chce juz pamietac, jedna rana:-(
duzo zdrowka dla wszystkich maluszkow:tak:

Karolki współczuje. Niestety jak dziecko chore to coś strasznego. W każdym razie widok mojego dziecka w szpitalnym łóżku z podłączoną kroplówką i półprzytomnego bo z gorączką ponad 41 stopni to dla mnie trauma i mam nadzieje, że to był pierwszy i ostatni raz :wściekła/y:
Dlatego jeszcze raz wszystkim maluszkom życze duuuuuuuuuuuuużo zdrowia!!

Luxik my to przeszlismy 3 tyg temu teraz choruje Filipek i Adas Kiry:-(
no nie ma nic gorszego niz chore dziecko:no:az zal patrzec jak sie meczy.
Powiem Wam jeszcze,ze rotawirus moze przebiegac tylko z katarem:szok:czesto tez jest poprzedzony katarem i brakiem apetytu a pozniej dopiero wymioty i biegunka:tak:a mleko jak najbardziej mozna podawac. Na odparzenia polecam clotrimazol i wodny roztwor gencjany;-)oczywiscie clotrimazol 2-3 razy na dobe nie za kazdym razem:tak:
My obecnie jestesmy u tesciow Luxik ale nie jest zle, maly sie bawi ladnie , tylko rano mial taki humor ze szok:wściekła/y:wszystko na nie, az sie w lozeczku osunal na szczebelki i ma lekkie limo pod okiem:-p

Piotrek przy przeziebieniu miał biegunke i odparzona pupe...sudocrem pomogł:tak:

Madziara ja nadmanganian potasu też stosowałam, na swoja skóre, rzeczywiscie działa:tak:

Karolina to zdanie zabrzmiało jakbys siedziała teraz u tesciow Luxik musialam drugi raz przeczytac bo sie mocno zdziwilam hehe:-D

Zdrowka dla wszystkich chorujacych maleństw

w szpitalu niestety:-(ale nie mielismy odwonienia bo ciagle jak widzialam ze sie oslabia to robilam awanture i dostawal kroplowke:baffled:

reklama
Karolki przepraszam ze tak sie dopytuje ale nie jestem na bieżąco :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Już o nic nie pytam bo wiem ze nie są to miłe wspomnienia :no::wściekła/y::szok:

Do góry