reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

My bylismy z mego rana na spacerku. U lekarza. Katar okropny - choć Filip jak aniołek (tfu tfu). Na pewno mu strasznie przeszkadza bo jeść nie może i kaszle, bo mu do gardełka świństwo leci. W żłobku przerwa, ja na urlopie, a zostało mi chyba juz tylko 10 dni :wściekła/y:. Jak bedziemy chcieli gdzies na wakacje to będę musiała macierzyński brać. Póki co na zwolnienie mi się nie opłaca, bo próbuję zrobić wszystko żeby mieć przepracowane 3 miesiące ciągiem. Inaczej za każde zwolnienie liczą mi średnią z kwiecień - czerwiec 2006, bo wtedy to ostatni raz miałą ciągłość :szok: (no a od tej pory były 2 podwyżki, w tym jedna pożądna. No i po 2 tygodniach zwolnienia dostałam 400 zł mniej niż jakbym pracowała. No a dla mnie to kupa kasy :dry:

reklama
Kurcze dziewczyny podziwiam was ja wogole nie wiem co zrobię z małą jak pójde do pracy.
Mrozik i co ci lekarz przepisał. Bo moja wiki była chora tydzień temu w niedziele i przyjechała pani doktor dałą leki i rano już było o niebo lepiej zero katarku

A ja właśnie wyczytałam że dziecko pierwsze świadome słowa to dopiero około roczku wypowiada. No ale nie wiem czy to prawdai wiadomo że zawsze są wyjątki. Za to w 9 miesiącu życia dziecko rozumie biernie ok.30-40 słów - i tu się mocno zdziwiłam.
Chyba dzieci maja takie etapy na mówienie tych sylab, u nas ostatnio był "tati tati" świetnie to wychodzilo no ale od kilku dni cisza. Za to jest" bebebe"
A ja mam dziś 1 dzień wolny od pracy i siedzę sobie z BArtusiem, robię pranie, gotuję mu zupkę a on właśnie sobie drzemkę ucina.:-)
Aneta, to ja sobie właśnie zaczynam odbijać, hihi. Tzn. przestałam karmić piersią i choć nie miałam większcyh problemów z jedzeniem, to teraz mogę trochę "poszaleć".W ramach rekompensaty.

Wiki - standard - euphorbium, eurespal, i ketotifen. Do tego sterimar co 2 godziny i odciąganie. Ja to robi już zawsze jak sie katar zaczyna. Do lekarza to chodzę żeby osłuchał czy nie schodzi niżej. Bo już raz zeszło na oskrzela. Tak to mam juz leki wykupione i jak coś się dzieje to podaję. Filip jest malutkim grubaskiem i ciężej sie u niego takie stany leczy. To już jak sie urodził to mi panie mówiły.

U mnie piękne słońce.Natalia-smacznego!!!Jak będziesz jadła takie super żarełko to pomysl o swoich koleżankach ktore karmia piersią i na takie cuda ne mogą sobie pozwolić.Na szczęcie to nie jest wieczne i kiedyś sobie odbijemy podwójnie.
ja jem, o przepraszam bardzo, karmie i jem co chce. (fastfoodów nie, bo niezbyt przepadam, ale chińszczyzna to nie McDonald's)

Wiki - ja tez się zastanawiałam, co będzie z mała, jak wrócę do pracy, ale dajemy sobie rade. trzeba tylko wybrać najlepsze rozwiązanie dla was i dziecka i będzie ok:-)
My łatami dziury, tzn. wymieniamy się z pomocą rodziców - półtora godziny. Dla nas to akurat lepsze rozwiązanie niż żłobek, bo Wiki jest przez cały czas z nami.

mrozik - ciesz się, że masz podwyżki. ja to jedynie mogę się cieszyć, że mój mąż ma dobre zarobki, bo moja pensja to jakaś zapomoga po prostu.... Nie ma to jak pracować na uczelni....

My na katarek dostalismy fenistil w kropelkach, i tabletki ISOPROSINE nie wiem po czym ale mówi po podaniu leków dziecko przespało całą noc i od rana z katarem cisza a jeszcze kropelki nasivin
Ja tez się ciesze że mój maz dobrze zarabia i póki co siedze w domu ale nie wiem jak długo to będzie trwalo. Jesli pojde tez bede sie starala wiki podrzucac do dziadkow bo dla mnie zlobek to ostatecznosc

Jak Ala miała katarek to smarowaliśmy maścią majerankową do tego sterimar co 2 godziny i odciąganie.
antylopka-Ja też praktycznie jem wszystko,nie mogę tylko produktów mlecznych,ale wiem że niektóre mamuśki muszą sie ograniczać.
mrozik-To są jeszcze takie płace.szok:szok::szok:.Ja jak pracowałam w hurtowni budowlanej jako doradca handlowy i czasami w sprzedaży,było to jakieś 5 lat temu to zarabiałam w okresie zimowym około 1500zł to była praca 8 godzinna,a sezonowo po 11godzin to jakieś 2500zł.

Mrozik o sa takei plpace, sa sa. Ja jako nauczyciel (pracuje 5 lat) dostaje ok 1200zl (na reke). Ale tylko dlatgeo ze od tego miesiaca nam podniesli stawki, bo jeszcze w zeszlym miesiacu bylo 1000zl.

reklama
Ja Tomola pracuję od 2004 oku, od lutego. No ale coóż. gdzies trzeba pracowac ;-)
Aneta. No widzisz. Niby mam mgr inż, a zobacz jakie płace :baffled::sorry2: no ale szykują sie znowu podwyżki więc może będzie lepiej :-p

Do góry