reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kubala nadal lysy, z tylu głowki ma "wytarcie" wielkosci monety 5 zlotowki :-D
mrozik jak Filipek? lepiej juz z tymi gluciorkami?
kira ja o "mama" marze juz od dluzszego czasu, a maly jak na zlosc "tatata", "dadadada", "papapappapa" i tyle, bo co sie bedzie wysilal :-p
wiki ale czupryna !!!jeszcze troche i bedziesz malej warkocze plesc ;-)
natalia 85 ja juz dawno stracilam nadzieje na to, ze moje dziecko napije sie z butli lub niekapka jak rowiesnicy :no: jest kubek i butelki z "korkiem" czy jak to tam nazwac i to mu pasuje;-)

reklama
Witamy
u nas lysinki jako takiej nie ma sa male, jasne wloski na calej glowce ( na zdjeciach nie wychodza:-D) i mini irokezik na czubku:blink:
jezeli chodzi o niekapki to mnie wczoraj kobitka w sklepie uswiadomila:eek: ja mowie, ze Karolek gryzie a nie pije a ona na to, ze ten ktory mamy to wlasnie jest bardziej skomplikowany, ze trzeba nagryzac i ciagnac:szok: i ze inny jest gdzie sie tylko ciagnie - no nic musze taki zakupic:dry:tylko czekam na dostawe.

wiki-Ale super kłaczki.U nas włoski są chociaż nie widać bo sa bardzo jasne i krótkie.
Kira-świadomie,nieświadomie ale gratulacje.Ala gada tylko po swojemu żadnych konkretnych słów,jedynie dadadada,łałałała,gagaga

Szymon tez łysinki nie ma i nie mial, bo jemu sie tam prawie nic nie wytarlo. Ale w porownaniu np do Adasia to on jest i tak łysy jak kolano ;-)

Kochane mamusie, tatusie, e-cioteczki forumowe.
Zapewne czytałyście o powstającej Fundacji (a dokładniej Stowarzyszeniu) działamy już jak możemy chcąc pomóc naszym forumowym dzieciaczkom - Zosi i Maciusiowi.
Bez Waszej pomocy nie uda nam się to. Wystawiamy na allegro różne różności, zresztą sami zobaczcie NASZE AUKCJE,
Jest nas tu prawie 30 000, jeśli każdy z nas wpłacił by złotówkę na Maciusia i na Zosieńkę, to Maciuś miałby już zebrane pieniążki na operację (została by niewielka kwota do uzbierania) a Zosieńce moglibyśmy kupić potrzebny sprzęt.
O Zosiaczku przeczytacie na STRONCE ZOSI
A o Maciusiu na STRONCE MACIUSIA
Możecie nam również pomóc przekazując rzeczy na aukcje. Przygotujcie paczkę, wyślijcie ją do nas a my porobimy zdjęcia, opisy i wystawimy przedmioty
Z góry dziękujemy za Waszą pomoc
Jeśli macie jakieś pomysły, pytania piszcie na wątku FUNDACJI

kira ukrzysia na topie jest wolanie ""maamu" zwlaszcza gdy placze i ta sie wlasnie zastanawiam czy to swiadome, czy tylko przypadek.

a co do wloskow, to u nas bylo lyso, tzn, byl bardzo jasny meszek, ale teraz juz wloski, gestnieja, rosna i ciemnieja, a na samym czubku ma od urodzenia kilka takich super dlugich wloskow smiesznie z nimi wyglada i trzeba je zaczesywac :laugh2:

To jeszcze za wcześnie na świadome wołanie przez dzieci. Na razie odkrywają poszczególne sylaby i powtarzają je. Nikodem mówi w ten sposób babababa, mamamaa, aga, eaea, bebebe. Ale nie jest to świadome nazywanie konkretnych osób.

Tak mi sie wlasnie wydawalo Madziara,ale Adas mamamam to juz powtarza od miesiaca a to jest inne a jak widzi tate to szepcze "tiatia" i to jest slodkie i jestem pewna ze wie co mowi

Karolki kurcze ja chyba wlasnie mam ten "skomplikowany" niekapek :sorry2: ale pozostale w sklepie nie mialy silikonowych "dziubków" stad ten wlasnie wybor, ale polatam i poszukam, moze sie uda i malemu przypasuje, zeby w koncu zacząl pic :tak:

reklama
Słuchajcie ja tez sie zastanawiam czy mała mówi świadomie czy nie ale jak dopasowuje sytuacje to chyba wie o co chodzi bo np jak jestesmy u kogos i wychodzimy mała już jest w kurtce to zaczyna machac i woła papa jak mnie nie widzi woła mama a jak wracam np z zakupów to woła mama i się przytula a później patrzy na mnie i krzyczy bebe i wtedy mam wrazenie ze jest zła ze ja zostawiłam nie wiem czy ja sobie tak w głowie tylko wymyslam czy ona faktycznie rozumie sytuacje i co sobie mówi. Ale nie woła jeszcze tata i jak cos chce od meza to woła eeee

Do góry