reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

witamy o poranku, u nas straszna mgla:baffled: mam nadzieje, ze bedzie lepiej.
jezeli chodzi o mowienie "mama" to nie do konca jestem przekonana, ze jest to nieswiadome:no: Karol od ponad miesiaca wola i to tez np jak go odbieralam ze zlobka, wchodzilam na sale oa on zaraz ;MAMA!!! wiec chyba wiedzial o co i o kogo chodzi:sorry2:
jeszcze sobie przypomnialam, bo kilka osob juz mi to powtarzalo, ze ten etap mija i dziecko przestaje mowic do czasu az zacznie to robic na dobre zapewne juz po roczku, ale poki co mozemy sie cieszyc.

reklama
Kubala nadal lysy, z tylu głowki ma "wytarcie" wielkosci monety 5 zlotowki :-D

kira ja o "mama" marze juz od dluzszego czasu, a maly jak na zlosc "tatata", "dadadada", "papapappapa" i tyle, bo co sie bedzie wysilal :-p
Wikuni już zaczynają rosnąć włoski, ale na zdjęciach ich pewnie jeszcze nie zobaczycie, bo są jasne, krótki i ich mało. A mi się marzą kiteczki śliczne....
Kira - Wiki tylka "mama" i "nieeee". Kiedy mówię powiedz tata to słyszę "nieeee", a powiedz mama -> "mama". Cokolwiek ma powiedzieć, to jest "nieeee". Śmieję się, że przechodzi właśnie etap 2-latka i jest na nie. :tak:

Piotrek mówił mama ale przestał niedawno wam pisalam że piknie mu idzie AM AM nad garkami ale to też sie skończyło hehe:-p

Troszku mojemu synkowi sie poprzestawiało i spi po 2 godziny ostatnio pobił rekord i zasnał na 2,5 h no ale cóż dla mnie to zmiana raczej na lepsze:tak::-D

W prognozie mowili o deszczu a u nas słonko na całego i czyste niebo...no zobaczymy jak bedzie dalej...:rofl2:

Dzisiaj mam dzika ochote na chinskie jedzenie...mamy tutaj złotego smoka super żarcie i naprawde niedrogie a pikantny kurczak juz od weekandu za mna chodzi:szok::rofl2:

Antylopka nawet jakby miało popadac to możemy sie pocieszyc że jakoś w połowie kwietnia czyli jakos za tydz maja byc juz temp 20 stopni:-)

U mnie piękne słońce.Natalia-smacznego!!!Jak będziesz jadła takie super żarełko to pomysl o swoich koleżankach ktore karmia piersią i na takie cuda ne mogą sobie pozwolić.Na szczęcie to nie jest wieczne i kiedyś sobie odbijemy podwójnie.

No u nas po tej porannej mgle wyszlo sliczne sloneczko wiec spacerek bedzie:tak:
Natalia ja tez czesto jadam takie rzeczy:zawstydzona/y:ostatnio jak maly byl w szpitalu to ciagle to jadlam:-( smacznego;-)

u nas bylo slonko, potem troch pokropilo, teraz jest w miare oki, wiec mysle ze za pare minut wyjedziemy na spacer, bo do pracy mam dopiero na 13.15.

Dziewczyny ja tez bardzo czesto jem ze tak powiem dania ktore nie sa wskazane dla mam karmiacych, i jakos Szymonowi to nei przeszkadzalo nigdy. Mi lekarka powiedziala kiedys tak, ze dieta matki karmiacej jest taka - mozna jesc wsyztsko o ile to nie szkodzi dziecku.

Szymcio czasem mowi MAMA i BABA ale ja tam nei wiem czy robi to swiadomie, chyab nie :-(

Ostatnio zauwazylam ze jak sie bawi na podlodze (a umie juz sie sam soba zajac prawie godzine, potem ewentualnei go przenosze do innego pokoju, tez na podloge tyle ze tam ma inny zestaw zabawek), no to jak siedzi na tej podlodze to bardzo lubi sie krecic wolok wlasnej osi, smiesznie to wyglada. W ogole jest strasznei ruchliwy, wczoraj wchodze do pokoju - dziecka nie ma :szok: a on za drzwiami siedzi. A dodoam ze jeszcze ciagle nie umei raczkowac, strach sie bac co bedzie jak zaczna chodzi te nasze szkraby.

Ostatnio w jakim programie mowili ze jak dziecko raczkuej to dziennie pokonuje dystans ok 200m, a jak juz chodzi to robi dziennie ok 2km :szok::szok::szok:

reklama
My na spacerek tez sie wybierzemy u nas rano byla mgła ale teraz jest słonecznie mam nadzieje że padac nie będzie.
A własnie odkryłam że idą kolejne ząbki otóż widać dwie jedyneczki na górze, a jedyneczkjina dole wyszły jak mala miała 3,5 miesiąca niezła przerwa co.

Do góry