reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

dopisuję się do was dziewczyny kama,katrins Ala podnosi pupę i owszem ale jak tylko ją uniesie to rączki się rozjeżdżają.

reklama
Ja tez nie raczkowalam,ale podobno dobrze jak dziecko raczkuje bo raczkowanie czyli ruchy naprzemienne synchronizują pracę obydwu półkul mózgowych, co jest istotne w późniejszym wieku.
Ale wiadomo ze nie zmusisz maluszka:dry:
Katrins gratulacje dla zabeczka;-)
Ewelia-super z tym nocniczkiem:-)moze i ja zakupie takowy:-p
Madziara-duzo zdrówka dla Ciebie i rodzinki:tak:
Kludi-u nas w sypialni jest 19 stopni i zawsze uchylone okno bo jak tylko zamykam to sie robi 23:dry:mimo ze kaloryfer jest zakrecony.A słyszalam od lekarki ze im wyzsza temp tym gorzej dla dziecka 19-20 stopni to optymalna temp.Moze terz bedzie lepiej:tak:a tesciom powiedz ze to zalecenie lekarza:-p

kama 1102 nie przejmuj się, dziecko juz wyssalo z ciebie to co najlepsze, tez sie tak "dziwnie" czułam po odstawieniu, ale w sumie to troszkę mi ulzyło, mogłam w koncu zacząc normalnie jesc, bo moj oragnizm popadał w ruinę. a nasze szkraby są już naprawdę duze i nie potrzebują do zycia cycusia, przytulaj swoje malenstwo jak czesto tylko mozesz, aby nie odczuwało braku tej jedynej w swoim rodzaju bliskości-bedzie ok. uwierz mi ;-)

raczkowanie-jak dla nas temat OBCY, Kuba albo podnosi pupę, albo głowę, jakos mu to nie wychodzi, ale pochwalę się, ze zacząl ladnie stać na prostych nozkah juz sie nie "zwija" jak harmonijka, tylko stoi twardo-moj mały zolnierzyk:-)
nadal pełza do tyłu, ale czasmi widzę jak kombinuje jak tu pod brzuszek podciagnac kolanka, wiec moze kiedys mu sie uda i ruszy z kopyta:tak:
Madziara zdroweczka, u was to faktycznie przerabane jak jedno male zachoruje, to zaraz na pozostała gromadkę przenosi :no:
katrins gratulujemy kiełka :-) takie małe "boberki", "chomiczki" są naprawde rozkoszne

Kama-Ja niedługo też będę odstawiać od cycusia.Uwielbiam karmić piersią i z pewnością będzie mi tego brakowało,ale nic nie trwa wiecznie.Dzieci rosną i wszystko się zmienia.Dlatego nie gryź się z tym i uszy do góry.

Muszę się pochwalić:Alunia wczoraj zaakceptowała kubek niekapek i dzisiaj tez z niego ciągnie.:-DA jaka zadowolona.

My tez juz przestawiłyśmy sie na niekapek. Wiktoria od urodzenia do 3 miesiąca wogole nie piła herbatek nie chciała kupiłam jej kubek AVENTU i po sprawie od razu go polubiła i teraz codziennie ponad kubek wypija.

A my sie probujemy zaprzyjaznic z kubkiem niekapkiem (tez z aventu), jak na razie to Szymcio zamiast z niego pic to go gryzie, chyba mysli ze mama mu dala nowy gryzak. Aktualnei zrobilam mu z niego "kapek" zamiast niekapek, no i pije, ale musze byc przy nim, co by sie nie zakrztusil.

Kama Filip też nie raczkuje i raczej na to się nie zanosi bo tylko chce stać no i stoi z nóżkami sztywnymi a pupa to mu czasem tak lata że ja się śmieje i mówie że tańczy:-D A to że lepiej jest jak dziecko raczkuje to też słyszałam no ale u nas to nie przejdzie no i trudno.
Kira ja już powiedziałam tak teściom, ale oni i tak muszą trochę nagrzać bo inaczej to by mróz był w domu(mieszkają w kamienicy) ale dla mnie i dla Filipa to i tak za gorąco:sorry2: No ale pod wieczór już nie palą i w nocy i do połowy dnia jest ok. powiedziałabym nawet że zimno no ale zawsze lepiej sie ubrać(i lepiej się oddycha) niż pocić z gorąca

Katrins Gratulujemy ząbka

Dziewczyny ja z pytaniem:blink: Karolek zjadl mi dzis sloiczek zupki (130) i popil herbatka a po 1.5h juz pokwekiwal wiec dalam mleko - wypil 160 i jeszcze chcial:szok: czym to moze byc spowodowane, ze on nie uznaje zupki jako posilku zawsze zaraz musi dostac mleko i to w sporych ilosciach:tak:moze ktoras tez tak ma:-p

Dzięki dziewczyny, przydadzą się życzenia zdrowia bo rozłożyło mnie zupełnie. Oby teraz mały się ode mnie nie zaraził.

A jeśli chodzi o raczkowanie to moje dziewczyny nie raczkowały tylko od razu chodziły. Mały mógłby cały czas skakać na nóżkach. Nie chce siedzieć tylko od razu do pionu i podskakuje. Mnie już ręce bolą od trzymania go, a on się złości jak go che położyć. Poza tym bardzo mu się podoba świat widziany z perspektywy pionu bo wszystko można dosięgnąć :)

reklama
Dziekujemy za gratulacje :tak:

Madziara duzo zdrowka zyczymy!!

Karolki moj Krzys tez po zupce w cigu godziny wcina mleko, aa jak jest glodny to nie ma mowy o jedzeniu zupki, najpierw mleko i dpiero po jakims czasie moge dac zupke, jako przekaske!

tomola maly musi sie nauczyc pic , bo on troszke inaczej dziala niz butelka lub cyc;-) u nas tez najpierw bylo gryzienie, ale po kilku probach nauczyl sie z niego pic;-)

Do góry