reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

:dry:jej - w końcu sie ruch zrobił. Chyba nie wszystko spamięta łam co która napisała :sorry2:
Tomola - super że sam juz siada, u nas tylko sam siedzi ;-), aż się boje co będzie jak zacznie sam sie dźwigać
Edyta - próbuj - na pewno jeszcze "zaskoczy". Trzymamy kciuki.
Natalia85 - fajnie że synek ma się z kim bawić :tak:. Ze spacerami doskonale cie rozumiem, bo mam tak samo, a może nawet gorzej :dry:, powyżej 10 minut nie chce siedzieć w wózku
Aneta - fajnie że już w domku i z donbrymi wieściam. Niezłe zamieszanie wam zrobili
Kira - no to super ze tak Adaś ładnie śpi. No i ozazdrościć randki. Super pomysł. Apetyczny wieczór :tak:

My byliśmy dzisiaj u lekarza, ponieważ w nocy ciągle miał powyżej 38 i dostawał czopki. Ale to co zobaczylam jak zaczął płakać u lekarza jak go osłuchiwała (jak ona go śmiała dotykać :szok::-D) to był szok. Mamy już 6 ząbków. Oprócz dwóch starych jedynek są już dwójeczki, no i u góry dwie jedyneczki. Ładnie je juz widac. Do tego podobno idą też dwójki górne.
Co siuę tu dziwić że Filipek żyć nam nie daje, musi przecież go to boleć :-(
Na wszelki wypadek mamy zrobioć badanie moczu. Ale powiedziała ze na 99 % to od ząbków

reklama
mrozik no dosc wysoka ta temperaturka, to juz chyba nie od ząbków :no: pewnie mały coś załapał, nie ma się co dziwić, tyle ząbków naraz mu wychodzi, biedaczek malutki, aby mu ten czopek pomógł ;-)

Mrozik-trzymajcie sie ciepło.Współczuca dla Filipka,wiem jak to ciężko z temperaturą.Mam nadzieję że czopek zadziałał.
Natalka-Dla was też wszystkiego dobrego,szkoda tych szkrabów że muszą się tak męczyć
Kira-Tobie to dobrze tylko pozazdrościć,randka z mężem i jeszcze Adaś taki grzeczny w nocy,ja marzę chociaż o jednej takiej nocy.U nas tradycja jedzenie co dwie godziny.KOSZMAR!!!

Natalia u nas spacery też tak wyglądają, mam nadzieję że nieługo się to zmieni niech tylko ta wiosna przyjdzie tzn. taka prawdziwa a nie tylko na kalendarzu
kira ale ci super ze Adaś tak ładnie śpi, normalnie aż zazdroszczę;-)U nas od miesięcy jest to samo czyli ciągłe pobudki na cycka:dry::sorry2::baffled: No i randki też zazdroszczę;-):-p
aneta możemy sobie ręce podać co do poudek nocnych
tomola brawa dla Szymonka już sam siada no no no a tak się martwiłaś jak Szymon nie za bardzo sam siedział a teraz to nawet sam siada, Filip to prędzej chodzic zacznie niż sam usiądzie:sorry2:
mrozik u was już 6 ząbków:szok::szok::szok: to nie wiedzialam:no: co chwila jakiś bąbel ma nowego ząbka że już niewiem kto ma ile:-);-) U nas w sumie są 3 , a te Filipki to wszystkie takie same, ja też dziś u lekarza wylądowalam bo jakieś chróbsko wkoncu i nas dorwało tzn.głównie katar i coś zaczyna pokasływać no i noc do d...była Filip prawie całą noc spał na rękach.Od paru dni czułam że coś wisi w powietrzu:baffled: no i masz...

Kludi-Nie wiem jak u was,ale wydaje mi się żę nasze pobudki wynikaja z tego że Ala nie chce za bardzo jeść w dzień i w nocy nadrabia.

Aneta To ty przynajmniej masz wyjaśnienie nocnych pobudek a ja....:sorry2: Filip w dzień wszystko chętnie zjada oprócz obiadków.Tak sobie ostatnio mysle że może to też wina ząbków że go bolą albo swędzą i musi se trzymać cycka w buzi:confused:sama juz nie wiem

Kludi-Możliwe że to ząbki,albo po prostu mają taki etap.Przecież dzieci przechodzą różne etapy.Moja kuzynka ma syna o 3 miesiące starszego i też to przerabiała.A teraz mały śpi super.mam nadzieję że to minie w miarę szybko.

Po wczorajszym szpitalu i tym czego się dowiedziałam o przypuszczeniach naszej lekarz rodzinnej,mam mieszane uczucia.Jak wam pisałam przypuszczała że Ala ma jakiś tam zespól struge a webera i wodogłowie.Cały czas nie daje mi to spokoju i trochę grzebałam w necie.Na którejś stronie doczytałam się o tętniącym ciemiączku.Ja kiedyś u Ali zauważyłam że to ciemiączko tak pulsuje ale myślałam że to tak ma być.Po dzisiejszej lekturze to już nie wiem co o tym myśleć.
Mam pytanko czy waszym dzieciom czasami pulsują ciemiączka?

reklama
My pomimo przeziębienia wyszliśmy dzisiaj na spacerek bo pogoda śliczna się zrobiła.
Mały w sumie nawet mocno nie marudzi, ale lubi gdy ktoś się nim zajmuje. Sam zabawia sie troszkę ale jak tylko kogoś zobaczy lub usłyszy to od razu krzyk i ręce wyciąga.

Nikodem na razie jeszcze sam nie siedzi. Ciągle się przechyla na boczek. Za to kula się w zawrotnym tempie :)

Z radami innych to ja robię tak, że je wysłucham, pouśmiecham sie a i tak robię po swojemu.
Natomiast najbardziej nie lubię jak osoby nie posiadające dzieci udzielają mi rad - to mnie mocno wkurza, bo co taka osoba wie o dzieciach - tyle co gdzieś tam przeczytała lub usłyszała.

Do góry