reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kludi-przeczytałam i wspólczuje:baffled:a tego typu rady to niektórzy ludzie powinni zachowac dla siebie:no:
Mrozik-moze faktycznie to tylko ząbki-daj znac jak bedziesz cos wiedziala:tak:

reklama
Natalka Szymon wczoraj usiadl pierwszy raz bez podciagania sie za cokolwiek, bo lezal na srodku lozka i nie mial za bardzo sie czego chwycic:-)

dziewczyny jak tak czytam o "mądrych rodzinnych radach" to z jednej strony się cieszę, ze mieszkamy sami i to z dala od rodziny, podejrzewam, ze przezywalibysmy to samo, a z moim charakterkiem mogloby byc goraco ;-) robie wszystko sama wedlug wlasnego uznania, ucze sie na wlasnych bledach, ale nikt mi d... nie truje i nie poucza jak opiekowac sie dzieckiem, choc przyznam, ze gdy dzwonie do domu, to tez nieraz musze wysluchiwac,na szczescie to tylko telefon, a po jego odlozeniu wszystko wraca do normy ;-) z drugiej strony zazdroszcze wam rodzinki na miejscu, na pewno jest u was weselej, a i czasami ktos wam pomoze i mozecie gdzies wyskoczyc tylko we dwoje, tu niestety jestesmy skazani sami na siebie-oczywiscie moglabym wynajac niańkę, ale w zyciu bym tego nie zrobiła, jakos nie ufam ludziom i nie bylabym w stanie zostawic mojego bączka z obcą babą.
mrozik przeziebienie jest normalne i dosc czeste przy zabkowaniu, wiec czekamy na kiełki ;-)
natalka 25 mój Kubus niestety sam jeszcze nie siada, ale siedzi twardo kiedy ja go posadzę, no ale moj synus to taki leniuszek, wiec na zadne rewelacje z jego strony nie mam co liczyc :no:
kira brawo dla Adasia za brawo, twoj synuś zawsze nas czyms nowym zadziwia, podobnie jak Piotrus i Karolek, no wszyscy trzej są duuuuuuuzo do przodu, nie ma co ukrywac :tak:

Oj chyba przechwaliłam Oleńkę, dziś znów grymaszenie przy jedzeniu, o piciu z butli nie było mowy:-(a tak się cieszyłam:-(

Witajcie kobitki:-)

No no gratulacje dla małych spryciarzy siadających samych i dla wszystkich ząbkowiczów:tak:

Kira Piotrek nie ma chyba tego lęku separacyjnego ale coraz bardziej sie garnie do mamusi:-Dczęsto zaczyna marudzic jak odchodze a jak mnie widzi to tylko rece zadziera do góry żebym go podniosła:-D

Mój mały kawaler miał ostatnio wizyte u koleżanki miesiać młodszej i dzis bawił sie z chłopczykiem rocznym :-p:-)dwie godziny ze starszym kolegą i poległ odrazu poszedł spać:-p:-D

Spacery coraz gorzej juz doszło do tego że przez wycie musze wyciągać go z wózka i chwile na rękach nieść:szok::wściekła/y:Az mi sie wychodzic z domu nie chce:angry:

Witajcie dziewczyny my już w domu od 17.00 Alunia już śpi we własnym łóżeczku.
Oczywiście byliśmy w szpitalu,porobili badania i kazali wracać do domu,bo dziecko jest zdrowe.Pani doktor na izbie przyjęć powiedziała że te odczyny wątrobowe to od tej trzydniówki i wszystko wróci do normy.Kazała tylko podawać hepatil przez miesiąc i powtórzyć wyniki,tak dla własnego spokoju.
W ogóle jak zajechaliśmy do tego szpitala to przezyliśmy szok:szok:,wszyscy wiedzieli że mamy przyjechać i zrobiło sie wokół nas zamieszanie .Okazało sie że pani doktor ta co nas tam wysłała,przekazała że Ala ma powiększoną wątrobę,podejrzenie jakiegoś zespołu Struga-Webera i wodogłowia.Mówie wam szok.:szok::szok:A nam nawet o tych podejrzeniach nie wspomniała.

A teraz spróbuję trochę nadrobić.
Kira-super że Adaś przestał mieć problem z zasypianiem.Moja córcia też dobrze sypia a temperaturę w sypialni mam taką samą 18-19 stopni.Oczywiście jestem pełna podziwu dla Adasia za klaskanie.
Mrozik-Zgadzam się z Natą dzieci często mają infekcję przy ząbkowaniu.
Natalka25-Moja Alunia miała taki dzień że siadała sama ale teraz juz tego nie robi,zresztą tak samo jest z przewrotem z brzucha na plecy,kiedyś robiła a teraz już nie.
Kludi-Aż się nóż w kieszeni otwiera jak sie takie rady słyszy.

Ja nie wiem ale chyba nie na tym forum jestem.Wszystkie bąble takie zdolne.Ala też robi postępy,ale nie w takim tępie.
Mam nadzieję że udało mi się nadrobić cały dzień.Przepraszam za ta jak kogoś pominęłam i za esej sory.

Natalia-przeżywam ostatnio to samo.Mam spokój tylko jak śpi,ale jak tylko sie obudzi to jest krzyk na całą ulicę.

Cześć z rana

Już nie pamiętam ile razy dziś w nocy wstawałam jejku kiedy to się skończy. Dałam mu wczoraj ibufen ale nad ranem z powrotem się budził co chwile i już niewiem jak mam mu pomóc. Kupiłam wczoraj gryzak na następne ząbki. Zapisałam nas też do deramtologa z bużka bo ma plamy prywatnie musze czekać aż do 23 kwietnia szok.
Mały przez te żębiska na niczym nie może się skupić jedyne co mu sprawia radość jak robi kosi kosi lub pokazuje jaki jest duży no i uwielbia się kąpać. Spacerki są dla mnie teraz przyjemnością bo przynajmniej sie niedenerwuje tak na ząbki.

Aneta456 super że wszystko ok i że jesteście w domku dużo zdrówka!!!
Natalia85 mój mały ostatnio bawił się z 2,5 rocznym szkrabem ale był tak zajęty ze niemiał czasu jeść a jak wracaliśmy do domu to padł juz w samochodzie
Edyta80 my też mamy poblem z piciem musze podawać małemu na siłe bo niechce pić soczków herbatek ale kaszke i mleko wypije i bądz tu mądrym
NataK mam nadzieje ze niedługo nasze maluszki zaczna porzadnie siadać
Klaudi witaj
Mrozik napisz jak Filipek
Kira wspólczuje świat ja miałam podobnie także dobrze Ciebie rozumiem

Miłego dnia
dużo zdrówka i siły dla Was

reklama
Witam w słoneczny poranek:tak:wygląda na to że na razie zima poszła a kysz:-)
Adas wczoraj poszedl wczesnie spac wioec wstal po 6 ale mogłam sie tego spodziewac.Zjadl kolacje o 18:30 i padl.Obudzil sie o 12 na mleczko i dopiero po 6 nastepnym razem,wiec nocka super:tak:
A ja mialam randke z meżem;-)jak nastolatki:laugh2:-gralismy w Monopol,pilismy mrtini i zagryzalismy oliwkami:laugh2:
Tomola-gratulacje dla Szymonka:tak:
NataK-ja czasem sie zastanawiam czy to aby nie za szybko to wszystko:baffled:fakt ze sie szybko rozwija bo nawet lekarka mi mowi ze jest sporo ponad norme,ale za to wczesniej niz wy mam poobijane dziecko:dry:dzis wstawal przy łóżku i zanim zdązyłam zareagowac zachwial sie i upadł na zabawki:dry:o tyle lepiej ze prawie nie płacze jak upadnie,ale za to jego czólko zdobi prześliczny fioletowy guz:dry:także nie narzekaj:laugh2:ciesz sie spokojem;-)
Aneta-to super ze jestescie w domku i wszystko jest ok,a swoja droga Ci lekarze to mogliby juz sie opanowac:dry:
Natalka-mam nadzieje ze Patryczek w koncu zazna troszke spokoju:-(biedny maluszek
Natalia-to niefajnie masz na spacerkach:baffled:a co sie Piotrusiowi stało,przeciez chyba do tej pory było ok:dry:
A z tymi zabwami to tak jest:tak:Adas tez jak sie bawi z innym dzieckiem to potem pada:laugh2:

Do góry