reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mrozik no to super, malusi tez grzeczniutki i taki "do rany przyłóż" ;-) jeszcze tylko powrot do normalnego jedzonka i będzie git, to co ty biedna wcinałaś w świeta? ja juz na szczescie nie musze kontrolowac tego co jem, odkad odstawilam Kubusia od cycka i teraz wpieprzam za dwoje:-) nadrabiam zaległości, co niestety widać na wadze, ale co tam-raz się żyje, choc musze troszke przystopowac, zeby moi znajomi zawału nie dostali jak mnie zobacza w Polsce po 2 latach nieobecnosci, wyjezdzajac wazylam 55 kg przy wzrosie 175cm, bylam troche za chuda, ale teraz mam 68 kilo i chyba czeka mnie zmiana garderoby, bo w stare jeansy juz niestety nie wskocze :-( a w dresach nie pojade...
moze macie jakas super dietke cud, szybka, smaczną i skuteczna?

reklama
Nata - przy twoim wzroście to nie jest dużo :tak:. Fakt 13 kg więcej robi różnicę, ale na zdjęciach wyglądasz świetnie. Nie wydaje się żebyś miała co zrzucać :-p

witam:-) My wróciłysmy od lekarza no nareszcie po prawie 3 tyg jest już dobrze:tak:
Olka wczoraj zrobiła mi kolejną niespodziankę bo zaczeła pić z butelki:-DJestem taka szczęsliwa , niewiem czy trafiłam w odpowiedni moment i chciało jej się bardzo pić czy co bo prawie codziennioe z nią walcze zeby piła , już rozne rzeczy jej podawałam to wode to wode z glukozą soczki herbatki i nie chciała pic.Najrózniesze smoczki, butelki. kubeczki nie przynosiły pozadanego efektu. Wczoraj jej dałam cherbatke z owoców leśnych jak się przyssała wypiła 80 ml i to z butelki aventu gdzie wczesniej myslałam ze z niej to juz w ogokle sie nie nauczy pic. Dziś też jej dałam i bez niczego odrazu zassała i wypiła 60ml. Tak się ciesze bo teraz w koncu bede mogła dawać soczki i cherbatki. No a przy pomyslnych waitrach moze naucze ją do sztucznego mleka bo zauwazyłam ze mi ostatnio cos sie zmniejszyła produkcja w cycusiach i zaczyna brakowac.

NataK-Nic się nie martw ja po ciąży nie mogę jeszcze zgubić.Mam 172cm wzrostu i waże 72kg.Chciałabym tak do 65kg jak przed ciążą miałam to było akurat.Jeśli chodzi o dietę to u mnie na razie odpada bo daję cycusia,ale u mnie największy efekt i co ważne bez efektu jojo,dawała dieta 1000 kalori.Jesz praktycznie wszystko ale z umiarem i jeden tego minus że trzeba założyć zeszyt i liczyc,liczyc i jeszcze raz liczyć.:tak::tak:
Mrozik-super że Filipek już lepiej sypia.moja Ala śpi dobrze,ale od Świąt przestawiła sie i teraz chodzi spać około 20.00,a wcześniej chodziła o 17.00
:szok:
Edyta-U nas też jakaś odmiana,wcześniej podobnie jak u Oli nie było mowy o żadnych sokach,wodzie,czy herbacie.Na dzień dzisiejszy wciąga wszystko.
Super że w końcu masz koniec z tymi chorobami oby tak dalej.:-D:-D

edyta no to fajnie masz z ta butla, moj Kba tez kilka razy robil mi taka "niespodzianke" i juz mialam nadzieje, ze butla przejdzie, ale juz od kilku dni nie chce z niej pic, wiec jak widac sa to jego chwilowe "widzimisie" i robi tak jak mu pasuje, teraz znowu jest strzykawka i mała buteleczka taka jak dla sportowcow z wysuwanym koreczkiem, nawet mu sie to podoba jak woda sama mu do dziubka leci;-) a z tymi pszczółkami to czasami jest przerąbane...
1000 kalorii??? musze sprobowac, ale kumpela ma mi przeslac jakas dietke 3 dniowa i 3 kg mniej, u niej zadzialalo, jest oparta bodajze na grejpfrucie itd. zobaczymy, choc nie bardzo wierze w diety cud, ale jestem dosc zdeterminowana, aby moc znow zalozyc ukochane spodnie:tak::tak::tak:
mrozik ja w zyciu nie mialam problemow z waga, zawsze jadlam to na co mialam ochote, a teraz jestem w szoku patrzac w lustro, wiem, ze wygladam bardziej kobieco, urosly mi bioderka, piersi itd, ale tak mi zal tych starych ulubionych ciuchow w rozmiarze 38 i jak sobie pomysle, ze juz sie nie rozbiore na plazy, to jest mi baaaaaardzo smutno, no ale jestem mamusia a to wiaze sie z pewnymi zmianami i to niestety nie tylko w psychice...

katrins jesli chodzi o smoki i butelki to przerabialismy kilka firm i nic mlodemu nie pasuje, wielkosc dziurki tez nie ma znaczenia :no: kubek niekapek tez siedzi "cicho" w szafce, moj Kuba nie lubi pic po prostu :tak:

Witajcie,
Madziara, gratuluję ząbka.
I ogłaszam, że dzisiaj mojej Dominice tez wyszedł pierwszy ząbek i to bezboleśnie.:-)

Dziewczyny, próbujcie podawać z niekapków, bo u nas to było tak, że długo nie wiedziała co z tym ustnikiem zrobić i co ja w ogóle jej do buzi wkładam i nagle zatrybiła. Teraz kaszkę na moim mleku nawet podaję z niekapka, bo rzadka. Ze smoczka to chyba gorsza wada zgryzu czy jakoś tak.

U nas ostatnio metodą na uśnięcie jest odłożenie do łóżeczka z maskotką - przytulanką i smoczek, którego zaraz po uśnięciu wyjmuję. Operacja cała trwa ok 15 minut. :-) Tyle, że wcześniej czytam jej wierszyki 20 minut i ogladamy w książeczkach zwierzątka. To dla wyciszenia.

reklama
Mrozik a tak się balas, a widzisz synuś wydoroślał :) i załapał co i jak.

Byłam z małym u lekarza, ma lekko czerwone gardło. Nie jest nawet mocno marudny tylko przerzucił się na cycanie. Mam mu podawać Calcium, Cebion, Eurespal i Nasivin. Mam nadzieję, że nie rozwinie sie mocniej.

Do góry