reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Byłam u lekarza mam ropne zapalenie zatok:baffled: Dostałam antybiotyk i jeszcze jakies saszetki do rozpuszczania. Stąd też własnie ten potworny ból głowy i mdłości .:-(
A Olka z każdą godzina coraz lepiej fakt ze rzerzy jej strasznie ale już nie cieknie jej z noska tak jak wczoraj, może najgorsze już za nami. Zobaczymy co jutro pediatra powie.

reklama
wszystkim maluszkom gratulujemy zabkow!!!
nam ida 3 na gorze i Leon strasznie cierpi, bo dziasla ma popuchniete, ale juz juz lada dzien wpokaza sie, bo juz je slychac:tak:

edyta duzo zdrowka dla ciebie i calej rodzinki!!!

kirajestem w szoku:szok: jak Adas zasowa!!!! super!!!

moj to tez nalezy do grona leniuszkow, poki co zaobserwowalam ze on ma swoj plan i mniej wiecej brzmi podobnie jak tu ktoras z kolezanek napisala :
- po co stac, skoro mozna siedziec,
- jak sie siedzi wszytstko widac
- jak sie lezy i sie bawi, a zabawka da dyla, po co sie meczyc i przewracac na boki, potem moze byc nie wygodnie, najlepiej narobic halasu, wtedy wszyscy sie zleca i zawsze dostanie sie to co sie chce.
- chodzik sluzy do siedzenia
- na brzuszku moge polezec, bo szybciej umykaja baki, ale nikt mnie nie zmusi, zebym sie przemieszczal, po co, jak zabawka jest za daleko, to predzej czy pozniej i tak ja ktos przysunie ...itd:tak:

nie mniej jednak Leon juz pyskuje, co prawda po swojemu, ale daje odczuc, ze to co gada, ma dla niego jakis sens, :eek:

Ehh, u nas cała noc z wrzaskiem. Teraz już się bawi, ciekawe kiedy zdecyduje się pospać. Ja ide coś zjeść :baffled:. Ciekawe kiedy się przebije reszta tych ząbków, bo mi rodzinę całą wykończy. Tata i babcia już kilka dni prawie bez snu i tylko przekładają z jednych rąk do drugich. 5 minut spokoju i znowu wrzask :no:. Jutro to mu dam na noc coś przeciwbólowego w czopku

Mrozik-Daj biedulkowi coś przeciwbólowego,kit już z rodziną(chociaż też szkoda) ale Filipek napewno nieźle się męczy!Niech mu się w końcu przebiją te ząbeczki.

Ojej Mrozik bidulko męczycie się widzę -współczuję. Na ból dobry jest ibufen ja sobie chwale. Moja Ola na szczęście przesypia załe noce i nie krzyczy a ząbki narazie widac dwa na dole ale to tak jeszcze malutko je widac, tylko takie dwie biale kreseczki.
Siedziec moja Olucha nie chce tylko cały czas na nóżki się podnosi ja ma sie czego/kogo przytrzymac. W chodziku śmiga jak szalona :) No i w końcu mogę odpocząć od noszenia :-D

Mrozik, oby te zabki szybko wyszły wszystkie. Ja bym tez dała chociaż na noc przeciwbólowe.

U nas na razie nie zanosi się na ząbki :szok:, cały czas tylko białe pod dziąsłami prześwituje, ale nawet się nie ślini.

No a przedwczoraj w nocy, to Dominika zaczęła płakać bardzo. Nawet cycka nie chciała, tylko jeszcze bardziej się płaczem zaniosła. Nawet nie chciała żeby ją przytulić. Musiałam ją wybudzić. Dałam wody z niekapka i smoczka i pluszaka i sama się w łóżeczku uspokoiła. Nie wiem czy miała zły sen czy ją coś bolało. :baffled:

Dziewczyny, w razie czego, życzę Wam wesołych świąt, radości i wszystkiego najlepszego.

Gosia dwa malutkie??to u nas jakos dziwnie rosna :baffled:bo jeden juz jest dosc spory zebol ale tylko jeden.Mam nadzieje ze to normalne

Edyta ja bardzo czesto chorowalam na zapalenie zatok, rozniste,najlepszym sposobem(oprocz antybiotykow i innych lekarstw oczywiscie) sa inhalacje,goraca wode z kroplami albo rumiankiem ,szalwia,wdychalam raz buzia raz nosem.Tylko po inhalacji nie wolno minimum 2 godziny na dwor wychodzic!DUZO ZDROWKA DLA CIBIE I CORCI

Kira
tez kiedys myslalam ze Tomek to moze jakis nadpobudliwy jest skoro tak szybko zaczal siadac i wstawac,ale juz sie uspokoil,a twoj Adas poprostu maly sportowiec rosnie:-D

Katrins
twoje teksty sa swietne:-D:-D,ten Leon i wogole o tym jak to malemu lepiej po leniwemu, hahaha,co racja to racja, popieram Leona!Z pyskowaniem do mamusi to szybko zaczal:baffled::-D

Mrozik a moze oprocz zabkow on za cycusiem jeszcze teskni ?Biedny Flipek:-(,pączuś malutki:-(

Nasz spi super w nocy , ale przed zasnieciem i nad ranem okolo 5 rozbudza sie i pruka okropnie,cisnie jak na kupke, nie wiem o co chodzi, bo jedzenia nie zmieniam , mysle ze moze jakies kolki????powrocily na krotki czas!!:crazy:
myslicie ze to mozliwe?

Dzięki Laura za życzenia i oczywiście nawzajem. Oby dla wszystkich dzidziusiow irodzicow minęły milo, z uśmiechem, bez płaczu i bez nieprzespanych nocy :)
A my dzisiaj jedziemy pociągiem 200 km nie wiem jak to moja Ola zniesie bo nie jechała jeszcze pociągiem :eek:

Luxik u nas te ząbki to tak jeden już wystaje z dziąsełka bo drapie a drugiego tylko widac jako białą kreske. Ale zęby to podobno bardzo różnie rosną u dzieciaczków więc chyba nie ma się co martwić :)
A co do kolek to chyba nie powinny wrócić, ale pewności nie mam.

reklama
W dniu Wielkanocy
życzę Wam mocy,
zero zmęczenia,
dużo natchnienia,
serca szczerego,
domu ciepłego.
Niech to będzie czas uroczy,
życzę wszystkim miłej nocy.

185.jpg
99.gif

213.jpg