reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Laura7-moje maleństwo wstaje między 6.00 a 7.00. Alunia też ma takie fale i poci sie na czole,myślę że to od zębów.
Dzisiaj byłam u mojej lekarz rozinnej(tego konowała co wam już opisywałam)bo wyczułam u malutkiej takie zgrubienie między szyjką a główką,i okazało sie ze to węzły chłonne powiekszone i pod paszkami też.Kazała zrobić wyniki z krwi i moczu.Nie wiem czy jej wierzyć,chyba jeszcze poradzę sie innego specjalisty bo jakoś nie mam do niej zaufania.Na pewno się zdziwicie czemu do niej poszłam jak wiem że to do niczego lekarz,ale jak tylko wyczułam te zmiany to sie tak zdenerwowałam że biegłam czym prędzej,a innego lekarza mam dopiero 25km od domu i przyjmuje tylko po południu.Tak to jest jak sie mieszka na takim wygnajewie.
W sezonie letnim to tu życie tętni na całego,a teraz to dolina.:shocked2::szok:

reklama
Aneta - Filipek jest z Kielc. Przy urodzeniu ważył 4000 (11 dni przed terminem).
Do czego te badania z krwi? Jak są węzły to chyba za bardzo nie powinnaś małej na dwór brać( nie znam się , ale przy śwince chyab trzeba było wygrzewac w domu)? Telefonicznie może spróbuj coś załatwić? Podpytaj lekarza co robić....

cześć dziewczyny :-) Dziś byłam u pediatry bo Olka rano dostała temperature w nocy spała nioespokojnie przez katar. Osłuchowo ok gardło tez ok . Pokzałam znów te zmiany skórne które sie ostatnio bardzo nasiliły. Pediatra nie wie do konca co to jest pod uwagę wzieła skaze białkową. No i ja mam przejść na diete. Niewiem, jak ja to zrobie no ale trudno zobaczymy poświece sie na jakiś czas . Oli tez mam nie dawać nic na mleku , rzadnych biszkoptów nic co zawiera gluten, miesko tylko krolik ewentualnie indyk:confused:. Niewiem co ja mam jej dawać teraz do jedzenia zamiast kaszek mlecznych? Ona juz tak polubiła te słioczkowe kaszki hippa bo tych do rozrobienia nie chciała jesc. Pójdę może jeszcze w tym tyg do dermatologa może się dowiem co to są za zmiany.

tomola pisze:
; ponoc kokos bardziej delikatny i dla tych malutkich, a potem gryka ma masowac stopki jak dziecko bedzie wstawac czy sie przemieszczac po lozeczku. Chyba jakos tak to bylo.

O kurcze ale macie bajeranckie materace:-Dja mam taki zwykły i jeszcze nigdy go nie przewracałam:zawstydzona/y:

Kira to dobrze że siostra juz w domu :tak:

Karolina no cos Ci nie wierze że taka spokojna byłaś jak Karolka zostawiłaś:-pNapisz jak juz twoj sunus wroci jak mu było:tak:

Ja nie dawałam nigdy żółtka(i mam pytanie jak je podawałyście???)a miesko daje częściej niż raz w tygodniu;-)i jeszcze mam pytanie co do glutenu jak go podajecie skórke od chleba makaron???

Co do spania to jak kłade spac Piotrka o 21 to wstaje tak samo jakbym go kladla o 19 bywało róznie ale ostatnio wstaje o 6.00:baffled:

Ja gluten podaje w postaci kaszki manne wsypanej do zupy. Biszkoptu nie jadl bo boje sie ze tam moze byc jakies mleko, a chlebka mu dalam kiedys tak troche tego miekkiego do pociumciania :-)

Szymcio jest kapany o 19, potem cycus i miedzy 19.30 a 20.00 juz spi. Budzi sie miedzy 6-7, choc ostatnio czesciej o 6 :-(
Planuje mu teraz ta kapiel troche opozniac, moze po 16 bedziemy sie udawac na drugi spacerek, bo chcialabym aby latem chodzil spac troche pozniej.

Natalia szczerze mowiac to zaczelam sie denerwowac dopiero jak wyszlam sama ze zlobka:-( ogolne to chyba niezle poszlo jak na pierwszy dzien, 2 razy zasnal i wypil mleczko. Nie ukrywam, ze byl obrazony:sorry2: nie plakal tylko łkal ale po 5 minutach juz gaworzyl i poszlismy na dluuuugi spacerek i spal 2h w wozeczku. Powiem Wam, ze sa dzieciaczki ktore czuja sie w zlobku jak ryba w wodzie, u Karolka ciezko to stwierdzic bo za maly ale takie okolo 2 lat to tancza, biegaja itd az milo popatrzec jak dziecko nie biega ciagle za mama i nie placze w spodnice bo i takie sa:dry:jutro nie moge go zaprowadzic bo wyjezdzamy dopiero w srode. Mam nadzieje ze po kilku dniach bedzie to juz dla malego naturalny rozklad dnia. Za tydzien dolacza koledzy w jego wieku to moze znajda wspolny jezyk i beda sie okladac grzechotkami;-)

karolki super, dzielny chłopak:-):-):-) a jak dlugo tam byl? zobaczysz maly sie zaaklimatyzuje, Kubie tez by sie cos takiego przydalo, chociaz na godzinke dziennie, calymi dniami tylko z mamusia i do obcych nie jest zbyt "przyjaznie" nastawiony, boje sie, zeby mi nie wyrosl jakis "antyspoleczny typek" .w grupie na pewno bedzie sie szybciej rozwijal-trzymam za was kciuki.
tomola czy ten avatar to aktualny jest?, czy jeszcze za czasow kiedy Szymcio w brzusiu goscil? bo nie wiem czy gratulowac ;-)
edyta 80 widze, ze i was alergia dopadla- co to sie dzieje??? czy kiedys wiedzieli co to wogole jest??? przykro mi, ze i ty bedziesz przez to przechodzic, ale nadal mam nadzieje, ze dermatolog tego nie potwierdzi i oby tak bylo :tak: trzymam kciuki, pamietaj ze jako mamusie alergikow sluzymy pomoca

to pochwale sie jeszcze drugim zabkiem, wyszedl bez marudzonka nawet nie wiem kiedy :-):-):-)

NataK - najgorsze to to , że ja teraz niewiem co jej dawać do jedzonka bo mało, że to jest straszny niejadek bo ona mi pluje jedzeniem to jeszcze to co przypadło jej do gustu nie moze jeść :-(Cieszyłam się, że tak ładnie je te mleczne kaszki hippa bo tak mało przybiera na wadze a teraz to ona mi chyba jeszcze schudnie przez to:-:)-:)-(

Karolina to super :tak:No jak dołaczą rówieśnicy to bedzie zabawa:tak:Piotrek dzis był na spacerku z rocznym kolega(mama sie nim opiekuje)i tak uważnie mu sie przygladał z wózka :-)

NataK no to gartulacje jest ząbek do pary:tak::-)A ja nie wiem o jaki avatar chodzi bo ja widze Szymonka w kapieli...chyba że cos mi sie nie wyswietla:confused:

reklama
Do góry