reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

My tez myjemy buzke pod umywalka, podobno warto od malego uczyc, ze tak jest dobrze ;-)

Kubala wrecz przeciwnie z brzuszka na plecki obraca sie idealnie a w druga stronie nie zwsze mu wyjdzie. A tez był okres ze się turlał... czym starszy tym bardziej leniwy :no: nie wiem sama, ale chyba nie mo co sie martwic na zapas...

Kochane powiedzcie mi jak robicie te swoje kolorowe odmierzacze, no wiecie np. to ile Wasze malenstwa maja miesięcy... ?

reklama
Dziewczyny pewnie niektore z Waszych maluchow maja materac kokosowo-gryczany w lozeczku, czy ktoras z Was juz zmienila na druga strone? Bo wlsnie nie pamietam jak to mowili w sklepie z tym materacem, kiedy sie go odwraca?

Tomola ja mam taki materac ale nie wiem kiedy sie odwraca:no: ale chyba warto zeby sie nie odksztalcil:dry:kurcze nie myslalam nigdy o tym:zawstydzona/y:
U nas tez pare razy po flipsach sie ulalo, mysle ze to jest spowodowane tym, ze maluchy dopiero sie ucza polykac wieksze kawalki - Karol czasem trzyma w buzi polowe chrupka i polyka zaraz:tak: A tak w ogole to teraz czesciej mi ulewa po kaszce lub mleczku to chyba wynika z tego, ze je duzo i duzo sie rusza:sorry2:
dzis zaczely malego bolec dziaselka bo biedny nie chcial ssac smoka a zawsze to robil i nie pozwalal sobie ich dotknac:dry:
Jutro idziemy do zlobka, torba spakowana, papiery przygotowane - kurcze nie wiem jak ja bez niego wysiedze , chyba jeszcze jutro z nim zostane:sorry2::confused:

tomola moja corcia już od dawna śpi na stronie gryczanej,ale szczerze mówiąc nie wiem kiedy powinno się odwrócić.
Karolki trzymaj się,może nie bedzie tak źle.Żeby się Karolkowi nie udzieliło.Pamiętaj że dzieci czują nasz niepokój.
Pozdrawiam.:elvis::elvis::elvis:

Aneta, Karolki w sprawie tego materaca to wyczytalam, i maz tez potwierdzil, ze tak mowili w sklepie, ze na strone gryczana sie odwraca jak dziecko juz stoji na nozkach, ze niby jets dla dzieci juz stojacych. No to my jeszcze czekamy;-)

Dzis u nas była fajna pogoda więc i spacerek mieliśmy fajny. Pierwszy raz ustawiliśmy wózek (jeszcze głęboki) całkiem do pionu i Bartkowi bardzo się podobało oglądać świat z tej perspektywy (wcześniej głównie na pochyło było ustawione oparcie). rozglądał się cały czas, aż buźke ze zdziwienia otwierał, opowiadał też coś chwilami i szeroko się do nas uśmiechał, hihi.:tak:
Aneta 456, Bartuś budzi sie na jedzonko w nocy, tzn czasami pewnie nie jest głodny, tylk chce pocycać i przytulasa no i daję mu, odzwyczajać będę później.
Ja jak podtrzymuję Bartka pod paszkami, to jeszcze nie stoi tylko się odbija nogami, jak piłka sprężynuje i bardzo mu sie to podoba.
Karolki, ja wlaśnie też myję już buźkę "normalnie", jak doroslemu - bo po jedzonkach różnych to ta buźka aż się prosi o umycie, ale czy Bartus lubi? hmm..średnio
NO i powodzenia ze żłobkiem jutro.
Kurcze, dziewczyny, ja jakaś niedoinformowana z tym odwracaniem materaca, mam taki materac ale nawet nie wiedziałam że trzeba odwrócić. DObrze że o tym wspominacie.:tak:

Witajcie dziewczyny już prawie po weekendzie. Nie zaglądałam ale jak mąż w domu to nadrabialiśmy spacerki. Połowe dnia spędzaliśmy na dworze, co oczywiście zaowocowało że śpią wymęczone jak susły:-D. Mam stos prania prasowania, ale to nie ważne, ważne że maluchy szczęśliwe. Właśnie co do tych spacerów mam wyrzuty sumienia, że nie mogą korzystać tyle ile powinny, jak jeszcze były małe to wkładałam je tylko do dwójki, no ale tak było maksymalnie do końca września, później stało się niemożliwe a teraz to już wogóle. No ale w środę wyruszamy do babci, a tam napewno będą częściej na dworze. mama ma domek jednorodzinny, wprawdzie rano pracuje ale koło 14 jest w domku więc popołudniami zawsze można się gdiześ przejść, a tato też pracuje na zmiany więc jak ma nocke to cały dzień jest w domu, więc myślę że tam nadrobimy zaległości. Pozdrawiamy i życzymy miłego tygodnia.

A zapomnialam dodać że mojej dwójce przebiły się dolne jedynki. Wprawdzie jeszcze mało widoczne ale już wyczuwalne. Tylko Majeczka jeszcze szczerbata, ale pewnie też już nie długo bo strasznie niespokojna co jej się rzadko zdarza, a po drugie dziąsła bardzo czerwone i nie da sobie dotknąć.

Witam Was,
ja mam materac kokosowo-gryczany i od zawsze gryką do góry jest położony, bo mi się wydaje, że ta gryka to robi lekki masaż dla dziecka. A jakie właściwości ma kokos?

Co do zupek, to ja gotuję na 2 dni i podaję tak mniej więcej:
2 dni z mięskiem, potem 2 dni z zółtkiem, potem sama jarzynowa, a od tego weekendu doszła rybka, więc tak będę przeplatac ten zestaw.
Bardzo mojej córeczce smakowała rybka w zupie, kupiłam polędwicę z dorsza.
Miłego dnia.

reklama
Piotrek tez wczoraj troszke ulał po tych chrupkach:baffled:A co do mycia to ja go juz dawno w umywalce "obrabiałam" hehe szczególnie jak miał mocno usmarowany tyłek po kupci ...rece i buzie tez nawet mi nie przyszło do głowy zeby sie wacikiem bawic:-p

Dzisiaj w nocy co chwile pobudka okazało sie że przesikał pieluche:baffled:jak ja to lubie...:wściekła/y:

U nas tez pikna pogoda wczoraj był dwa razy na spacerku ok 10.00 i potem popoludniu:tak:

Karolina aneta ma racje małemu może udzielic sie niepokoj ale bedzie dobrze ;-) trzymamy kciuki za Karolka ale za mamusie też trzeba:tak:

Do góry