reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam, ja juz sama w domku:-) maly żłobkuje od pol godziny:szok:
Dziewczyny ja bylam i jestem spokojna, nawet sie ciesze, ze maly ma tam nowe zabawki i moze sie zajmie czyms i zapomni o zebach, bo noc dzis straszna:-( nie jadl i smoka nie chcial tylko usta zacisniete i pisk:-(chyba cos ruszylo, mam nadzieje - bo do tej pory to co pani doktor przychodniana okreslila jako zabkowanie to byl glownie brzuch:wściekła/y:Dziekujemy za kciuki:-)

reklama
Dziewczyny pewnie niektore z Waszych maluchow maja materac kokosowo-gryczany w lozeczku, czy ktoras z Was juz zmienila na druga strone? Bo wlsnie nie pamietam jak to mowili w sklepie z tym materacem, kiedy sie go odwraca?
a to je się obraca??:confused: hm... nie wiedziałam. Póki co, nasz nie jest poodkształcany.
kama1102 - my też jestesmy jeszcze na głębokim, a jak Wiktoria nie śpi, to podnosimy oparcie i siedzi. Uwielbia oglądać kaczki w parku. Takie fajne minki robi, jakby chciała do nich pobiec, a jeszcze nie wie jak to zrobić, żeby się do nich dołączyć, hehe:-D
Laura7 - jaka rybka? daj znac jak było po rybce. Podobno rybek nie powinno się wczesnie podawac, ja nie wiem w sumie dlaczego. W słoiczkach nic z rybka nie widziałam, więc póki co sama też nie gotowałam. Podobno można węgorze gotować dzieciom, malutka ilość...:shocked2::blink:

Antylopko, ja w zaleceniach wyczytałam , że w 8 m-cu już można dawać rybę, a Dominika zaczęła własnie ósmy. W sklepie polecili mi polędwicę z dorsza. Nie było żadnych uczuleń i smakowała bardzo. Ugotowałam warzywa, jak do zupki zwykłej a pod koniec dałam rybkę i zmiksowałam.

dzięki, moja po prostu jeszcze za mała, hehe. zaglądam do takiego poradnika żywieniowego NUTRICIA - bobofruty, bobovita itp. I tam są produkty w zalezności od wieku, od tolerowania jednych, co po kolei wprowadzać. Ale do rybki jeszcze nie doszlam, bo Wiki ma 6pół miesiaca, czyli jeszcze troszke musze poczekać.

Antylopka z tym materacem z tego co pamietam to nie chodzi o to ze on sie odkrztalci, bo nasz tez wydaje mi sie jest jak nowy ;-) ale o to ktora strona dobra w ktorym wieku dla dziecka, ponoc kokos bardziej delikatny i dla tych malutkich, a potem gryka ma masowac stopki jak dziecko bedzie wstawac czy sie przemieszczac po lozeczku. Chyba jakos tak to bylo. Moze ktos ma inne info? Bo ja juz tego nie pamietam, w koncu materac kupowalismy juz jakis czas temu ;-)

A ja musze pochwalic mojego Szymcia, jak na razie jest dzis wyjatkowo grzeczny :-) Mysle ze przez to ze juz coraz sprawniej idzie mu przemieszczanie sie po pokoju, co prawda nie jest to zadne raczkowanie ale pelzanie, no ale ma zajecie, juz probowal listwy przypodlogowe demontowac, i generalnei sam sie soba zajmowal przez godzine:-) Teraz spi, ale jak sie nie obudzi za pol godziny to mu zrobie pobudke bo pojdziemy na spacer.

Czy sa jeszcze dzieci ktore nie jadly zóltka? A miesko jedza tylko 1 raz w tygdoniui?

Antylopka witaj w klubie Ja też nie wiedziałam że się je odwraca;-)Nam nikt tego nie powiedział, a wogóle to czym się różni strona gryczana od kokosowej:confused: jak to rozróżnić?bo chyba jakaś nie doinformowana jestem:-p

Ja odwracam materaz za kazdym razem jak zmieniam przescieradelko:tak:
Natalia-dzieki za zdrówko-siostra juz po operacji,w domku:tak:wszystko ok:-)
Adas nie ulewa mi po chrupkach:confused:a buzke wycieram mokrą chusteczka-nie mam umywalki,a w zlewie jakos tak mi nie bardzo:baffled:
Luxik-gratulacje dla Tomeczka:-DAdas opiera sie twardo na nóżkach,sam próbuje wstawac,ale jeszcze mu sie nie udalo:no::-)
Tomola-Adas jeszcze nie jadł żółtka-nie wiem w sumie na co czekam:dry:

Widzę że moja córcia jako jedna z nielicznych jest jeszcze bezzębna.U nas żółtko już było jakiś czas temu,ale ze względu na to ża Ala ma skaze białkową (a to już przecież alergia)pani doktor kazała nam się wstrzymać,bo że niby bardziej podatna.
Gluten też w odstawkę,chociaż malutka już skórki od chleba cmokała z wielkim apetytem.
Moje maleństwo o 16.00 dostaje kaszkę,o 17.00 kapiel po kapieli cycuś i przed 18.00 już zasypia.Potem budzi się głodne około 21.00,następnie 1.00 i 4.00 juz nie moge się doczekać kiedy z tego wyrośnie.:oo::elvis:A jak tam u was dziewczyny maluszki też tak często jedzą?
Tomola gratuluję sprawności Szymciowi.

reklama
Anetko, moja córeczka też bezzębna. A jak Ty kładziesz spać o 18 córeczkę, to o której Ona wstaje? Moja ostatnio kładzie się spać przed 20-stą i budzi się przed 6 rano.
Dzisiaj w nocy też źle spała, moze zęby idą, sama nie wiem. A wczoraj się trochę pociła na czole i główce, jak myślicie od czego? Takie fale miała, raz się pociła i za chwilę przechodziło i nastrój też od niepokoju lekkiego do radości.

Do góry