reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mrozik-narzeczona z nad morza (Niechorze), taka mała miejscowość turystyczna,a kawaler skąd.
Z malutką już lepiej gorączka przeszła,a humor wrócił.Chyba będziemy mieli święto ząbkowe.:szok:

reklama
Witam
Ja na chwilke tylko bo i szpital i Adas i tyle tego dzis:baffled:
Ale za to dzień piękny:tak:prawdziwa wiosna;-)
My juz nowy wózeczek mamy i juz w nim jezdzimy-Adas wniebowziety bo wszystko widzi:happy2:i mu sie podoba:tak:
Luxik-ja daje miesko prawie codziennie,zabawek nie myje:tak:
Aneta-zdrówka dla malutkiej
Natalia-jak u mamy?:-p

Kira ja juz pisze ze Słupska hehe:tak::-)Piotrek troche płakał bo te 4 godz w samochodzie a on taki ruchliwy nie mogł wytrzymac:baffled:Ale jest ok zjadł obiadek i spi w swoim łóżeczku turystycznym:-)Zdrówka zycze twojej siostrze;-)

Karolki to łakomczuch z tego twojego synka sie zrobił...mały smok:-DTrzymam kciuki za Karolka w żłobku;-)

aneta tragedia skad sie biora tacy lekarze:no:aż rece opadaja:baffled:

A ja daje miesko(kurczak) tylko raz w tygdoniu, zoltka nie daje w ogole :-( Widze ze Wy dajecie czesciej, w czwartek mam wizyte u lekarza, moze tez dostane juz nowe wytyczne odnosnie jedzonka.
U nas pojawila sie mala wysypka na klatce, i jakos nei mam pomyslu po czym, obstawiam maliny w soczku ale juz pewna niczego nie jestem :confused::baffled:

Ola, gratulacje dla Tomcia, że już stoi, ale z niego silny chłopak!!! A ja się zdziwiłam jak mi dziś dalsza znajoma opowiadała że jej syn to chodził już sam jak miał 8 miesięcy a w chodziku od pół roczku. ale to było kilka lat temu. juz się z nią w dyskusję o chodzikach nie wdawałam. ale szybko chodził co nie?
O krostkach właśnie pisałam na innym waątku, myślałam że od biszkoptu, ale może i od śliny i grzyzienia zabawek, tak jak pisze Evalinakol.hmm
Acha, kawę piję rozpuszczalną ale z kofeiną inaczej bym padła w pracy i zasnęła.codziennie 1 piję ale mam ochotę na wiecej bo ja do czasow sprzed ciąży to byłam kawoszem.
Karolki, ja też o tym marzę, ale idzie ku dobremu, coraz cieplej powinno być
Wózek planuję kupić w tym tygodniu

witam wszystkie mamusie!!! wszystkim maluszkom zyczymy duzo zdrowka!!!

mam troche zaleglosci w pisaniu, ale postaram sie dorzucic cos w kilku tematach:tak: choc nie bedzie to proste, bo nie wsposob wszystkiego spamietac :sorry2:tyle sie tu dzieje.
wiec tak: zabawek to nie myjemy zbyt czesto, chyba ze wyladuja w czyms co moglo by byc niezdrowe, bo jak powiedziala nasz pani doktor, dziecko musi sie oswajac z bakteriami... przez co leon tez miewa krosteczki w okolicy ust, jednak po umyciu buzi wszystko znika :sorry:
co do ruchliwosci, to Krzys zaczal manwery w stylu przewroty zazwyczaj na przewijaku i probuje uciekac;-), no i jak go przebieram to sam podnosi pupe, zeby wlozyc pampersa;-)
ostatnio trenujemy w chodziku, ale leon jest na tyle wygodny, ze nie "stoi" tylko podkurcza nozki i najnormalniej w swiecie siedzi:dry:

WITAM WSZYSTKIE MAMUSIE.Jestem nowa na forum i chętnie dołączę do Waszego grona.W i mieniu mojego synka składam wszystkim kobietom i tym w pampersach też wszystkego naj naj.Moj Samuel 30.08.2007.dzis dał mi popalić bo właśnie dziś stał się szczęśliwym posiadaczem drugiego ząbka, ale markotny był od samego rana. Teraz padł i śpi ale przebudza się co chwilkę.

Ala ma sie już ok.temperatura ustąpiła,ale ząbków jeszcze nie widać.
Jeśli chodzi o mycie zabawek to robie to ale żadko.Mam w domu psa i nawet pozwalam mu polizać małą po buzi.Niech sie uodparnia.Odstawiliśmy mleko,kąpiemy sie w emolium i krosteczki na buzi i plamy na nóżkach znikają.
Jeśli chodzi o obiadki to daje różnie mam zapas w lodówce i po prostu biorę jak leci.
My niestety jesteśmy na etapie pleśniawek i nie możemy sie ich pozbyć.Dostałam od lekarza przepis na taka miksturę do pędzlowania ale nie przechodzą.Może któraś z was zna dobry sposób żeby się ich pozbyć.
Mam jeszcze małe pytanko,czy wasze dzieci budza sie w nocy na jedzenie jeżeli tak to jak często?Wydaje mi się że mój bąbel robi to za często,ale może sie mylę.

reklama
aneta456 nam na plesniawki pomogl DAKTARIN ORAL GEL, wczesniej mielismy NYSTATYNE i choc to antybiotyk to niestety nie dała temu rady, ale wielu dzieciom pomogła, to zalezy od oragnizmu. musisz probowac, a na pewno trafisz na cos co dla was okaze sie pomocne.
isabellsamuel gratuluje Samuelkowi drugiego zabka :-) u nas jak na razie tylko jeden choc juz wydawalo mi sie,ze wychodzi drugi, ale jak na razie cisza...

Do góry