reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

ja własnie kupiłam na eBAY sab simplex....debridat nic nie pomaga...:no::wściekła/y:mały nie ma jakis długich tych kolek ale zawsze po jedzonku jest problem z gazami i mój strach ile to potrwa:szok:
Edyta to jakas paranoja jak moga zaszczepic wysofaną szczepionką?oni za to zwróca pieniądze?zaszczepia jeszcze raz?..ja tez nie mam pojecia...a co ze zdrowiem maluszków?

reklama
edyta wejdz na naszym forum na temat niemowlaki tam dziewczyny pisza o tej wadliwej szczepionce Infarix(ich dzieciaczki tez były jakąs wycofana seria zaszczepione):no:

Moja mała miała szczepienie 2 października a wiadomość o wycofaniu jest z dnia 5 pażdziernika:( normalnie pech

Edyta strasznie ci współczuje :-( dopiero co pare dni temu rozmawiałyśmy na gg o tych wycofanych szczepionkach a tu sie okazuje że ciebie ten problem tez dotyczy :szok: ja na twoim miejscu spytałabym sie lekarza czy wogóle to szczepienie sie liczy? bo może trzeba zaszczepić Ole jeszcze raz? :wściekła/y:

Skoro juz 3 serie są wycofane to ja sie juz chyba nie zdecyduje na te płatne szczepionki Infanrix Hexe :no:

dziewczyny ten Infanrix to kosztuje 180 zl? to o ta szczepionke chodzi? ja szczepilam Karola Pentaximem za 115 zl. Wlasnie nie kojarze teraz bo proponowali nam tez jakas za 180:no:

Dzięki za rade, wczoraj zrobiłam mały test zeby sprawdzic dlaczego te kupki są zielone przecież nie karmie piersią. Na ból brzucha przed każdym jedzeniem wcześniej dawałam małemu wode koperkową a potem mleko, wczoraj podała ja tylko rano potem Patryk się załatwi i kupka była zielono żółta przez resze dnia podawłam mu już samo mleko i jak miał czkawke to tylko wode bez herbatki wieczorem mały się załatwi i kupka była żółta wiec myśle ze duże prawdopodobieństwo ze od tej wody koperkowej i herbatki rumiankowej te kupy są zielone.
Janbor współczuje ze musiałaś być z maluszkiem w szpitalu.
Madzia dzielna jesteś i myśle ze sobie swietnie radzisz ja czasem niewiem za co mam się zabrać w domu a obiadzie niewspomne dużo pomaga mi mój mąż.

Ja też zamówiłam te kropelki Sab, nie są te kolki takie uciązliwe ale wolałam się na wrazie czego zabezpieczyć. Zauważyłam ze mój maluszek w nocy zaczyna coraz dłużej spać budzi się 2 razy na jedzenie za to w dzień nadrabia i mało śpi po 15-20min i się budzi.Codziennie widze u niego coś nowego, dziś podniósł na brzuszku bardzo wysoko głowe, bardzo sie odpycha nóżkami i pieknie usmiecha choć myśle ze to chyba jeszcze nieświadomie, nawet troche gaworzy a to już półtora miesiąca jak jest tu z nami:-):-D. Ma za to duże problemy z odbijaniem i niestety z kupkami:no:.

Pozdrawiamy Was cieplutko!!!

Natalkaja tez podaje mojemu małemu wode koperkową i kupy ma ok...tyle że ja ok 3 razy dziennie i nie przed tylko po jedzeniu;-)jutro powinnam dostac kropelki sab simplex wiec odstawimy wode koprową i debridat które zreszta nie za bardzo pomagały:no:i zobaczymy czy bedzie ulga:happy:

reklama
dziewczyny dzisiaj moj maly zrobil zeza chyba z 3 minuty tak robil i to ostrego az sie przerazilam. czy wasze dzieci tez od czasu do czasu robia zeza?

Do góry