reklama
Natalka25 nie wiem co to znaczy jeśli kupka jest zielona ale podaje link do atykułu na temat ewentyalnych kupek
Temat z pieluszki
Syska myśle ze warto śledzić strone GIF bo przynajmniej wiadomo czego należy unikać. Przy kolejnej szczepionce zastanowie sie czy podać Infanrix Hexe skoro już 3 serie są wstrzymane? troche sie boje :-( może lepiej te bezpłatne? sama już nie wiem
Temat z pieluszki
Syska myśle ze warto śledzić strone GIF bo przynajmniej wiadomo czego należy unikać. Przy kolejnej szczepionce zastanowie sie czy podać Infanrix Hexe skoro już 3 serie są wstrzymane? troche sie boje :-( może lepiej te bezpłatne? sama już nie wiem
Ola-ogromnie ci współczujemam nadzieje że odzyskasz uśiech na twarzy a maluszkowi przejda te paskudne bolączki-pewnie sie męczy maluszek:sick:
Karolinka,Raabit-współczuje wam tych koleczek i zaparć,na szczęście te kropelki troszke pomagają,Natalka trzymam kciuki żeby Tobie też sie udało zwalczyć te paskudne dolegliwości
Nas na razie omijają(tfu,tfu)zaparcia i kolki,mam nadzieje ze nadal bedą
Karolinka,Raabit-współczuje wam tych koleczek i zaparć,na szczęście te kropelki troszke pomagają,Natalka trzymam kciuki żeby Tobie też sie udało zwalczyć te paskudne dolegliwości
Nas na razie omijają(tfu,tfu)zaparcia i kolki,mam nadzieje ze nadal bedą
natalka_25
Sierpniowa mama'07
Dzięki za pomoc.
Kira to trzymam kciuki by się niepojawiły takie problemy!
Kira to trzymam kciuki by się niepojawiły takie problemy!
Natalka ja wiem że kupki robia sie po jakims czasie zielone(tzn są żółte a potem sie utleniaja i robia sie lekko zielone)być może maluszek miał za długo kupke w pieluszce bo jak kupa jest zielona odrazu to nie wiem
Syska ja też daje debridat nie jest źle...ale mały jeszcze sie musi troche pomęczyc zanim sobie pierdniena szczescie z kupka jest wszystko ok:-)
o trefnych seriach szczepionek infarix czytałam na forum...sprawdzałam na szczescie seria która dostał Piotrek nie jest wycofana...swoja drogą przegięcie z tymi szczepionkamidziewczyny pisały że ich maluszki zaszczepione tymi trefnymi jakieś drgawki miały ..okropieństwo
Syska ja też daje debridat nie jest źle...ale mały jeszcze sie musi troche pomęczyc zanim sobie pierdniena szczescie z kupka jest wszystko ok:-)
o trefnych seriach szczepionek infarix czytałam na forum...sprawdzałam na szczescie seria która dostał Piotrek nie jest wycofana...swoja drogą przegięcie z tymi szczepionkamidziewczyny pisały że ich maluszki zaszczepione tymi trefnymi jakieś drgawki miały ..okropieństwo
Przeczytałam artykuł o kupkach jest bardzo ciekawy i dzieki Raabit za link;-)
Z kupkami trzeba na prawde uważac, bo moja mała jak zrobiła wodnista zielona kupke to było to oznaka poczatku choroby i wyladowałysmy na 2 tygodnie w szpitalu na zapalenie płuc, dlatego ja teraz bardzo uwaznie przygladam sie każdej jej kupce.Wyczytała w tym artykule, że takie wodniste zielone strzelajace czy pieniste kupoki moga swiadczyc o alergii pokarmowej dziecka czy nietolerancji pokarmowej:-( no dobra tylko jak to sprawdzic na co dziecko jest uczulone??? sa jakies badania???
Moja mała ma tez problemy z kolkami ale Edytka mi wysyła kropelki Sab simplex i bede probowac czy u niej tez tak zadziałaja jak u synka Raabit na razie daje jej Debridat,Smekte i acidolak na uregulowanie tych problemow z brzuchem.
Mam tylko nadzieje, że te problemy w koncu miną i zaczniemy sie wswzystkie na prawde cieszyc naszymi skarbami, bo te poczatki sa na prawde ciezkie i ja czasami podobnie jak Ola trace siły i cierpliwosc zwlaszcza jak mala placze a ja nie wiem co jeje jest i jak jej pomóc.
NO cóz zycze wszystkim wytrwałosci i cierpliwosci w wychowywaniu Maluszków:-)
Z kupkami trzeba na prawde uważac, bo moja mała jak zrobiła wodnista zielona kupke to było to oznaka poczatku choroby i wyladowałysmy na 2 tygodnie w szpitalu na zapalenie płuc, dlatego ja teraz bardzo uwaznie przygladam sie każdej jej kupce.Wyczytała w tym artykule, że takie wodniste zielone strzelajace czy pieniste kupoki moga swiadczyc o alergii pokarmowej dziecka czy nietolerancji pokarmowej:-( no dobra tylko jak to sprawdzic na co dziecko jest uczulone??? sa jakies badania???
Moja mała ma tez problemy z kolkami ale Edytka mi wysyła kropelki Sab simplex i bede probowac czy u niej tez tak zadziałaja jak u synka Raabit na razie daje jej Debridat,Smekte i acidolak na uregulowanie tych problemow z brzuchem.
Mam tylko nadzieje, że te problemy w koncu miną i zaczniemy sie wswzystkie na prawde cieszyc naszymi skarbami, bo te poczatki sa na prawde ciezkie i ja czasami podobnie jak Ola trace siły i cierpliwosc zwlaszcza jak mala placze a ja nie wiem co jeje jest i jak jej pomóc.
NO cóz zycze wszystkim wytrwałosci i cierpliwosci w wychowywaniu Maluszków:-)
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Raabit - ech mądry polak po szkodzie właśnie wziełam do ręki książeczkę małej i okazało się że mała własnie jest zaszczepiona tą szczepionka która miała być wycofana z obiegu. Nasówa mi się tylko jedno pytanie : Co teraz???:sick: Czy ta szczepionka zadziała tak jak powinna czy mała musia by być jeszcze raz zaszczepiona???:-(
reklama
Witajcie!
troche mnie niebyło maluch rośnie mam takze problem z brzuszkiem i małemu ciężko zrobic kupkę a dziś zrobił zieloną i niemam pojecia dlaczego? a karmiony jest niestety sztucznie humaną 1 może cos mi pomożecie?
pozdrawiamy Was cieplutko!
Natalka byc może zrobiłaś mu za ciepłą lub za zimną mieszankę i dlatego ta zielona kupa , możliwe też że w wodzie której użyłaś było więcej chloru niż normalnie , albo zmieniłaś wodę . Powodów może byc tysiąc.
Podziel się: