reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Olcia nie poddawaj się,wszystko minie,wiem ze jestes wykonczona,a moze jeden dzien olej sprzątanie i jak mały zaśnie to Ty tez się zdrzemnij bo inaczej się wykonczysz.

reklama
Kasia,ja przemywałam jeszcze jakis czas po odpadnięciu spirytusem 70%.
Moja Wiktoria już ma dwa i pół miesiąca:tak:,ale ten czas leci.Smieje się,gyga sobie.Nerwusek z niej.
Ola,mam nadzieje,ze dolegliwości szybko miną Twojemu synkowi.

no wlasnie tez teraz poczytalam i piszą ze przemywac spirytusem,ale to cały pępek,czy tylko to takie swieze?a czy to nie bedzie jej piekło??

Kasia przemywaj ranę pępkową spirytusem, aż przestanie tam cokolwiek być, jakieś strupki, wszystko do czysta. Wtedy będzie dopiero zagojone.
A ja Ty sie czujesz??

Ola kurka, biedulko alez Ci się trafiło. Niech no mały szybko wraca do zdowia a Ty odpoczywaj kiedy tylko możesz.

Syska oj, rosna nam dzidzie na potęgę :-)

Kobity juz 5 dzien mija a maly zyga i placze, nawet kupa mu sie taka wodnista i pienista zrobila:sorry:
Ide zaraz do lekarza, przeciez tak nie moze byc!!!
Dalam mu 100 ml herbaty koperkowej i zasnal ,ale co chwila go cos budzi, jakby cos go zaklulo tak bardzo mocno i od nowa musze go usypiac.W nocy budzi mi sie co 2 godziny, a wczesniej nawet 4 przesypial.
Rycze jak bobr caly dzien, wariuje powoli dziewczyny:-(
Boje sie zeby mi sie nie owodnil, to by byla tragedia.
Co ja mam robic jak mi lekarz znowu powie ze mam to przeczekac, nie umiem czekac i sie patrzec jak moje dziecko drze sie niewiadomo dlaczego, wczoraj moze 2 razy sie usmiechnal i to tak przez bol, moj biedny maly szkrabik:sad:

Ola uważam ze dobrze robisz idąc do lekarza, bo to może być oznaka ze mały złapał jakąś chorobę :-(. Podobno nawet angina sie tak objawia. Właśnie dzisiaj to w książce wyczytałam. Mam nadzieję że to nic poważnego. Dużo zdrówka dla synka i siły dla was

Jeśli sie tak męczycie, to moze spróbuj taką ścisła dietę jak mi dała wprowadzić, albo przejdź na sztuczny pokarm - rozważ co będzie dla was lepsze. Ciężko coś doradzić. Na pewno tak jak piszesz - nie może się odwodnić. Podobno jest dobrze jak dziecko zasika przynajmniej 4 pampersy dziennie do pełna. Ja to tylko z lektur wiem, nie jestem doświadczoną mamusia

Ola dziwny ten lekarz, bo taki maluch b. szybko się odwadnia a to groźne! Idź i drąż temat, bo to nie jest bagatelna sprawa skoro mały tak dlugo juz wymiotuje. A może to refluks albo źle funkcjonujący wpust zoładka?

reklama
HEJ DZIEWCZYNY
Jeśli chodzi o pępek to teżprzemywałam spirytusem aż był zupełnie czysty i suchy:tak:
ola ja bym zmusiła lekarza do większego zainteresowania tą sprawą:szok::tak:to nie są żarty:no:tym bardziej że już parę dni taki stan się utrzymuje...

Mój maluszek ładnie przybiera:tak::-D ma już prawie 5500g:-).Potrafi się już sam przewrócić na bok:szok:i z boku na plecy(to juz wcześniej potrafił:tak:)mamy nieraz problem z bolącym brzuszkiem ale sobie radzimy:tak::-D.Teraz biedaczek jest trochę marudny po szczepieniu ale nie jest źle;-). Chodzimy na spacerki i rozmawiamy sobie bo Wojtek już ładnie gaworzy:tak:. Wiktoria jest dzielna chociaż ma gorsze dni szczególnie teraz bo mąż wyjechał w delegację a ona bardzo tęskni...

Do góry