reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

A my po dlugiej wczorajszej podrozy dzis odpoczywamy:tak:Karol oczywiscie w samochodzie nie spal bo po co:baffled: wykonczyl mnie bo oczywiscie byla panika jak sie sciemnilo :blink:
sliwki mamy gerbera po 5 mcu:tak: niebawem sprobujemy.
dzis na spacerek poszlismy z kuzynem Karola ktory jest tydzien starszy. Ale Karol przy nim to tez jakby mial ADHD:-Dciagle w ruchu:tak:a tamten tak spokojnie siedzial:zawstydzona/y:
wybieramy sie tez na 1 randke malego do 3 tygodniowej kolezanki, ciekawe jak zareaguje:sorry2:
ogolnie mam teraz troche odpoczynku bo dziadkowie bawia malego a on jest w 7 niebie:-)

reklama
Claudi jak milo sie zrobilo, moze w koncu zaczna powracac nasz stare sierpniowki, jakby nie bylo kawal czasu spedzalysmy razem, fajnie bylo, ucaluj dzidzie i pokaz zdjecia koniecznie!!!

Ewelina wyslalm ci wiadomosc na priv, nie chcialam zasmiecac watku, dostalas?? jak sie czuje dziubdzius po szczepieniu??

Natalia zycz odemnie malemu udanaj randki, hihi

Karolki
Kozica zaraz ADHD!!! ruchliwe cwaniaki, dadza sobie rade w zyciu, ciurmole z nich nie beda;-)

Tez gotuje zupki sama, ostatnio robie z dyni i kartofli, kupki sa regularnie i "ladne", szpinak juz byl, marchew, jablko i gruszka i banan,jak narazie ok, nic mu po niczym nie jest:tak::tak:
Tomek ostatnio nie lubi chodzic na spacery, okropnie panikuje jak sie obudzi:szok::szok:, jeszcze niedawno byl taki grzeczny, rozladal sie gadal, a teraz zaczyna sie wiercic i po jakims czasie jak go nie wezme to ryk i panika, musze go na rece wziac, porazka!!
Nocki ok(jedyny problem -zasypianie), w dzien tez sypia , ale cos krocej jak przed 2 tygodniami, takze nie moge narzekac na jego spanie.
Aha i dalej tak piszczy, mysle ze to od zebow, czasami bebenki w uszak nam pekaja.

Cześć dziewczyny!:-)
Mam pytanko- orientujecie się może ile ok. powinno wypijać mleka 5-miesieczne dziecko.Moja Martynka 25 skończyło 5 miesiecy..Od 2 tygodni podaje jej sztuczne mleko, przestałam karmić piersią.. i tak się zastanawiam...ile piją Wasze maluszki, które są karmione mlekiem modyfikowanym?
Dzięki z odpowiedź..

kozica w dzieb trak o 9-10 spi 30 min i niestety kołysane . dzisiaj kładłam ja ze 20 razy talk przed 10 i nie chciała zasmnac a oczy czerwone jak u królika:) bujnełam kilka razy i zasnęła. Tak to spi na spacerku. klaudi nasze puree jest po 5 miesiącu/
Madziar zdrówka dla maluszka.

Marlena jak ja liczyłam to według normy 5 miesięczne dziecko powinno dziennie wypijać 720ml mleka + posiłki stałe (zupka, deser). Jak samo mleko to 900ml.
Fiolka pociesze cię, ze Nikodem dzisiaj tez marudził ze spaniem. Chciał ciągle, żeby się nim zajmować. Po prostu za krótko pospał i potem był marudny. W końcu dałam mu ciepłe mleczko, włączyłam radio a resztę rodziny wygoniłam z pokoju i teraz sobie smacznie śpi :)

Cześć dziewczyny!:-)
Mam pytanko- orientujecie się może ile ok. powinno wypijać mleka 5-miesieczne dziecko.Moja Martynka 25 skończyło 5 miesiecy..Od 2 tygodni podaje jej sztuczne mleko, przestałam karmić piersią.. i tak się zastanawiam...ile piją Wasze maluszki, które są karmione mlekiem modyfikowanym?
Dzięki z odpowiedź..

Piotrek je 160 ml co 4 lub 5 godz w nocy dłuzsze przerwy (na szczescie):-D

Luxik wyslalm odpowiedz wczoraj sprawdź u siebie Jak coś to daj znać. Ide robic kolacje dla Marianny potem opisze co tam dzisiaj u lekarza.

fiolka no to masz szczęście że usnęła :-) mój Kuba spał dzisiaj z godzinkę, wstał o 7 i zasnął na spacerze od 12 do 13 a potem po południu mu śpiewałam i kołysałam na kolanach a ten się darł i mu się spać odechciało!!!! i tak marudził do wieczora ale o 20 padł :-), życzę wytrwałości na jutro :-)
Marlena mój Kuba wypija średnio 700-780 mleka + zupka
Luxik no ja mam nadzieję że to moje bieganie non stop koło Kuby się na coś przyda :-)

Jestem dzisiaj taka padnięta że zaraz idę spać, dobrych snów życzę :-)

reklama
Evelinakol, dzięki za pączka, za szybko się poczęstowałam bo tłusty czwartek jutro.
A ja czuję się strasznie chora, nie wiem skąd to się wzięło, wczoraj lekki ból gardla dziś już jest okropnie. No i się martwie bo pewnie na Bartka przejdzie. Cud, że jeszcze na razie dobrze się mały czuje, a może mu się uda nie zarazić ode mnie?
Zmykam zaraz spać, bo nie mam sił na nic...

Do góry