reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
U nas dzisiaj noc nie najgorsza ale reszta tragiczna. Zuzia spala ladnie, obudzila sie o 7.15 i zaczela sie bawic zabawkami, i wpadl jej do oka jakis paproszek, ojojoj jak sie darla, przemylam i przeszlo ale tarla to oczko caly dzien. Pozatym sasiad ktory sie juz wprowadza od ponad miesiaca wierci a raczej wali mlotem pneumatycznym i sciera tynk a ze mieszka podemna to caly pyl jest u nas w mieszkaniu. Tak mam go serdecznie dosyc ze bym to najchetniej gdzies zglosila, tylko nie wiem gdzie. Zuzia jak tylko zaczyna walic to w ryk i musze na dwor wychodzil, wszyscy kichamy i oczy szczypia od tego pylu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

No i Zuzia caly dzien nie spala dzisiaj:szok::szok: Tylko na spacerku z godzinke. teraz spi juz ladnie od 20 i raz juz sie na cycanko obudzila:blink:

Edyta- tez sie zastanawialam nad ta miseczka ale takie ilosci jakie ja jej robie narazie to bym nie znalazla w tej misce:-)Ale ogolnie fajna. A kaszke robie na goracej wodzie albo mleku, tylko tej ryzowo-kuk z nestle nie wolno robic na cieplejszej bo zabija probiotyki, chociaz jeszcze jej nie robilam to nie wiem jak to z nia jest.:-p

Co do zupek to juz drugi raz zrobilam sama i kupa byla o wiele brzydsza niz po sloiczkach, chyba jak nie ma sie pewnych zrodel to lepiej zaczekac.:baffled:

A na zatwardzenia to sliwki, jablka, jak ktos ma ksiazeczke Hippa to tam jest opisane jakie owoce rozluzniaja, zatwardzaja, normalizuja i warzywa tez. I na stronie Hippa tez to jest:rofl2:

No naprawdę czas leci...aż strach:szok::-D

To trzymam kciuki żeby na szczepionce było ok....ale swoja droga taki duży chłopak co dla niego taka igiełka hehe:tak:

My idziemy na szczepionke juz ostatnią i to juz tylko jedno ukucie jest więc nie musimy brać skojarzonej:-)

Dzisiaj mamy wizyte u narzeczonej Piotrka....Marcelina ma 2 tyg....ale maluszek hehe:-D

Witam wszystkie:)
u nas też noc nawet dobra. Tyle,że gorzej było z zasypianie. Madziara zrobiam tak k jak poradziłaś. Najpierw leżała w łóżeczku a potem jednak wziełam ją na ręce mocno przytuliłam do cycusia i leciutko kołysałam zasneła:) aale po 30 min się obudziła i tak szalała do 22Chciała znowu tak zrobić ale nie dało rady:D Szkoda mi jej było i poddałam się ale w weekend to stanowcza będę przy układaniu jej do snu:)
U nas z zupkami odpukać nie ma problemu smakują jej wszystkie gadunki (o dziwo). Co to zattwardzenia to ja małej podałam z Bobovita Obadek marchewka z kurczakiem i śliwkowym puree Wieczorem juz było duże kupsko:)

U nas noc też nie najgorsza,pare razy do cycusia ale bez krzyków.Coś Filipkowi sie odmieniło ostatnio i chodzi spać 20-21już śpi(zobaczymy na jak długo)natomiast z cycusia do usypiania cwaniak nie zrezygnuje:no:będzie marudził i nie pójdzie lulu aż go nie dostanie
fiolka te kupsko (hehehe)to napewno zasługa śliwki:-DA tak wogóle co do śliwki to można ją juz podawać,od którego miesiąca ona jest bo nawet niewiem?

Cześć!
Dzięki za wszystkie porady dziewczyny :-)
U nas noc też nie najgorsza tylko po butli o 4 nie mógł zasnąć, wiercił się godzinę ale nie płakał na szczęście! Co sobie posiedziałam przy łóżeczku to sobie posiedziałam....
Teraz tata poszedł z Kubą na spacer bo w domu spał może pół godziny (od 7!) a widać że zmęczony jest!
Wczoraj byłam u koleżanki która ma córcię o kilka dni starszą od Kuby..... jaka spokojna!!! Kuba w porównaniu do niej to ma ADHD :-) (mam nadzieję że tak nie jest :-))

Właśnie od którego miesiąca są śliwki? Też jestem ciekawa.
Fiolka a jak usypiasz małą w ciągu dnia?

reklama
My już po ostatecznej kontroli. Nikodem zdrowy - jeszcze przez tydzień mamy robić 1 raz dziennie inhalacje. Od piątku możemy chodzić na spacerki - pod warunkiem że nie będzie padać. Bardzo się ciesze, bo mam już dosyć siedzenia w domu.

Do góry