reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dołączam do opini Evalinakol, że z dziećmi to różnie. Jedne od razu można przestawić na butle, z innymi ciężej. Jak jestem w pracy, to mały pije moje mleczko odciągnięte z butli no i różnie jest, nie wiem czy w zależnosci od nastroju czy od czego. Nieraz pije bez problemu, a nieraz marudzi, ze sztucznym mleczkiem podobnie,z tym że sztuczne to dosłownie z 3 razy daliśmy:baffled:
Mrozik, w sumie nie wiem co doradzic, trzymam kciuki aby było dobrze.
Evalinakol, jak tam Oliver? Gorączka minęła?
Bartuś nie szczypie, raczej bije,hehe. Uderza rączką po twarzy, po zabawkach :tak:, no i ciągnie za włosy, oj ciągnie..
Ach, miałam synka pochwalić. Od kilku dni bezproblemowo zasypia po kąpieli(wcześniej bywało różnie), także super, wieczorkiem mogę odetchnąć:-)
Fiolka, Nasz Batrus też lubi rozmawiać, jakieś różne sylaby, takie fajowe gaworzenie, zwłaszcza z rana.

reklama
Tomola, ja karmę piersią i daję zupki codziennie, kaszki dopiero zaczęłam. A jeśli chodzi o picie, to prawie codziennie trochę herbatki, ale mało, tak ok. 50 ml. A wy soczki już dajecie? Bo ja właśnie nie wiem czy dawać?
Acha, u nas noc taka sobie mały jakoś piszczał, nie wiem czemu:baffled:

Witajcie!
Nie miałam wczoraj wieczorem już jak do Was napisać, bo mały strasznie marudził.
Mrozik trzymam kciuki - będzie dobrze.

Mój mały coś wczoraj zaczął marudzić z piciem mleka. Zjadła ładnie jabłuszko i zupkę a mleka nie chciał. Potem jechaliśmy na szczepienie i cała drogę marudził. Szczepienie zniósł bardzo dzielnie. Wypił potem trochę mleka, w drodze do domu znowu marudził. Wieczorem wypił mleko z kleikiem i zasnął. Obudził sie po godzince i dorwał do cyca. Zasnął i przespał praktycznie do rana. Około 5-tej dostał butle a rano niby był głodny ale nie chciał pic tylko marudził. Na dodatek zauważyłam, ze bardzo boli go rączka w którą dostał zastrzyk i w ogóle jej nie używa. W końcu trochę wypił, położyłam go do łóżeczka, włączyłam BabyRadio i zasnął. Zobaczymy jak minie dalej dzień, ale coś mi się wydaje że marudny będzie dzisiaj.
To dzisiejsze marudzenie to rozumiem, ale czemu wczoraj tak się zachowywał to nie wiem. On już by chyba chciał we wózku mieć podwyższone a ja niestety nie mogę bo wózek zepsuty :(

mrozik jak sie tu wypiszesz to bedzie ci lzej. Ja z butelek zrezygnowałam i podaje je łyzeczka.
tomola j arano o 10 daje małej deserek odczekam 30 mini daje piers . Po spacerku zupka i też odczekam ok 30 min i zowu piers a potem jak mi sie uda to wciskam trohe hrpatki ale to bardzo mąło ok 20 bo nie chce

edyta80 nasz Karola nie buja ale za to szczypie obie ręce. maluszkji są coraz bardziej ruchliwe.
Zostawiłam mała na chwilkę w foteliku , który stoi na rozłożonym łóżku, odeszłam na chwilkę a mała chwyciła się brzegów fotelika i chcac usiąść za mocno przechyliła się do przodu. i wypadła. Dzięki Bogu że fotelik był na łóżku. Mam nauczkę ,zeby teraz je tak nie zostawiac. Chwyta się wszystkiego ,żeby tylko usiąść:)
U nas nocka nawet dobrze:) jak posżła spac o 19.30 tak średnio co 2,5 godz budziła się do jedzenia:)

Edyta80 Oliver tez sie buja i strasznie skacze :-D trzeba go mocno trzymać.
Fiolka BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna
Oliver śpi, ciągle ma gorączkę, tzn podaje mu paracetamol, ale po paru godzinach rośnie.
Widzę, ze już chyba wszystkie cyckowe maluszki rozszerzyły dietę. Ja z Oliverem nie wiem co robić, bo niby daje mu zupki, ale ma po nich straszne zatwardzenie, a znowu po jabłuszku to robi często kupki i takie gazy mu sie przez brzuszek przelewają. Tak ze od dwóch dni znowu tylko na cycku. Idę w piątek na bilans to zapytam lekarki.

>mrozik
Wczoraj to z takim żalem płakał, nie taki zwykły płacz, tylko normalnie jakby mi mówił czemu mi nie chcesz dac cycusia jak ja go tak potrzebuję i jak tylko na mnie spojrzał to był większy ryk
Okropne to!!Rozumiem cie bardzo dobrze mrozik.Nie wyobrazam sobie co musialas przejsc:-(.Zycze zeby jak najszybciej Filip zaczal dydac butle.

Edyta nasz maly tez tak robi:tak::tak:ostatnio tak sie przechylil i zrzucil kubek kawy:szok:

Tomola
ja mojemu daje herbatke tylko jak widze ze nie umie sie wykupkac, albo jak boli go brzuszek, okolo80-90ml, mieszam z rumiankiem , bo koperku nie chce pic:baffled:

kama swietnie ze tak ladnie zasypia, u nas z zasypianiem jest troche zabawy, ale przesypia za to cala noc, i w dzien tez spi super.

fiolka , u nas podobnie, mamy rozlozony materac na podlodze specjalnie dla naszego lobuza, wczoraj tak pelzal po nim ze az spadl:szok::szok:, dosyc glosno puknal o podloge, to byla sekunda, jak kangur odbil sie normalnie.Myslalam ze bedzie plakal a ten w smiech.

ewelina
nasz tez ma gazy, okropne!daje mu marchewke z kartofelkiem,i cyca, zatwardzenia jak narazie nie ma.Zycze szybciutkiego powrotu do zdrowia twojemu malemu przystojniakowi:cool2:

evelinakol - ja też zrobiłam przerwę w podawaniu dodatkowego jedzonka bo juz pisałam kiedyś ,że Ola zaciska usta i nie chce jeść:-(Myśle żeby dziś spróbować coś dać , może się skusi;-)Chciałabym też nauczyć ją do butli , niestety zauważyłam , że ona nie że nie chce pić czegoś innego tylko poprotu nie umie bo sciagnełam jej odrobine mojego pokarmu i też nie wiedziała co ma z tym zrobić czy gryzc ten smoczek czy co. Jak była mniejsza piła czasami bez problemu. Teraz żałuje ze nie odciagałam co jakiś czas. Niewiem jak u was ale u mnie z odciąganiem jest problem jak kiedyś mogłam odciagnąc całą butle tak teraz z wielkim trudem sciagam góra 40 ml. Mi pokarm jakoś dziwnie nachodzi w momencie jak Ola pije a jak chce sciagnąc to jakby te piersi były dosłownie puste. Laktatorem to można zaponieć bo nic nie da rady odciągnąc jedynie sama wyciskając a wiadomo to jest dość męczące. Chcialabym ją na nowo nauczyć do butli żeby móc dawac jej herbatkę czy soczek bo nie podaje jej nic oprócz cyca.
Na szczęscie znów normuje się jej spanko nocne:-) Potrafi spać nawet 7-8 godzin i budzi się ok 5-6 na cycusia:tak:

reklama
Edyta z tam laktatorem u mnie jest tak samo, a jak maly sie przyssie to ssie i ssie i ssie.Na szczescie nie ma problemow z butla, teraz czasami dam mu sok marchwiowy, i czasami mleko z nestle kiedy czuje ze sie nie najadl.

Do góry