reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

uf, wlasnie zakonczyl sie horror z popoludniowym zasypianiem... zaliczamy ostatnia drzemke, a potem kapiel i juz nocne spanko....a rano od nowa:baffled:
Krzys to maluszek leniuszek, nie chce mu sie przwracac z boku na brzuszek itd, ale za to do siadania, to on pierwszy, nawet juz zaczyna sie chwytac wozka (choc jeszcze nieporadnie)a super to wyglada jak sie trzyma wlasnej koszulki i probuje sie podnosic :-D a teraz zaczyna probowac swoje dwa zabki i chce juz gryzc i dzis rano ugryz sie w paluszka...o jaki placz byl

reklama
Luxik mnie tak kiedys Szymon chwycil cala swoja lapka za sutek, kurcze wszytskie gwiazdki na niebie zobaczylam :szok:

Szymcio sie przekreca z plecow na boki, i czasem jak sie mocniej turlnie to i na brzuchu wyladuje, a z brzuszka na plecy tez, ale to musi miec ochote, najczesciej jak jest rozchichrany i jak mu pierwszy taki obrot pokaze :-)
Nasz tez ciagnei sie za swoje ubranko i probuje siadac, a ostatnio wyczajil szczebelki w lozku, tylko boroczek trzyma te ktore sa na wysokosci jego glowy i chce sie podciagnac i usiasc... :-D

Katrins alez sie usmialam z tego Twojego szkrabka :-D zabek ma od kilku dni a juz sobie zrobil krzywde ;-)

oj szczypanie jest zcecydowanie najgorsze...:sorry2:i ciągnięcie za włosy...hehe jak sie blizej nachylamy to jest miętoszenie buzi( ust, policzków i nosa:-))

Witam!
Oj widzę że Mrozik nadal walczy...powodzenia!! I tak jak któraś pisała wcześniej trzeba cierpliwości...ja to też przechodziłam ale się udało a Kuba darł się niesamowicie!
U nas bez zmian...noce nieprzespane... na 31.01 mamy wizytę u gastrologa zobaczymy co powie.
Życzę miłego wieczoru! Dobranoc :-)

Oliver tez strasznie szczypie. Mariannie zrobił pod okiem taka kropeczkę, co już tydzień nie schodzi. Aha i nie przewraca sie z pleców na brzuszek ani odwrotnie i chyba sie nigdy nie przewróci;-):no:. Za ro rwie sie do siadania i podnosi głowę nawet jak leży na boczku.
Mrozik lekarz u Olivera czekać czy coś sie nie wykluje, bo u takich dzieci to zachodzą szybkie zmiany. Przed chwila sie obudził i znowu miał prawie 39. Do tego M. tez ma gorączkę i już nie wiedziałam kogo tulić:confused:
Aha i zauważyłam, ze jesteśmy w apogeum kolejnego skoku rozwojowego:no:
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-lipcu-2007-f127/skoki-rozwojowe-12723/

no, ja juz mam luzik do rana ;-)
mlody zaparkowal w lozeczku, jeszcze troche meczy pluszaka, ale juz slysze ze zwalnia mruczenie, wiec zaraz usnie:tak:

Katrins Ty mi tu nie wyskakuj z haslami, ze masz juz luzik do rana.... a gdzie nocne pobudki?? Ja sie tak nie bawie :-( A tak powaznie to fajnie sie masz, byle tak dalej :-)

hihihih....przepraszam poprawie sie!!! ;-)
no, mam to szczescie, ze mlody jak zasnie kolo 21, nie raz nawet wczesniej, to przynajmniej do 5 rano spi, czasem trzeba mu smoczka zapakowac do buzi, albo troszke pic podac, ale to juz raczej takie moje czuwanie, bo on :-)spi.

reklama
Do góry