reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Wiatm nowa mame :-)

Madziara, super ze juz po wszytskim. Teraz mozesz odetchnac i pomyslec ze nie bylo tak zle ;-):-) I dobrze! Maly pewnie juz teraz nic nie pamieta, tak to jest, czasem mi sie wydaje ze my wszytskie ich problmey przechodzimy 100 razy bardziej niz oni :tak: Jeszcez raz duzo zdrowka dla maluszka!

reklama
Witam!

Witaj nowa mamusiu!
Madziara trzymałam kciuki ciesze się ze juz wszystko ok i że mały był taki dzielny. Dużo zdrówka dla niego.

Janbor dzięki za pomysł na ciemieniuche spróbuje jutro bo dziś jestem bez wody w domu:wściekła/y: ale jakoś dałam rade małego umyć!
Lidzia jeszcze raz gratuluje!!!:-)

U nas ok tylko mamy problemy z zasypianiem ale mam nadzieje ze to minie mały dziś troche marudny. Mam nadzieje ze niebedzie się w nocy co godzine budził jak poprzednieje nocy.

Miłego wieczorku pozdrawiamy!!!:-)

Witam nowe mamy!
Karolki
no to witam w klubie z tym nocnym wstawaniem... ja to już nawet nie jestem w stanie policzyć ile razy wstaję... a zdarza się tak że nie słyszę jak Kuba marudzi i wtedy wstaje tata :-) mam już serdecznie dosyć... mnie się wydaje że to przez brzuch....wprowadzałaś już coś nowego???
Lidka gratuluję ząbka :-)
Madziara dobrze że już po.... dużo zdrowia życzę :-)

Dzieki za mile przyjecie,
widze, ze mowa o zabkach...gratulujemy!
brzydko tak na wejscie sie pochwalic, ale moj synus tez jest juz w posiadaniu dwoch zabkow :) pierwszy dzwiek lyzeczki uslyszelismy w nowy rok.

Katrins - witaj. Mam pytanie w związku z dalszą częścią mojej wypowiedzi - czy jakis lekarz mówił ci że masz za grube dziecko? Przepraszam ze to tak wprost [pisze, ale nasz Filip waży 10,1 kg i sama przeczytaj co nam powiedzieli :zawstydzona/y:
My właśnie wróciliśmy z pogotowia (tzn w szpitaliku byliśmy bo tam dzieci badają jak przychodnia nieczynna). Filip znowu kupki wodniste zrobił - pierwszą o 5:30, za pół godzinki następną, przy przewijaniu troszkę powygłupialiśmy sie i nie dążyliśmy pieluchy zmienić jak poszła następna. Później poleciał sam śluz, później znowu wodnista kupa. Na izbie przywitano nas tak "czyli chcecie dziecko zostawić w szpitalu" i to z taką radością, a my ze nie, że chcemy tylko żeby lekarz go przebadał czy nie ma czegoś niepokojącego. Przyszła lekarka i pytanie znowu czy zostawiamy w szpitalu, znowu mówimy że nie, ona oburzona to co my chcemy. Mówimy żeby go obejrzała. Z dąsem powiedziała ze jest wszystko ok. W między czasie nakrzyczała na nas że mamy monstrum, że jak tak można. Kazała przed każdym cycem oszukiwać go wodą, jakieś w ogóle dziwne teorie snuła :wściekła/y::wściekła/y::szok:. Nie ma to jak państwowa służba zdrowia.
Teraz wiem że śluz raczej nie po jabłuszku był, bo to za długo, ale może od ząbków :confused::-p. Będę go dalej obserwowała i podawała 2 rzy dziennie lacidofil (przez 2 dni). No i podam mu dzisiaj zupkę z marchewki, może to mu coś zagęści tą kupkę
Dzwoniłam też wczoraj do naszego okulisty w sprawei tych kanalików. Powiedział ze jak bardzo chcemy to nawet może ten zabieg juz zrobić - jeśli my uważamy że jest to konieczne. Według niego to nawet do roku można czekać, może pomogą masaże. Póki oczki nie ropieje powiedział ze nie ma pośpiechu a decyzje zostawia nam. Zezem sie nie zajmuje i polecił nam przychodnie państwową. Trzeba będzie kiedyś wybrać sie i od 4 rano kolejkę zajmować :szok::-D

Witam nową mame i pewnie,ze możesz dołączyć nawet powinnaś;)
madziara masz bardzo dzielnego smyka:) fajnie ,ze już masz po... biedulko nacierpiałaś sie przed zabiegiem:(
kozica ja dołączam się do waszego klubu. Ostatnio coś mała marudzi i budzi się w nocy po kilka razy. Chociaz dzisiaj nawet ładnie przespała ale ,zeby ją połozyc to muszę się namęczyć. Niew wiem jak ją nauczyc aby sama zasypiała, ja ciągle ja kołysze na rękach aby zasneła i oczywiście przy cycu:)
mrozik ale trafiłas na przychodnię, pierwszy raz słysze aby lekarz narzekał,e dziecko które nie ma jeszcze rok było za tłuste tym bardziej ,ze jest na cycu. Przecież jak skończy roczek to zaczyna gubic wage. Nasz a jest tłuściutka i dr powiedziała,ze bardzo ładnie przybiera i wygląda. Nie przejmuj się ,zę tak pow. na Filipa ona miała was poprostu dosyc:)

Fiolka - kiedy ona miała całą filozofię na temat grubiutkich dzieci.
Że ten tłuszczyk który teraz mają, to nawet jak w przyszłości zgubią, to będzie w nich siedział i będą miały tendencje do tycia. Kaząła mi dużo wody pić - chyba żeby mój pokarm rozrzedzić z tego co zrozumiałam - chyba z zeszłej epoki się urwała, gdzie uważano że mleko z wody się robi. Nawet jej nie mówiłam jaką mam diete, bo pewnie pomyślała że za tłustą jem i mam tłusty pokarm i dlatego dziecko takie przerośnięte (stąd ta woda) Wody to ja akurat piję ponad 2 litry dziennie , wcześniej piłam koło 4 litrów.
Strasznie to we mnie siedzi, a nie mogłam jej nagadać, bo to jedyny szpitalik dziecięcy w Kielcach i jakby nie daj Bóg Filip tam kiedyś na nią trafił, to jeszcze by mu co po złości zrobiła, bo widać że to nie pediatra z powołania!!!:no:

czesc
witamy nowe mamusie:-)
gratulujemy zabkow:-)
widze ze cudne nocki nie tylko u nas sa:wściekła/y: dzis cala noc spal w lozeczku ale co godzine nawolywal, dostawal smoczka i przewrot na bok :-Di tak od 2 do 7:dry:
mrozik te kupy to sa alergiczne jak nie wiem co:tak:u nas to trwalo 2 mce;-)a Lacidofil to warto chociaz ze 2 tyg po 1 kapsulce podawac to moze zadziala bo 2 dni to chyba troche za malo:tak:to nie zaszkodzi ale tez nie zawsze pomoze, u nas nie pomoglo bo widocznie byla inna przyczyna niz zaburzenie flory jelitowej:baffled:
jak te wodniste kupy sie beda utrzymywac to warto zapytac czy nie podac ORSALITU to jest roztwor elektrolitow(nam polecil to jakis profesor ze szpitala jak w swieta zadzwonilam o porade w sprawie czestych kup Karola:tak:)ale u nas byla normalna konsystencja nie biegunkowa wiec nie podawalam. Dla alergikow jest wersja bezsmakowa:-) tak napisalam o tym preparacie bo moze komus to sie przyda pozniej, warto go miec bo wiadomo ze biegunki i odwodnienia u dzieci sa czeste niestety:wściekła/y:

reklama
mrozik ta lekarka nie miala prawa tak naskoczyc na Ciebie:wściekła/y:faktycznie to lekarz bez powolania:-(
jedyne w czym miala racje to to, ze komorki tluszczowe powstaja u niemowlat i ich ilosc sie juz potem nigdy nie zmniejszy:-(im mniej ich bedzie tym latwiej w zyciu doroslym wystrzegac sie otylosci:tak:ale przeciez 5 miesiecznemu dziecku nie powiesz zeby nie jadlo:-) jak zacznie biegac to wszystko sie pewnie unormuje:tak:

Do góry