reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mrozik Filip tez musi miec ten zabieg co Nikodem od Madziary??a dlaczego ?czemu sluzy taki zabieg??
Na temat zeza znalazlam artykul
Zez - Choroby dzieci Przewodnik po zdrowiu Zdrowie Gazeta.pl
poczytalam ogolnie o zezu u niemowlat i wszedzie pisza ze powinien zniknac miedzy 2 a 3 miesiacem, takze lepiej do lakarza, istnieje wiele metod na jego zlikwidowanie, takze glowa do gory:tak::tak:
BADANIE ZEZA

Karolki
gratualacje dla Karolka , maly akrobata:-D:-D, a z tym wybudzaniem to nieciekawie:no:, zycze zeby sie to jak najszybciej zamienilo

Przez przypadek znalazlam cos fajego do poczytania, hihi....
R

reklama
Dolaczam sie do gratulacji z okazji 1 zabka:-)

Madziaratrzymamy kciuki i przekaz Nikosiowi caluski od nas.Mam nadzieje, że za bardzo nie bedzie cierpiał.

A nasza mała zaczeła chwytac swoje stopki:-) a juz sie martwiłam ze cos nie tak.Zabkow na razie nie widaxc choc na dole widze dwie biale kropki wiec moze cos sie pojawi za niedlugo.Moze zrobi prezent na 5 miesiecy jak u Mrozik.

teraz wlasnie lezy w lozzeczku i marudzi wiec musze do niej isc:baffled: i tak sobie mysle ze bedzie mi ciezko wrocic w marcu do pracy bo na prawde cdziennie mala robi cos nowego i przez caly dzien duzo mnie ominie:-( no ale niestety trzeba zarabiac pienizki i dosyc lenistwa.
A powiezcie mi mamusie, ktore juz pracujecie jak Wam to idzie czy jest cieżko, kto jest z malenstwem przez en czas itp.

Lidka - to kiedy sie ząbek pojawił? Tak jak nam? :-) Wczoraj był kancik, ale dzisiaj juz cała długość jest. Babcia sie uparła i łyżeczka sprawdzone- potwierdzone - ładnie dzwoni. Jejku jeszcze teraz katorga z tym drugim będzie , bo on też już wysoko
Luxik - Filip jak się urodził to juz miał z oczkiem problem, bo bardzo miał zaropiałe. Leczyliśmy to długo. Później na kontroli okulista zauważył "stojącą" łezke i kazał masować kąciki, bo on jest za tym żeby do 7 miesiąca nie robić zabiegu, tylko walczyć, czasami z masażami sie udaje. Mnie sie jednak wydaje że nie da rady, bo dalej stoi łezka :wściekła/y:

Janbor - ja wracam 1 marca. Pierwszy miesiąc będzie z małym moja mała, później może miesiąc teściowa i później złobek

kurde ja tez od 1 marca wracam:-( a do tego czasu mam jeszcz kilka procedurdo nauki:-( tylko czasu brak :baffled: a z mała ma byc tesciowa, choc wolalabym swoja mame oczywiscie ale sie nie da.W sumie najlepiej by było jakbym chociaz przez 2 lata mogla byc z mala w domu ale niestety musze wracac, bo maz sam na nas nie zarobi:-:)no:

lidka gratulujemy ząbka:) my jeszcze czekamy na zabka:) karolka ja też mam tak nocki ale to dlatego,ze ona tak ciągle chce jeść i mam nadzieję,że jak wprowadzę Sinlac to bedzie dłużej spała:)i może zacznie z butli pić:)mrozik ja dołaczam się do tomoli powinnas isć z tym do okulisty bo znam też mówili w szkole rodzenia że dziecko przez 3 m-ce może zezować.
julka jak mała tarmosi w raczkach to niedługo zacznie wyciagac raczki:) jak pokażesz jej o co ją prosisz i troche po ćwiczysz z nią wyciaganie podawanie do raczki tozałapie o co chodzi. Ja miałam iny przypadek mała nie chciała podnosic głowki jak ją lekarz ciągną do pozycji siedzącej.kazała mi ją dogłebiej zbadac.Ale poszłam do domu poćwiczyłam z nią i chwyciła w 1 dzień:) i nie ma teraz problemu rwie się do siadania:)

Mi się udało i wracam w październiku. a we wrześniu mała do żłobka. Gdybym miała tutaj mamę to na pewno poszłabym do pracy też w marcu. współczuje wam dziewczyny bo mi byłoby szkoda zostwić takich maluszków:(

reklama
Fiolka mnie tez jest szkoda ale czasami po prostu nie ma innego wyjścia.

Chcicłam Wam jeszcze napisac o sposobie sprawdzonym na ciemieniuszke u dzieci.Poloeciła mi to koleżanka, ktorej synek miał na głowie az strupy.Należy posmarować dziecku głowe masłem na 2 godziny przed kapaniem a potem oczywiscie dokladnie umyc glowe i po kapaniu wytrzec pieluszka tetrową.Ona zastosowala i od tamtej pory nie ma juz problemu z ciemieniuchą.Dodatkowo po kazdym kapaniu smaruje malemu glowe oliwką i rano wyciera tetrą.

Do góry