reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Naur moja córcia też od 4 dni ma problem ze zrobieniem kupki. Wczesniej robiła czesto i te stolce były takie dość luznawe. A teraz niewiem co jest też własnie pryka non stop narazie pomagam jej i przyciskam nózki do brzuszka i wtedy robi i ta kupka zmieniła nieco konsystencje wyglada jak ciasto nie ma rzadnych grudek nic. I dziwi mnie to ze ona nie potrafi tego wypróznic. Nie chce jej wkładać termometru bo pamietam jak syn miał tez takowe problemy to pozniej w ogóle nie mógł robic sam tak sie przyzwyczaił. Akurat mam w zapasie Lakcid bo syn dostaje wiec mzoe tez jej podam tylko powiedz mi jak jej dawkujesz całą ampółke na raz czy na dwa razy po pół?

reklama
Jak to jest z tymi szczepionkami? Jak się raz weźmie tą płatną to potem już należy pozostałe też brac te płatne??? Bo powoli się gubię...
Naur mój synek też tak szybko przybiera w nie cały miesiąc 2 kg zobaczę na szczepieniu ile teraz waży:szok::-D

Gosia z tego co mi mówiła lekarka to jak sie juz decydujesz na skojarzona (u nas 120):baffled: to każda nastepna skojarzona tez jest płatna tak samo pneumokoki(u nas 280):sorry::szok:

Natalia u nas skojarzona 90zł to chyba dosyć tanio jak tak patrze ile u Was dziewczyny...:szok::-) sama niewiem mówią że one są lepsze:confused: tylko troche mie przeraza tyle szczepionek w jednej bo to obciążenie dla organizmu...:shocked2::confused::confused::confused:

Zakupiłam wczoraj Filipkowi Espumisan. Pierwszą dawkę dałam dzisiaj rano. Ostatnio strasznie się męczył jak chciał sobie pryknąć. Prykał bardzo ładnie po tym (po jakichś 2 godzinach od podania) , nie prężył się i nie męczył, ale kupki nie zrobił :confused2:. Zawsze robił 1 dziennie, koło 7 rano, a wczoraj jak mu wymasowałam brzuszek, to 3 pod rząd zrobił :-D, a dzisiaj cisza.
Dzisiaj tez z nowości Filipkowych - wzięłam go do wózka jak był obudzony - nawet nie krzyczał i zasnął na spacerku. Śpi do tej pory. Nic dziwnego, bo od ponad doby nie spał dłużej niż pół godzinki. Coś mu sie poprzestawiało i się ciągle budzi na jedzenie. Pociągnie parę razy i znowu idzie spać. Nawet po kąpaniu mi nie zasypia. Zawsze była kąpiel, cyc (tak do pół godzinki i sen)

Po jakim czasie wasze dzieciaczki zaczynała sobie regulować rytm dnia? Moja Wiktoria jest "ustawiona" połowicznie... tak do 16 to wiadomo jak będzie, a potem do północy to już wolnoamerykanka....
Z kupkami nie mamy problemów, robi dużo i bez trudów. I cieszę się bardzo, bo żadnej diety nie stosuję, a to wielka wygoda. (no cytrusów nie jem)

Edyta ja Lakcid daję po jednej ampułce dziennie, ale daje od przedwczoraj i efektów narazie nie ma. A u Ulki z konsystencją kupek tak samo, jednolita, jak hmm.mus brzoskwiniowy, hehe.

Mrozik a ten Espumisan to tylko na bąki czy na kupki tez działa? Bo Ulka pierdzi jak trzeba, tylko nie robi kupek.

Gosia ale jak nie masz szczepionki skojarzonej to i tak dostanie tyle samo, tylko w 3-4 zastzrykach a nie raz ukłute. Poza tym odczyny poszczepienne są minimalne po tych nowych szczepionkach. A jakią wy macie te skojarzona za 90zł? Bo my mamy Infanrix Hexa

AntylopkaUlka jest ustawiona właściwie na całą dobę, tylko że w nocy i tak co 2h się budzi na cyca, a czasem nie śpi w nocy po 3h ciurkiem! Ja marzę żeby zaczęła dłużej sypiać w nocy.

co do szepionek to u nas tez kosztuje 90zl no i to chodzi głownie o to jak pisała Naur,ze dziecko jest raz klute a nie kilka razy,bo czy tak czy tak musi byc,wiec tu tylko kwestia tego czy zaoszczedzimy maluszkowi bólu.

u nas kupki sa dobre,ale mamy troche czerwoną pupę:zawstydzona/y:w aptece babka mi powiedziala ze mam wywalic sudocrem i sypac małą mąką ziemniaczaną,no i fakt juz byl moment ze prawie zniknęło,ale mała tak czesto sadzi te kupy ze znowu ma troche czerwoną i znow musze z tym walczyc:-(no i jesczze na dodatek wysypało jej buzie potówkami:dull:

Naur Edyta a jesli kupki maja grudki to zle?Moj ma prawie zawsze grudki.Wogole jest bardzo wrazliwy na to co zjem- bardzo, ostatnio zjadlam pare ciastek zbozowych z kawalkami suszonych jablek i bum kolka cholerstwo od wczoraj do dzis go trzyma:sorry: ryczy niesamowicie!!!teraz tez , juz nie mam sil!!Nosimy go, karmimy, masujemy i nic, nic nie pomaga, wykorkuje jak tak dalej pojdzie, maly az sie dusi od placzu, tylko przy cycu sie uspakaja i to tez marudzi i sie wygina, okropienstwo!!!

Zmykam bo serce mi sie kroi jak go slysze i mozg przy tym lasuje!!!

reklama
Ola mój Piotrek też robi kupke z grudkami (taka żółtawa jajecznica:-D:sorry2:) robi tak z 5 razy dziennie i chyba to jest ok...jak byłam u pediatry to akurat zrobił ona zajżała i mówiła że taka ma być:tak:

Kasia ja przy każdym przwijaniu posypuje pudrem nivea hipoalergicznym...a czasem po kapieli jakims kremikiem posmaruje tak bardziej profilaktycznie:-pi jest narazie z pupą spoko...a o krochmalu mi mama mówiła ze przy odparzeniu rzeczywiście pomaga(no i wietrzyc tyłeczek)

Do góry