reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Naur moja córcia też od 4 dni ma problem ze zrobieniem kupki. Wczesniej robiła czesto i te stolce były takie dość luznawe. A teraz niewiem co jest też własnie pryka non stop narazie pomagam jej i przyciskam nózki do brzuszka i wtedy robi i ta kupka zmieniła nieco konsystencje wyglada jak ciasto nie ma rzadnych grudek nic. I dziwi mnie to ze ona nie potrafi tego wypróznic. Nie chce jej wkładać termometru bo pamietam jak syn miał tez takowe problemy to pozniej w ogóle nie mógł robic sam tak sie przyzwyczaił. Akurat mam w zapasie Lakcid bo syn dostaje wiec mzoe tez jej podam tylko powiedz mi jak jej dawkujesz całą ampółke na raz czy na dwa razy po pół?

reklama
Jak to jest z tymi szczepionkami? Jak się raz weźmie tą płatną to potem już należy pozostałe też brac te płatne??? Bo powoli się gubię...
Naur mój synek też tak szybko przybiera w nie cały miesiąc 2 kg zobaczę na szczepieniu ile teraz waży:szok::-D

Gosia z tego co mi mówiła lekarka to jak sie juz decydujesz na skojarzona (u nas 120):baffled: to każda nastepna skojarzona tez jest płatna tak samo pneumokoki(u nas 280):sorry::szok:

Natalia u nas skojarzona 90zł to chyba dosyć tanio jak tak patrze ile u Was dziewczyny...:szok::-) sama niewiem mówią że one są lepsze:confused: tylko troche mie przeraza tyle szczepionek w jednej bo to obciążenie dla organizmu...:shocked2::confused::confused::confused:

Zakupiłam wczoraj Filipkowi Espumisan. Pierwszą dawkę dałam dzisiaj rano. Ostatnio strasznie się męczył jak chciał sobie pryknąć. Prykał bardzo ładnie po tym (po jakichś 2 godzinach od podania) , nie prężył się i nie męczył, ale kupki nie zrobił :confused2:. Zawsze robił 1 dziennie, koło 7 rano, a wczoraj jak mu wymasowałam brzuszek, to 3 pod rząd zrobił :-D, a dzisiaj cisza.
Dzisiaj tez z nowości Filipkowych - wzięłam go do wózka jak był obudzony - nawet nie krzyczał i zasnął na spacerku. Śpi do tej pory. Nic dziwnego, bo od ponad doby nie spał dłużej niż pół godzinki. Coś mu sie poprzestawiało i się ciągle budzi na jedzenie. Pociągnie parę razy i znowu idzie spać. Nawet po kąpaniu mi nie zasypia. Zawsze była kąpiel, cyc (tak do pół godzinki i sen)

Po jakim czasie wasze dzieciaczki zaczynała sobie regulować rytm dnia? Moja Wiktoria jest "ustawiona" połowicznie... tak do 16 to wiadomo jak będzie, a potem do północy to już wolnoamerykanka....
Z kupkami nie mamy problemów, robi dużo i bez trudów. I cieszę się bardzo, bo żadnej diety nie stosuję, a to wielka wygoda. (no cytrusów nie jem)

Edyta ja Lakcid daję po jednej ampułce dziennie, ale daje od przedwczoraj i efektów narazie nie ma. A u Ulki z konsystencją kupek tak samo, jednolita, jak hmm.mus brzoskwiniowy, hehe.

Mrozik a ten Espumisan to tylko na bąki czy na kupki tez działa? Bo Ulka pierdzi jak trzeba, tylko nie robi kupek.

Gosia ale jak nie masz szczepionki skojarzonej to i tak dostanie tyle samo, tylko w 3-4 zastzrykach a nie raz ukłute. Poza tym odczyny poszczepienne są minimalne po tych nowych szczepionkach. A jakią wy macie te skojarzona za 90zł? Bo my mamy Infanrix Hexa

AntylopkaUlka jest ustawiona właściwie na całą dobę, tylko że w nocy i tak co 2h się budzi na cyca, a czasem nie śpi w nocy po 3h ciurkiem! Ja marzę żeby zaczęła dłużej sypiać w nocy.

co do szepionek to u nas tez kosztuje 90zl no i to chodzi głownie o to jak pisała Naur,ze dziecko jest raz klute a nie kilka razy,bo czy tak czy tak musi byc,wiec tu tylko kwestia tego czy zaoszczedzimy maluszkowi bólu.

u nas kupki sa dobre,ale mamy troche czerwoną pupę:zawstydzona/y:w aptece babka mi powiedziala ze mam wywalic sudocrem i sypac małą mąką ziemniaczaną,no i fakt juz byl moment ze prawie zniknęło,ale mała tak czesto sadzi te kupy ze znowu ma troche czerwoną i znow musze z tym walczyc:-(no i jesczze na dodatek wysypało jej buzie potówkami:dull:

Naur Edyta a jesli kupki maja grudki to zle?Moj ma prawie zawsze grudki.Wogole jest bardzo wrazliwy na to co zjem- bardzo, ostatnio zjadlam pare ciastek zbozowych z kawalkami suszonych jablek i bum kolka cholerstwo od wczoraj do dzis go trzyma:sorry: ryczy niesamowicie!!!teraz tez , juz nie mam sil!!Nosimy go, karmimy, masujemy i nic, nic nie pomaga, wykorkuje jak tak dalej pojdzie, maly az sie dusi od placzu, tylko przy cycu sie uspakaja i to tez marudzi i sie wygina, okropienstwo!!!

Zmykam bo serce mi sie kroi jak go slysze i mozg przy tym lasuje!!!

reklama
Ola mój Piotrek też robi kupke z grudkami (taka żółtawa jajecznica:-D:sorry2:) robi tak z 5 razy dziennie i chyba to jest ok...jak byłam u pediatry to akurat zrobił ona zajżała i mówiła że taka ma być:tak:

Kasia ja przy każdym przwijaniu posypuje pudrem nivea hipoalergicznym...a czasem po kapieli jakims kremikiem posmaruje tak bardziej profilaktycznie:-pi jest narazie z pupą spoko...a o krochmalu mi mama mówiła ze przy odparzeniu rzeczywiście pomaga(no i wietrzyc tyłeczek)

Do góry