reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

mnie lekarka kazała podawać 1 dziennie - tak powiedziała przy wipisie w szpitalu i inna na pierwszej wizycie

reklama
U mnie z Filipem nigdy nie wiem co będzie. Jest totalnie rozregulowany. :-( Nic nie mogę zaplanować. Czasami to bywają dni ze nawet umyć sie nie mogę do póki ktoś z pracy nie wróci. Strasznie bym chciała żeby już się choć troszkę unormowalo

moj maly dostal plesniawek w buzce i od tyg go lecze, kaszle od czasu do czasu i dosc sporo ulewa. zawsze robi kupke raz dziennie a od wczoraj nie wiem co sie stalo ale zrobil 5 kupek normalnych czyli zoltych z grudkami twarda taka jak zawsze. hmm nie mam pojecia co sie dzieje. caly czas jest na butelce i mleka mu nie zmienialam wiec nie wiem od czego tak moze byc.

Xavier ladnie spi w nocy wstaje ze 2 razy a w dzien ma tylko dwie przerwy rano i pod wieczor i wtedy gawedzi sobie ze mna po swojemu :)

Natalia ja juz tez mysle ze to nie potowki,bo to za duzo tego,chyba faktycznnie to uczulenie,albo tak jak pisze Naur trądzik. jutro pojde do lekarza to zobacze co powie.
a czy sok z zarnej porzeczki móglby uczulic?bo pilam go ostatnio i tak sobie pomyslalam ze to moze od tego:zawstydzona/y::confused:

Uu.... dawno mnie nie było:-p
Jeśli chodzi o wit D to dajemy jedna kropelke-tak mówiła mi lekarka a pozatym jest napisane na ulotce:tak:
Kasia mój Adaś dostał paskudnych krostek na twarzy a po jakichs 2 godz miał zsypane całe ciałko:szok:takie krostki i czerwone place-wyglądał strasznie:no:okazało sie ze to po Kubusiu:-pnapiłam sie malinowego i taki efekt był-mozliwe ze u ciebie to po tym:tak:
Nas na razie kolki omijają(tfu,tfu) :-pi z kupkami tez nie ma problemu:happy:
Byliśmy u lekarza-ładnie przybiera na wadze-4600 i wszystko jest ok-to najważniejsze:tak:
w nocy śpi ładnie-zasypia 20-21 i wstaje po 6 godz na cyca i zmiane pieluszki i ponownie zasypia i spi do 7-8-przynajmniej w nocy mam spokój bo w dzien to masakra:no:
Czasem tak jak Mrozik-nie mam czasu na nic,a czasem zasnie na moich kolanach,lub rękach i budzi sie jak tylko go odłoże:szok:-koszmar jakis.Najlepiej mi spi na spacerkach-potrafi 4-5 godz:tak:

Hej dziewczynki mnie też dawno nie było :-)
My naszemu maluszkowi cały czas podawaliśmy jedną krople Vigantolu. Wczoraj byliśmy u lekarza i pani powiedziała żeby teraz podawać po 2 kropelki bo robi sie chłodno i nie ma słoneczka a zimą to nawet po 4 dziennie :szok:
Wczoraj mieliśmy pierwszą szczepionkę :tak: wybraliśmy skojarzoną 6w1 za 180zł :wściekła/y: niestety mały wczoraj strasznie gorączkował prawie nie spał w nocy i dzisiaj w ciągu dnia tez nie było zbyt dobrze :-( jest teraz troche lepiej ale nie spodziewałam sie aż takiej reakcji :baffled:
Na szczęście odpukać (tfu tfu) od jakiegoś czasu mamy spokój z kolkami :tak: podajemy małemu 2 razy dziennie po 10 kropli sab simplex i jak ręką odjął :tak: wcześniej podawaliśmy Esputicon ale niewiele pomagało. Podobno Espumisan jest dla większych dzieci a dla maluchów polecają własnie Esputicon.

Kira a czemu myslisz ze po malinie??wiesz ja przez ostatnie 3 dni tez piłam kubusia ale banan marchew jablko,to faktycznie od kubusia moze byc??
a co do malin to ja codziennie pije herbate malinowa,slyszalam ze to nie szkodzi...a szkodzi?????

Kasia Kubusia z bananem i jablkiem tez pilam-te owoce mozna:tak:sok malinowy-zageszczony i herbatki tez pije-ale same maliny podobno uczulaja-a w tych sokach to same konserwanty:no:-odstwailam kubusia i wszystko minęło:tak:Dlatego podejrzewam że to po tym bo nic nowego nie jadlam i nie pilam:dry:

no to moze faktycznie to ten kubuś:confused:juz sama nie wiem:dry:kurce a jeszcze dzis go piłam :zawstydzona/y:
a jak to jest,jak cos zjem albo wypije to jak szybko to trafia do mleka??

z tym jedzeniem i piciem to jest makabra juz sama nie wiem co moge a co nie:baffled:

reklama
Na ten temat są różne szkoly:baffled:ja trzymam sie tego,ze najwieksze stezenie tego co zjesz jest po godz w mleku:dry:a znika po 3-4 i na razie sie sprawdza:-pchociaz niewiele nowego jem:dry:a jaka mam diete juz gdzies pisalam nie pamietam na ktorym watku,ale jest tego dosc malo i tez boje sie wprowadzac nowe rzeczy-mialam 2 noce z kolkami i nie chce miec ich wiecej:no::szok:

Do góry