Kasiu z tymi potówkami na twarzy to trzeba uważać...mi położna jak przychodziła cały czas mówiła że na twarzy ma potówki...a jak poszłam na wizyte do lekarza to sie okazał że to uczulenie:-(i potówki na twarzy to rzadko raczej w jakis fałdkach sie pokazuja...ale może tobie lekarz mówił że to potówki to wtedy ok;-)....tak pisze na wszelki wypadek
reklama
edyta80
Mama 2001 i 2007 :-)
Ola - dotąd moja Oleńka miała własnie takie rzadkie kupki z grudkami a od kiedy ma problem z wyprozneniem to konstystencja stała sie jednolita. Wczoraj niestety musiałam wlozyc jej termometr bo cały dzień była niespokojna:-(. Wcześniej pomagałam jej masowałam brzuszek przyciskałam nozki do brzuszka i nic nie pomagało.
Wydaje mi sie że musiałam coś zjesc i od tego tak się porobiło
Dziś w koncu zrobiła sama bez mojej pomocy normalna kupke mam nadzieje że teraz będzie już dobrze.
Wczoraj na dodatek wieczrem dopadła ją kolka , strsaznie płakała w sumie to krzyczała nie mogłam jej uspokoic dopiero po godzinie chyba już z wycienczenia zasnęła przy piersi. Tak mi jej było żal ale co zrobić. Chyba zamówie Sab Simplex bo ten espumisan to tak działa bo działa.
Wydaje mi sie że musiałam coś zjesc i od tego tak się porobiło
Dziś w koncu zrobiła sama bez mojej pomocy normalna kupke mam nadzieje że teraz będzie już dobrze.
Wczoraj na dodatek wieczrem dopadła ją kolka , strsaznie płakała w sumie to krzyczała nie mogłam jej uspokoic dopiero po godzinie chyba już z wycienczenia zasnęła przy piersi. Tak mi jej było żal ale co zrobić. Chyba zamówie Sab Simplex bo ten espumisan to tak działa bo działa.
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
mamy troche czerwoną pupęw aptece babka mi powiedziala ze mam wywalic sudocrem i sypac małą mąką ziemniaczaną,no i fakt juz byl moment ze prawie zniknęło,ale mała tak czesto sadzi te kupy ze znowu ma troche czerwoną i znow musze z tym walczyc
Polecam masc (nie krem) Linomag, ja smaruje pupe synka od poczatku przy kazdej zmianie pieluszki i jak na razie pupcie ma sliczna
Ola współczuję takich kolek, ja bym chyba zwarowała!
Edyta myślisz że taka jednolita konsystencja to źle? Bo Uli nic nie jest przez kilka dni, dopiero po 4 zaczyna marudzić i wtedy robi kupe sama, albo niestety z czopkiem glicerynowym.
Jak pytałam lekarkę czy mogłabym dietą jakoś wpłynąc na te kupki to stwierdziła, że nie.
Kasia no potówki to raczej tam gdzie najbardziej się poci maluch, na twarzy to mało. Ale to nie musi być alergia tylko zwyczajny trądzik nieowlęcy, Ulka ma tak od miesiąca i teraz już właściwie jej schodzi. Takie czerwone krostki, zmieniaja miejsce, znikaja i pojawiaja się, różnie.
Edyta myślisz że taka jednolita konsystencja to źle? Bo Uli nic nie jest przez kilka dni, dopiero po 4 zaczyna marudzić i wtedy robi kupe sama, albo niestety z czopkiem glicerynowym.
Jak pytałam lekarkę czy mogłabym dietą jakoś wpłynąc na te kupki to stwierdziła, że nie.
Kasia no potówki to raczej tam gdzie najbardziej się poci maluch, na twarzy to mało. Ale to nie musi być alergia tylko zwyczajny trądzik nieowlęcy, Ulka ma tak od miesiąca i teraz już właściwie jej schodzi. Takie czerwone krostki, zmieniaja miejsce, znikaja i pojawiaja się, różnie.
Te kolki to masakra ciekawa jestem czy ząbkowanie dziecko tez tak przeżywa?...ale ciesze sie że moj Piotrek jak juz ma koleczke to taka ze da sie go uspokoic..krople koprowe zawsze pomagaja..a suszarka uspakaja hehe taki zestawik:-);-)
evelinakol
Sierpniowa mama'07 mama marianny i olivera
Oliver jest uregulowany tak jakos do 17, bo potem to roznie bywa, ale okolo 21, 22 zasypia sam u lozeczku i budzi sie na jedzenie 2, 3 razy. Ale wstaje o 7 a najpozniej o 8. Ucze go tak, bo musimy zaprowadzac Marianne do szkoly na 9. Te poranki sa dla mnie najgorsze. Jak mi sie obudza naraz to wymiekam, ale na szczescie jakos udaje mi sie wyjsc z domu na czas.
Co do kupek to Oliver robi tak z jedna, dwie dziennie, ale mam problem, bo strasznie popuszcza kupki. Tzn prawie calu czas ma w pieluszce tak po kropelce kupki, czasem nawet nie zdaze go przebrac. I od tego pupa ciagle czerwona. Lekaz niby powiedzial, ze to nic zlego ale mi malego szkoda, bo wyprobowalam juz prawie wszystko a pupa ciagle nie wyglada dobrze. Moze wy mi cos doradzicie, bo nie pamietam czy Marianna tez tak miala i kiedy sie to konczy.
Co do kupek to Oliver robi tak z jedna, dwie dziennie, ale mam problem, bo strasznie popuszcza kupki. Tzn prawie calu czas ma w pieluszce tak po kropelce kupki, czasem nawet nie zdaze go przebrac. I od tego pupa ciagle czerwona. Lekaz niby powiedzial, ze to nic zlego ale mi malego szkoda, bo wyprobowalam juz prawie wszystko a pupa ciagle nie wyglada dobrze. Moze wy mi cos doradzicie, bo nie pamietam czy Marianna tez tak miala i kiedy sie to konczy.
natalka_25
Sierpniowa mama'07
hej a ja mam mała chwilke bo maly je ile kropel wit D3 dajecie?
reklama
My stosujemy 1 kropelkę Vigantolu, bo mały czasami dostaje mleko modyfikowane a w nim też jest witamina D.
U nas noce są super - budzimy się 2 razy, za to dni coraz gorsze, drzemki z dnia na dzień coraz krótsze i częste płacze - nie wiem czy to bóle brzuszka czy co
A pupa u małego masakra - w szpitalu dostawał 2 silne antybiotyki no i na moim mleku dosłownie pienista woda mu leciała:-(, a pupa odparzona aż się ranki porobiły no i muszę odciągać trochę mleczka przed karmieniem i ew. dawać mu sztuczne na zagęszczenie kupy - ale i tak kupy rzadkie. Pupę smaruję gencjaną bo nic nie pomagało no i wreszcie widać poprawę:-)
U nas noce są super - budzimy się 2 razy, za to dni coraz gorsze, drzemki z dnia na dzień coraz krótsze i częste płacze - nie wiem czy to bóle brzuszka czy co
A pupa u małego masakra - w szpitalu dostawał 2 silne antybiotyki no i na moim mleku dosłownie pienista woda mu leciała:-(, a pupa odparzona aż się ranki porobiły no i muszę odciągać trochę mleczka przed karmieniem i ew. dawać mu sztuczne na zagęszczenie kupy - ale i tak kupy rzadkie. Pupę smaruję gencjaną bo nic nie pomagało no i wreszcie widać poprawę:-)
Podziel się: