reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

CZeść dziewczynki!
Nie pisalam długo, bo dół mnie taki dopadł i zmęczenie, że nie miałam na nic czasu ani ochoty. Ryczałam codziennie, teraz też nie jest wiele lepiej, ale co zrobić , musze wytrzymać.

Co do odbijania, to ja mam taka zasadę, że jak po 5 min. na ramieniu nie odbije, to kładę na chwilę, jak Gosia na fikanie, potem na drugim 5 minut a jak dalej nic to trudno. Na brzuchu też kładę, bo Ulka i tak ulewa, potrafi chlupnać nawet jak jest pionowo, wię cwszystki mi jedno.
Jest już zdrowa, katar dawno minał, teraz szczepienie. Je dużo i rośnie jak na drożdżach. Już ciuszki zmieniam na większe, bo przykrótkie i pampersy też większe.
Laktacja u mnie sama się reguluje, Ulka daklej co 2h zażera, w nocy ew. co 3h.
Poza tym nic ciekawego. Papa!

reklama
My czesto kładziemy naszego synka na brzuszku on sie wtedy szybko uspakaja i bardzo szybko mu sie odbija nawet szybciej niz tak w pionie:-)

dzięki dziewczyny za rady,spróbuje zrobic tak ja wy,ale z nasza czkawką to chyba nie wygram,bo było już tak ze po jedzeniu od razu wzięłam Julke na ręce i juz miała czkawke,wkurza mnie to bo trwa ona z 10-15 min a to jest męczące dla takiego maluszka:wściekła/y:

Myśle że te przeklęte czkwaki niedługo minął-bo faktycznie nic przyjemnego:no:Adaś ma czkawke w róznych momentach-nie zawsze po jedzeniu-a jak trwa dłuższy czas nic nie pomaga-daje mu troszke ciepłej wody i przechodzi:tak:
Jesli chodzi o odbijanie to Adasiowi sie zazwyczaj odbija ale wcale nie powstrzymuje to ulewania:no:czasem musze go przebierac 2-3 razy dziennie bo cale ubranko mokre:baffled:
Naur-mam nadzieje ze niedługo Ci przejdzie kiepskie samopoczucie i znowu będziesz z nami,a co najważniejsze będziesz sie czuła szczęsliwa:tak:trzymaj sie kochana-jesteśmy z tobą:-)
My w poniedziałek idziemy na pierwszą wizytę u pediatry-wszystkiego sie dowiem:tak:

Własnie wróciłam z moim bablem od lekarza..pierwsza wizyta:-)przytył dokładnie 1.080 kg i 4 cm na długość:-D:tak: jest zdrowiutki tylko jakas alergia wyszła mu na buzce kazała zmienic mleko na bebiko pepti dla alergoków i uważać na nabiał w mojej diecie:-p(bo moje mleczko tez jeszcze popija)..a za dwa tyg na szczepionke(u nas skojarzona 120 zł)...a szczepionka na pneumokoki masakra kosmicxzne 280:szok::szok:ale radziła po 1 roku zycia i pewnie tak zrobimy:-)

Rany od wczoraj probuje cos napisac i ciagle "cos", w 99% moja mala pijawka, przeczepi sie i wysysa co sie da!!zarlok straszny!!

Natalia dzieki za rade, ty masz racje, niby w mineralnej gotowalam ale kamien jest na dnie garnka, no wiec problem rozwiazany;-), dzieki

Kasia to normalna herbata, ja akurat mam Sage:tak:

A wiecie co wynalazlam??czytalam o laktacji i na wielu forach kobiety pisaly o piwie ciemnym bezlkoholowym Karmi, ze zwieksza laktacje, no i sobie kupilam takie ciemne piwo i naprawde dziala!!!polecam, jedno dziennie BEZALKOHOLOWE!!!Laktacje sie poprawila, serio, maly pije czasami co 5 min,i pomimo tego pokarm ciagle jest:tak::tak:a po okolo godzinie to jest go tak duzo ze musze sciagac.
No i slaszalam ze herbatka koperkowa pita przez mame zwieksza laktacje.
Ja pije te trzy rzeczy: herbata z mlekiem , koperkowa i piwko bezalkoholowe, zero problemow z pokarmem, a zdarzalo sie ze wieczorem maly nie mial czasami co jesc:sorry2:Jeszcze raz polecam.

Naur "trzymamy ramy to sie nie posramy"biedaku , z dwoma laskami musi ci byc ciezko, fajnie ze mala je regularnie, moj szkrab je jak mu sie podoba, nic nie moge zaplanowac!!teraz spi, a moze sie zdarzyc ze za 5 min sie obudzi i bedzie chcial cycka, moze byc tak ze obudzi sie za 2 godziny, a czasami jest tak ze wogole nie spi i siedzi na cycu, smieje sie , rozglada, pierdzi, wyma****e nogami, rekami, i to wszystko na cycku, do nieskonczonosci!!a jak probuje go czyms zajac to drze sie strasznie!!na szczescie nie zawsze tak jest, ale jest!!czasami nie mam nerwow, krzykne na malego a on sie hihra:baffled:, no i wtedy nerwy mijaja i wszystko zaczyna sie jakby od nowa.....

A odnosnie odbijania, moja mam dala mi rade, zeby dzidzie kiedy sie trzyma do odbicia na ramieniu kiwac do przodu i do tylu, tzn, ja sie kiwam cos w stylu "choroba sieroca"i wtedy malemu plumka w brzuchu i beka jak stary, hehe, moze u ktoregos z waszych babli tez poskutkuje;-)

Ide posprzatac bo STRASZNY balagan, ja nie wiem jak tam u was dziewczyny ale przy moim bobo to czasami zarastam brudnymi pieluchami , naczyniami do sufitu(dobrze ze mam zmywarke:cool2:) i do tego laze obrzygana i nieumyta czasami, rany, ide sprzatac, mam nadzieje ze maly pospi troche:sorry2:

Pozdrawiam

Ola - jak czytam to co piszesz o swoim brzdącu, to jakbym o moim czytała. Piersi mam już takie wymamłane że szok. Dzisiaj pierwszy raz podałam mu moje mleko z butli. Nie bardzo mu sie to podobało, ale pod koniec jakoś już poszło
Ja koperkową odstawiłam. Już kiedyś o tym była dyskusja. Mój Filip faktycznie źle sie czół jak ją piłam. Miał problemy z prykaniem. Strasznie się prężył. Teraz jak odstawiłam jest dużo lepiej, chociaż czasami mu się zdarz gorszy dzień i się bardziej męczy.
Ostatnio nie chce mi w ogóle spać. Przesypia 15-30 minut i pobudka, nie wiem o co chodzi. Ja strasznie nie wyspana jestem, bo co się ułożę żeby zasnąć to on się budzi i cyca woła. Może sie nie najada? bo jak mu teraz z butli to moje mleko dałam to już z godzinkę śpi. Nawet na spacerek z nim udało mi się pójść (tylko na śpiąco mogę go do wózka zapakować). Po spacerku zostawiłam go na podwórku przed domem - moja siostra obiera grzybki i ma na niego oko ;-)

Z tym spaniem i cycoleniem mam tak samo:baffled:zasypia na 15-20 min i koniec spania,a jak chce na chwilke go odłozyc to straszny wrzask jest:baffled:nie wiem o co chodzi,albo wisi na cycu albo na reku-nie mam innego wyjscia:no: na szczescie w nocy przesypia ale to chyba troszke mało:confused:

reklama
Mrozik co do spaderków to ja na oczatku tez wychodziłam tylko jak spał a teraz nawet jak nie śpi to go pakuje i super zasypia...jeszcze sie nie zdażyło żeby nie zasnął podczas spaceru:-D

Do góry