reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Pieluche jeszcze tak podwijam żeby sie wietrzył...ciekawa jesyem czy kształt pępka sie jeszcze zmieni?czy on juz tak bedzie wygladał...

Ja mam pytanie odnosnie kikuta: mojemu synkowi kikucik wisi doslownie na wlosku zywej tkanki, a w srodku pepek nie jest suchy. W dodatku troche smierdzi. Nie wiem co moge dzis z tym robic. Wyczyscilam spirytusem ile sie dalo. Jutro idziemy z tym i ropiejacym oczkiem,ale to dopiero jutro.

Cześć dziewczyny!
Jakie tu pustki...aż trudno uwierzyć:szok::-D Mój synio trochę choruje:-(złapał jakiegoś wirusa i STRASZNIE boli go brzuszek:szok::szok::szok: (wiem że to wirus bo w domu już prawie wszyscy mieli) na szczęście nie ma przy tym wymiotów ani biegunki:tak::zawstydzona/y::rofl2:ale się biedaczek męczy...tak mi go żal:-:)-:)-( do tego bardzo ciężko robi mu się kupkę:-(nie jest twarda ale strasznie się męczy zanim zrobi i płacze:no:. Jak myślicie co mogę mu dać????????

Wczoraj Wojtuś miał wielkie święto:tak: chrzciny:-) W kościele był grzeczniutki:-D:-D:-D. Cieszę się że mam to już za sobą bo padam z nóg...:crazy:

A tak wogóle byliśmy ostatnio u lakarza i okazało się że bardzo ładnie urósł jego 2740g przy urodzeniu przez miesiąc zmieniło się w 4600g:szok::-Dmyślę że prawie 2 kg w miesiąc to ładnie:tak::-)

Miłego popołudnia :-D

Majandra nie umiem ci pomoc, ale wydaje mi sie ze wszystko sie samo pewnie juz zasuszylo;-)
Gosia
u mnie ten sam problem z kupkami, ale nie jestem pewna czy to wirus, bo u mnie to zalezy co zjem, maly jest wrazliwy na moje jedzenie jak nie wiem co!!Musze bardzo uwazac:nerd:, a co sie nameczy, nawygina nakrzyczy:szok:biedaczek-okropne, robie mu herbatke koperkowa, a kiedy jest naprawde zle wkladam termometr do pupy, maly wypuszcze tone gazow i sie wyproznia wtedy sam bez problemu.
Do tego dodam ze tez mielismy juz chrzciny, w zeszla sobote:tak:Maly przespal cala impreze w kosciele.

A moj maly to tylko jak sie obudzi ryczy bo chce cyca, ciagle na cycu siedzi, bez przerwy, troche jestem zdezorientowana bo nic nie umiem konkretnego zrobic, siku nawet czasami:szok::sorry:, tak od 2 tygodni jakos tylko cyc i cyc a jak go nie ma to tak sie drze ,ze sie prawie krztusi i trzesie z paniki.No i go trzymam na tym cycu, czytalam ze tak jest czasami i ze sie dzieciaczkom potem zmienia , mam nadzieje bo moje balony to mi odpadna niedlugo,wogole takie wrazliwe sie strasznie zrobily

Ola mam tak samo-dzisiaj aż sie popłakałam,z bezsilności-w dodatku Adaś wogóle nie chciał spac w dzien-kozmar jakis:no:
Podjechaliśmy do znajomej pani pediatry a ona powiedziala ze czesto takie objawy są jak pokarm jest za słaby-jest go dużo ale jest za czczy dla naszego maluszka i doradziła zeby kupic mleczko i raz dziennie dawac butle 120 ml.Strasznie przykro mi sie zrobilo jak pomyslalam ze Adaś sie nie najadał a ja sie wkurzałam ze ciagle placze:sorry:ale doataje butle raz dziennie i pieknie spi-cyca chce nadal ale juz nie tak czesto,a w nocy i tak spi pieknie raz tylko sie budzi na cysia a potem rano.Boje sie tylko zeby wogóle nie zrezygnowal z piersi-ale mam nadzieje ze jak raz dziennie dostanie butelke to nic sie nie stanie:no:

ola mój mały tylko przez ostatnich parę dni ma te problemy z kupkami ale już i tak lepiej bo śpi:tak::-D a w czwartek i piątek CALUTKI DZIEŃ na rękach bo strasznie płakał:-(

Aha mój synio dostał od mojej siostry obrazkowy uspokajacz świetna sprawa!!!:-D Znalazłam taki w internecie zaraz wstawię link -jeśli mi się uda hihi :-)

reklama
A mój maluch własnie usypia:-Djutro wizyta u lekarza nie moge sie doczekać...mam pytania do lekarza a pozatym chce wiedziec czy wszystko ok jak przybiera na masie:-)sama zauwazylam ze urusł troche po ciuszkach a troche po tym jak go przewracam na brzuszek wkładam w to wiecej wysiłku hehe:-D

Do góry