reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Oliver dzisiaj kończy 5 miesięcy i tez sie nie obraca ani z brzucha na plecy, ani z pleców na brzuch. Jak leży na brzuchu to sie strasznie denerwuje i nie chce chwytać zabawek, ale na plackach super sobie radzi , przewraca sie na boczki i ciupie nóżki jak jest na golasa.
Wszystkiego najwspanialszego dla Edytki i Natalki na nowej drodze życia.
Co do sylwestra to my idziemy na bal. Właściwie jedziemy do Kalisza (z Wrocławia). Zostawiam dzieci z mama i butlą. Myślę, ze przez jedna noc mu nie zaszkodzi, a my bardzo tego potrzebujemy.

reklama
Naur ale mnie przestraszyłaś! mój też sie nie obraca ani z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki :szok: i podobnie jak u Evelinykol mój maluch nie lubi za bardzo leżeć na brzuszku bo od razu sie denerwuje :baffled: za to łapie za stópki i już miesiąc temu rwał sie do siadania.

A jakie wogóle są objawy napięcia mięśniowego? bo chciałam poczytać o tym w internecie ale widze że każdy pisze coś innego :szok:

Dziekuję za życzenia i miłe słowa:-) Ciesze sie ,że w koncu to załatwialismy w końcu jestesmy ze sobą prawie 10 lat:szok::-) Olka była bardzo dzielna jestem z niej dumna że była tak grzeczna w kościele podczas chrztu nawet nie pisła tylko się smiała. Będziemy miały obie co roku rocznice tych obu wydarzeń.

Natalia to w szpitalu sie nie spotkałyśmy. Ale będę nadal myśleć skąd cię znam albo kogo mi przypominasz :)

Dziewczyny to że nasze maluchy się jeszcze nie obracają to nie znaczy, ze zaraz jest coś nie tak. Niektóre dzieci w ogóle pewnych rzeczy nie robią. Omijaja niektóre etapy i od razu robią coś innego. Moje dziewczyny np. nigdy nie raczkowały tylko od razu stawały na nóżki i chodziły. Więc spokojnie. A chwytanie za nóżki to jest przypisane 7-miesięcznym dzieciom więc jeszcze mają sporo czasu. Poczytajcie Rozwoj - piaty miesiac - Wszystko Dla Dziecka
ale nie martwcie się jak czegoś z tych rzeczy dzieciaczki nie robią. Kazde ma swoje tempo rozwoju.

Piotrek obraca sie z plecków na brzuch chodziaz ostatnio cos rzadko ale na brzuchu lubi leżeć i długo wytrzymuje w takiej pozycji..:-pza nóżki sie nie chwyta tylko za kolanka...ale myslę że jest wszystko ok:tak:

Kurcze dziewczyny ja tez sie strasznie przestraszylam, bo moja Zuzia to sie nawet na boczki nie chce obracac, wogole tego nie lubi jak ja przekrecam na boczek to placze zaraz i glowe do gory podnosi. Za to siedzi juz prawie sama bez trzymania, czasem sie zachwieje ale jak lezy na poduszce to wstaje do siadu odrazu a dzisiaj w lozeczku sie chwycila za szczebelki i tez probowala wstac. Martwie sie tylko tym obracaniem, ale mam nadzieje ze to nic zlego tylko leniuszek mojej corci.

A zapomnialam napisac ze dzisiaj dalam Zuzi butelke do raczek a ona bez zastanowienia wpakowala ja sobie do buzi:-) Mysle czy nie kupic jej uchwytow juz do butelek.
I wogole to nie wydaje mi sie zeby cos bylo nie tak z Zuzia mimo ze sie nie obraca, nie wiem zawsze inaczej sobie wyobrazalam dzieci z napieciem miesniowym co maja cos nie tak, ale matrwie sie troszke tym co napisala Naur:no:

Naur duzo zdrowka dla Ulki.U mnie maly zdrowy ale Carlo polozylo:baffled::baffled: prawie umierajacy:no::-D .........ah ci faceci.Odnosnie przewrotow, tak jak dziewczyny pisza-kazde malenstwo rozwija sie w swoim tempie.

Ewelina
fajnie za idziecie na imprezke, my niestety nie mamy z kim malego zostawic, znajomi mieli z Aglii wpasc ale przyjaciolka jest w ciazy i zle sie czuje.Gdybysmy w Polsce byli napewno bysmy poszli,juz raz zostawilam malego z moja mama i bylismy na super party.
Zycze ci udanego Sylwestra;-)

Nie bylo mnie troszke,jestesmy w trakcie przeprowadzki,ale komp idzie na koncu:-pdo 7 powinnismy zdążyc tam odmalowac i sie wyniesc z tego miejsca:baffled:
No ale....;-)
Na sylwestra bedziemy z moimi rodzicami i znajomymi,cicha,mila imprezka,Adas bedzie spal obok w pokoju:tak:
A jesli chodzi o spanie to u nas w łóżku wczoraj przespal od 19:30 do 2:30 kiedy to obudzil sie na jedzonko:tak:potem przed 6 znowu glodny i spal do 9:dry:ale zauwazylam ze jak nie moze albo nie chce spac i jak go przytule i mowie do niego to momentalnie spi:dry:moze go nudze:-D
Edyta-wspaniałe foteczki,wyglądałas przeslicznie,a razem wyuglądacie pieknie:tak:
Evelina-wszystkiego najlepszego dla 5 miesiecznego Olivierka:tak:

Adaś przekreca sie z brzucha na plecy tylko wtedy jak mu sie chce albo jak silnie wyporostuje raczki,na boki sie przekreca ale z plecow na brzuch ni czorta:no:

reklama
Do góry