reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Filip zaczął się przewracać na bok po zabawki. Już umie po nie sięgnąć jak leżą na boczku. Wcześniej na boczek się przewracał tylko do cyca :-D

reklama
jak zwykle - jak ja mam czas to wszystkie gdzieś zginęły :-(. Dzisiaj mi Filip ładnie w dzień śpi. zasnął o 10, wstał po 12, zanął o 14 - zobaczymy o której wstanie. Chyba zaczyna sie normowac, bo coraz częściej w tych porach zasypia

A my już po spacerku. Zrobiłam zakupy większe niż chciałam bo kupiłam małemu czapeczkę i dwa kaftaniki :)
Mały bawi się na leżaczku ale coraz głośniej dopomina się żeby mama się nim zajęła.

Mrozik mały właściwie kataru już nie ma ale chyba i tak go skonsultuje po Nowym Roku z laryngologiem bo on właściwie od urodzenia ma zapchany nosek. Nie na zasadzie kataru ale słychać jakby był zapchany. To nie jest non stop ale właściwie nie ma dnia żebym w pewnym momencie tego nie słyszała.

My co prawda całe święta byliśmy u rodziny ale wigilia i pierwsze święto 5 minut drogi od domu i jak tylko mały już za bardzo był zmęczony to wróciliśmy do domku. A wczoraj u teściów był bardzo grzeczny. Przespał się w wózku i zbytnio nie marudził. Ale chyba to że miał porządny spacer też swoje zrobiło :)

mrozik ja tez od czasu do czasu zagladam:-Dale jutro wyjezdzamy na chrzciny malego i troche musze jeszcze popakowac rzeczy:sorry2:za pranie sie wzielam i ciagle cos:tak:teraz wrocilam z zakupow oczywiscie pare ciuszkow dla Karola kupilam:-)podobnie jak Madziara.
jutro czeka nas 300 km do pokonania a Karol nam nie chce spac w samochodzie ostatnio:szok:wezme wszystkie grajaco-spiewajace zabawki i bede go zagluszac:-Dw koncu przeciez zasnie bo nie wytrzyma tyle:no:
Brawa dla Filipka:tak:fajny bobasek bo fotki obejrzalam:-)

daaawno mnie nie było, nawet się nie zabieram za nadgonienie zaległości w czytani, bo nie dam rady, hehe
Wiktoria też się przewraca na bok po zabawki, już od jakiegoś czasu. Z brzuszka na plecki to już norma, trzeba na nia uwazac.
Wczoraj ząbki już jej nie dawały spokoju:-( i na spacerze kupiliśmy żel na dziąsełka. Posmarowałam i ...zasmakowało jej:tak:zaczęła mlaskać, patrzeć to na mnie, to na męża, jakby pytala co to takiego:confused::-D

A ja słyszałam że z tymi żelami na dziąsła to trzeba uważać bo smakuja ale niektóre próchnice moga powodowac... nie stosowałam rzadnego jeszcze bo u nas ząbków nie widać:sorry2:Chodziaż babcia jak widzi Piotrka slinienie to powtarza a to ida zeby a to ida zęby juz chyba milion razy to słyszałam:dry::-D

Edyta jeszcze miałaś siłe pisac o 4.00 nad ranem:-D czeakamy na fotki:tak:

Piotrek tez sie przewraca:-) na boku leży wygięty albo odrazu fika na brzuch

:-)Natalia :-)- Niech miłość Wasza, jak wino, nabiera z dniem każdym mocy i słodyczy.Spełnienia wszystkich marzeń - tych wielkich i tych mniejszych, a przede wszystkim tego abyście nigdy nie byli samotni!
Edyta,Przemo,Maciuś i Oleńka.
;-)
A ja dziękuję za kolejne życzonka wstawię choć jedną foteczke na inne musze jeszcze poczekać:-)Ps na tej fotce nie jestem z moim męzem tylko kuzynem tak dla sprostowania;-)

Edyta wyglądałaś prześlicznie:tak:
U nas znowu noc do tyłu:no:ja juz nie mam pojecia co jest:baffled:
Pięknie zasnął o 19:30 obudzil sie o 20 i do 21 płakał-nic nie pomagalo:-(potem obudził sie o 23 i do 1 płakał:no:potem sie budzil srednio co 1,5 godz i w koncu o 7 sie wyspal:baffled:to juz 3 tak paskudna noc:-(powoli przestaje mi brakowac sil i pomysłów:-(

Brawo Edyta - wygladalas bardzo ladnie:tak:
Kira wspolczuje:-(cos mu sie chyba poprzestawialo albo kolke ma bidulek:confused:
U nas nocki ok ale Karol cos za czesto kupe robi:baffled:i lekarka kazala zrobic usg brzucha:dry:chociaz twierdzi ze pewnie mu sie poprzestawialo i moze tak robic:baffled:z dziecmi nigdy nic nie wiadomo:wściekła/y:
za godzinke wyjezdzamy na jutrzejsze chrzciny Karolka trzymajcie kciuki zeby byl grzeczny:-Dsama jestem ciekawa jak zareaguje na 4 h w samochodzie:dry:jak byl mniejszy to zawsze przespal droge:-p

reklama
Kira - mnie lekarka kazała apap w kropelkach podawać, bo sie budził i mówiła ze pewnie go boli bo ząbki idą. tylko ilość kazała dać na polowe jego wagi.

Do góry