reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dziewczyny a ja mam pytanie do tych z was ktore ida z maluchami w gosci na kolacje wigiljna, jak robicie?wracacie wczesniej zeby dzidzie polozyc normalnie spac , czy tez usypiacie w gosciach i wracacie pozno???

Kurcze jakos dziwnie mi sie napisalo na niebiesko:baffled::baffled:i nie umiem tego zmienic, juz nie chce mi sie na nowo pisac:no:

Napiszcie jak to u was bedzie?bo ja juz sama nie wiem, tesciowa mnie namawia zeby malego uspic u nich i posiedziec do pozna, a mi po pirwsze sie niechce:no:, a po drugie szkoda mi malego.

reklama
raabit a czy u Twojego dziecka jest podejrzenie o alergię? Jakim mlekiem karmisz?
Mój Kuba niestety znowu ma małą wysypkę na zgięciach kolan!! a jest tylko na Nutramigenie! Więc od czego? Chyba od witamin ale pewna nie jestem a rezygnować z nich nie chcę bo teraz okres chorób wszędzie ale jak ja mam jeszcze jabłko do tego wprowadzić??

Kozica mój mały nie ma alergi i od niedawna karmie go bebeiko 2 a do tej pory bebiko 1 HA (bo bardzo mu skóra schodziła jak był mały i lekarz na wszelki wypadek kazał podawać HA gdyby miał alergie). A skoro twój mały ma wysypke tylko na zgięciu kolan to skad wiesz ze to po witaminach? jak po witaminach to chyba miałby na całym ciele? a moze obtarł sobie? może warto mu zgięcia kolan smarować oliwką?

Luxik z powodu własnie tkaiego problemu jaki ty opisujesz wigilia będzie u nas w domu! :tak: oczywisacie większosć dać zrobi moja mama i ciocia ale ze względu na małego wszyscy goście przyjdą do nas. Jak mały bedzie już zmęczony i z nadmiaru wrazeń padnie to go położe do jego łóżeczka i z głowy. Ale wiem ze nie każdy może pomieścić całą rodzine u siebie :-(

Luxik-my idziemy w gosci i kapiel i usypianie normalnie w stłych godzinach:tak:juz tak robilismy,jakas impreza rodzinna byla:-pa potem spiacego przwozimy-po dotarciu do domu pewnie sie obudzi ale zje i pojdzie dalej spac:-)

a my wyjezdzamy na 1.5 tyg z domu i bedzie spal w roznych miejscach,jak mial 3 tyg juz tak robilismy i bylo ok:-Dwiec co za problem jedna noc tak zrobic:sorry2:przeciez krzywda sie dziecku w ten sposob nie dzieje:no:

A nam sie zdarzyło ze byliśmy na imprezie rodzinnej i mały tam zasnął :tak: wróciliśmy późno i dostał tylko jedzonko i już go nie myliśmy bo był nieprzytomny :-D ale tak zdarzyło sie tylko 3 razy w jego zyciu i nic mu sie nie stało przecież :-D ale teraz na wigilie ludzie przyjdą do nas i własciwie na ręke mi jest to że nie musze nigdzie jechać :tak:

No wlasnie raabit, mi byloby tez na reke, wole takie imprezy u nas w domu spedzac, maly nie lubi ciurlania i pieszczenia przez innych , a tam jak go dorwa to znowu bede musiala go uspakajac:dry:,i wogole jakos tak chyba zla jestem na wszystkich bo mielismy do Polski jechac, ale przez teciowa zostajemy tutaj:wściekła/y::-(

Luxik współczuje :-( myśle, ze jesteś rozżalona bo nie możesz przyjechac do Polski :wściekła/y: mam nadzieje, że mimo wszystko twoje święta będą bardzo udane, szczęśliwe i radosne :tak::tak::tak:

Luxik juz niedlugo przyjedziesz:tak:nie martw sie:-)
a Tomka musisz przyzwyczajac do nowych miejsc, bo potem nigdzie sie nie ruszycie z domu:-:)no:znajoma tak ma ze u tesciow wyl bo nie znal domu:-(to bedzie meczace, im dziecko starsze tym gorzej sie przyzwyczaja:tak:

reklama
Masz racje Karolka:tak:u nas tak jest w domu u tesciow-rzadko bywamy i Adas czuje sie nieswojo:tak:a u calej reszty-tzn u moich rodzicow i babci jest ok:-)a ja przynajmniej odpoczne-od razu go przejma babcie:-)wymecza i zaraz padnie:-p
Ja niestety nie moge sobie pozwolic na zrobienie swiat gdyz mamy jeden pokoj:dry:
Adas zjadl i spi,mam nadzieje ze troszke pospi bo w dzien to jakies 40 min tylko pokimal:dry:ale....zobaczcie na czym przyłapalam Adasia przed kąpiela:-Ddobrze ze mialam aparat pod reka:-Da myslalam ze jeszcze nie dosiega:-p

Załączniki

• Obraz 1583.jpg
    Obraz 1583.jpg
    89,2 KB · Wyświetleń: 24
  • Obraz 1595.jpg
    Obraz 1595.jpg
    91,5 KB · Wyświetleń: 24
Do góry