reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam, czyzbym byla pierwsza ;-)
To ja sie pochwale ze moj maly dzis sie obudzil tylko raz o 3:40 na jedzonka, wiec w sumei spal od 20:00 do 7:30. Ale sie wyspalam :-)

A wczoraj wieczorem bylismy w obi po choinke, z malym oczywiscie, ale sie rozgladal :szok: glowa nie nadarzala za oczami :-D

reklama
Mam teraz takie pytanko, chodzi o jedzonko w sloiczkach, jesli wezme np taka zupke dla dziecka po 4 msc to mam rozumiec ze dziecko powinno taki caly sloiczek zjesc zamiast jednego karmienia mleczkiem? Czy moze mleczko tak jak bylo dotychczas a sloiczek dodatkowo? :confused:
Oczywiscie nie chodzi mi o pierwsz podanie takiego sloiczka, bo to zaczynamy od 2-4 lyzeczek,ale juz potem.

wiec ja druga, hihi, witaj Tomola:tak:
Ja tez sie pochwale ze moj maly przespal znowu cala noc, rany oby mu tak juz zostalo.Przestawiam go powoli zeby wczesniej chodzil spac, przez to sypia w dzien czesciej ale krocej, za to wczesniej chodzi spac, a na tym mi zalezalo.

Tomola my tez kupowalismy choinke- w sobote, w Auchan,i prezenty juz tez mamy za soba, jeszcze malemu trzeba cos kupic.Z tym rozgladaniem to u nas jest tak samo, a jak sie cieszy, hehe, on chyba po mamie bdzie uwieeelbial zakupy.Odnosnie pytania o jedzonko, nie odpowiem bo nie wiem jak to jest:sorry2:

Ewelia
gratulacje dla dzielnej coreczki!!

Dziewczyny czy u was maluchy tez sa taaakie szczesliwe jak zobacza tate??Czasami to jestem zazdrosna, bo ze mna ryczy czasami, kaprysi, a kiedy tata przyjdzie -cisza, usmiech na twarzy i jeszcze sie tak gapi typi slepkami spod byka,jakby mylslal"teraz jestem z tata, idz sobie":baffled::nerd:

Jak tak wyliczamy to ja trzecia:-D

Luxik u nas tak nie ma chyba dlatego że Piotrek widzi nas oboje non stop bo oboje jestesmy w domu a twój synek to tate jak zobaczy po pracy po paru godz to sie cieszy:tak:Mój Piotrek taty nie widział dwa miesiace ale po takim czasie to nie zaczął sie odrazu usmiechać...musiał sobie tate przypomnieć hehe:-)

Piotrkowi chyba po nowej herbatce z jabłkiem wyszło uczulenie...bo nic innego mu nie dawałam ech....:dry:

My tez wczoraj kupilismy choinke już zreszta stoi przystrojona:):)

my juz jestesmy po spacerze, a teraz Szymcio wsunal pol sloiczka marchewki z gerbera :-)

Kiedys ktoras z Was pisala ze sama marchewka jest tylko z z gerbera, to ja dodam, ze jest tez z hippa, bo taka tez kupilam, dla porownania.
Odnosnie sloiczkow jeszcze,czy Wy juz sie zdecydowalyscie na jakas firme? Z moich spostrzezen to hipp chyba najdrozszy, ale czy najlepszy to nie wiem? I jeszcze co zauwazylam ze sloiczki gerbera i bobovity mozna trzymac w lodowce 48 godz czyli praktycznie mozna podawac dziceku przez 3 dni, a hipp 2 dni. Nie wiem czy dotyczyto wszytskich dan, ale te ktore ja mialam w rece to tak wlasnie byly opisane.
Slyszalam tez ze lepiej zdecydowac sie na jedna firme i tylko z jednej podawac, co Wy o tym sadzicie?

tomola dokładnie słoiczek zamiast karmienia, chociaż wprowadza się po troszeczku więc zanim taki słoiczek zastąpi mleczko to kilka dni minie :) Poza tym trochę to zależy od apetytu dziecka czy zje całość - bo może zjeść tylko połowę i więcej nie będzie chciało a niektóre mogą zjeść cały i jeszcze by chciały :D Acha a jakby nie chciało jeść to do takiego obiadku można dodać trochę mleczka żeby był znajomy smak.

Ja sie zdecydowalam na bobovite i tez jest sama marchewka, gerbera kupilam jabluszko i nie smakowalo:no: a bobovity wcina. Hippa tez lubi ale u mnie nie ma za duzego wyboru hippa wiec bede kupowac bobovity. Kupilam juz kilka dan:-D, hehe nie moglam sie powstrzymac, ale daje narazie troszenke jablka z marchewka a za kilka dni moze troche zupki wprowadze. Ja daje male ilosci bo karmie piersia a wlasciwie to powinnam po 6 miesiacu dokarmiac wiec narazie daje tylko tak na smaczek, po 1/3 sloiczka no i nie naje sie tym wlasciwie wiec cyca daje i tak pozniej. A wogole to Zuzia wcale nie ma unormowanych godzin jedzenia i daje kiedy jej sie chce.:-p

A do taty tez sie usmieje, ostatnio bylam zla bo smiala sie do niego na glos a do tej pory tylko do mnie:baffled:

Witamy:happy2:
My dzis załatwialismy nowe dowody:baffled:wstyd sie przyznac ale od slubu jeszcze tego nie zrobilam:zawstydzona/y:
Adas w nocy kiepsko,ale w dzien nie najgorzej:-)
Jesli chodzi o słoiczki to wiem na pewno ze banana Adaś nie lubi:-Dwyjasnil to dobitnie wypluwajac systematycznie to co mu pakowalam do buzi:tak:jabluszko,gruszko tak-banan nie:-)dan obiadkowych jeszcze nie dawalam-jakos sie boje:baffled:
Ola-u nas to samo:no:ale mysle ze to dlatego ze my jestesmy z nimi caly dzien a z tatusiem sa chwilke:tak:mysle ze za jakis czas bedzie tylko mama grana:-Di to tatusiowie beda zazdrosni:tak:
Gratulacje z okazji przespanej nocki-my tez zaczelismy wczesniej klasc Adasia- z lepszym skutkiem co zauwazylam:-)
Ewelia-to gratulacje dla spokojnej Zuzi na szczepieniu:tak:
Tomola-my mamy z kazdej mozliwej firmi-i z Bobofruita,z Hippa,Bobovita-nie patrze na firme tylko na smaki,ale nie slyszalam zeby z jedzonkiem tez trzymac sie jednej firmy-ja tam kupuje jak leci:-)soczki tez,ale fakt Hipp jest najdrozszy,wiec takie podstawowe kupuje inne a Hippa tylko takie ktorych nie ma u innych-gruszka np:tak:a Adas ja lubi:-)

Ja tylko na chwilkę. Melduje sie z Polski. Lot super, mam bardzo dzielnego synka, tylko teraz odsypia.

reklama
Do góry